| mimi2000mimi a întrebat:

am o problema... mi s-a spart un tub de super-glue pe breteaua unei rochite subtif, si rochita mai e purtabila dar arata urat. Stiti cu ce iese lipiciul ala fara sa distrug rochia? Vreau raspuns amplu si

7 răspunsuri:
| ÁnΌMŀŠ a răspuns:

Buna.Pune pe breteaua rochitei o batista, apoi pune fierul de calcat.
Sper ca te-am ajutat!

| mimi2000mimi explică (pentru ÁnΌMŀŠ):

Rochia nu suporta temperaturi mari, dar daca nu merge acetona voi incerca metoda ta... si daca o stric, macar am incercat sa o fac mai purtabilahappy iti dau vot tie si celorlalti care mi-ați raspunswinking

| mona a răspuns:

Nu cred ca vei mai putea scoate cu ceva super glue dar fiind pe breteaua poate o duci la un croitor si o inbunatateste asa incat sa nu se observe lipiciu

| Naяutσ a răspuns:

Incearca acetona, daca nu merge da cu diluant, daca nu functioneaza nici ala foloseste metoda lu` SoCrazy.

| Aimèeeee a răspuns:

Cu acetona.

| BombonikThaa a răspuns:

Cu acetona.

| ralucaella28 a răspuns:

Cu acetona, sau alcool tehnic...

Desigur in conditiile in care materialul suporta un astfel de tratament...

Explicatia fizica e urmatoarea...

Gruparea cianoacrilat e cea care produce arderea suprafetelor ce urmeaza a fi lipte, iar rasina din compozitie, dupa ce cedeaza mediului ambiant cantitatea de alcool din compozitie, se intareste, producand lipirea.

Urmarea este ca atunci cand ti-ai turnat tu super glue pe haine, da, se poate "scoate" prin inmuierea rasinii... ceea ce se face tot cu un alcool. preferabil acetona, deoarece are un coeficient ridicat de evapoare.
Asta nu inseamna ca chiar daca vei inmuia rasina, nu va ramane o urma acolo, de obicei o mica pata, de cele mai multe ori galbena, care reprezinta locul unde cianul a incercat sa arda materialul.

Spor!
happy