| dianarockstar42_8784 a întrebat:

Salut.
as avea si eu o intrebare.
daca am parul destul de moale dar cu varfurile aspre, ma spal pe cap odata la 2 zile dar dupa ce ma spal a doua zi gata mi sa ingrasat destul de mult! cum pot sa fac sa nu imi mi se ingrase asa de repede?(p. s folosesc sampon wash &go pentru par gras) ati avea vreo solutie prin metoda babeasca? sau chiar normala?

Răspuns Câştigător
| Corina a răspuns:

Intrebarea aceasta a mai fost pus aici, pe TPU, dar nimeni nu i-a dat de capat. Si eu ma confrunt cu aceasta problema destul de deranjanta si inca n-am gasit niciun remediu. Am folosit tot felul de sampoane din comert. Nici cele de prin farmacii nu au fost mai eficiente, decat o perioada scurta de timp. Ideea e ca medicii sustin ca parul se ingrasa si face matreata din cauza stresului, care, din pacate, nu prea il putem evita. Ar fi bine sa mergi la un dermatolog, deoarece tratamentul este personalizat. Mie mi-au recomandat niste sampoane de la Ducray (Kelual DS) si de la Bioderma (Node DS), dar pe care, fiind destul de scumpe (60-70 lei), nu le-am incercat. Cat despre metode babesti, am incercat si eu cand eram copil, dar nu au prea dat randament (probabil trebuia sa fiu mai insistenta). Se spune ca baile cu infuzie de brusture, de nuc, de urzica moarta si chiar zeama de la urzicile de primavara, cand sunt oparite, sunt benefice pentru par. Poti incerca si tu, caci nu ai nimic de pierdut. Si apoi rezultatele depind de la un organism la altul. Sper sa-ti ajute.Cu prietenie!

1 răspuns:
| dadaina a răspuns:

Incearca pentru o perioada sa nu speli parul atat de des si redu spalarile la 2 pe saptamana. Stiu ca e aiurea insa pentru inceput incearca asta. Apoi incearca sa folosesti o cantitate mica de sampon si sa masezi foarte bine scalpul, clateste si repeta samponarea pana iti simti parul "scartaind de curatenie". Chiar scartaie cand treci cu degetele pe o suvita de par. Atunci stii ca e perfect curatat. Balsamul nu il folosi pe intregimea firului de par ci doar la varfuri. Stiu multe persoane care aplica balsam pe tot parul si la radacina si asta poate rezulta un par gras. Incearca sa folosesti un sampon bland, sunt foarte bune cele pentru par normal de la Klorane sau o alternativa mai ieftina sampoanele de la Yves Rocher. Schimba in primul rand samponul si cumpara ceva mai de calitate si incearca o perioada sa nu mai folosesti sampon pentru par gras. Intotdeauna termina clatirea parului cu apa rece atat cat suporti pe toata lungimea firului de par. O reteta babeasca: 1 lingura miere de albine, 2 galbenusuri de ou, 2 linguri de zeama lamaie, 1 lingura ulei de masline, 2 linguri coniac sau vodca - 40 grade.Amesteci intr-un bol toate ingredientele si masezi radacina parului cu amestecul rezultat. Pune un prosop in cap si dupa 2 h clateste parul cu apa calda, nu fierbinte.
Daca folosesti produse de styling: fixativ, spuma de par incearca sa le opresti o perioada de timp.