Eu am avut dreaduri... Mi le-a facut un verisor de-al prietenului meu, un tip cu ceva experienta in acest domeniu. Procesul este destul de complicat si cere ceva timp si rabdare. Parul este impartit in mai multe suvite, pe care se aplica o cantitate semnificativa de ceara. Apoi, se ia fiecare suvita si incepi sa o impletesti (practic se fac mai multe multe noduri ). Se aplica iar ceara si, partea mea preferata, incepi sa arzi cu bricheta toate firele razlete care ies din codite si, cum poate ai ghicit, se aplica din nou ceara. Nu stiu daca am explicat foarte bine, dar, in mare cam asta este ideea. Cu prima ocazie, o sa vorbesc cu verisorul prietenul meu si o sa il rog sa imi explice exact toti pasii.
In ceea ce priveste spalatul pe cap, ideal ar fi sa speli doar pielea capului si sa incerci sa protejezi dreadurile. Oricum, mie mi s-a parut greu sa intretin dreadurile. Trebuie sa le dai cu ceara in fiecare zi, cand dormi sa ai grija sa nu stai pe ele pentru ca o sa arate aiurea, plus ceea ce ti-am spus mai devreme.
Mie imi venea sa imi smulg parul din cap la numai o luna dupa ce mi-au fost facute. Stiam ca nu mai rezist cu ele, asa ca, am inceput procesul de salvare a parului. Am luat o penseta si am inceput sa le desfac (nu trebuie neaparat sa te tunzi periuta ca sa scapi de dreaduri). Tin sa precizez ca dreadurile mi-au fost facute in doua zile si desfacutul lor mi-a luat vreo doua saptamani... In fine, am avut rabdare si am reusit sa imi recapat parul...
Nu cred ca as mai vrea dreaduri vreodata. Am scapat eu de ele, dar, am scapat si de un sfert (sau mai mult) din podoaba capilara. Sper ca te-am ajutat cat de cat.
P.S. Chiar daca scapi de ele, "lupta" nu s-a terminat. Parul ramas () este degradat si trebuie sa ii acorzi mai multa atentie. In cazul meu, regenerarea parului a tinut cateva luni bune si, nici macar acum, nu s-a "vindecat" complet. Bafta!
Multumesc mult pentru informatii. Dar la mine nu cred ca o sa fie atat de greu avand in vedere ca vreau sa imi fac doar una(ma rog...nu se stie ce o sa imi treaca prin cap in viitor )
friday întreabă:
DaciaRomania întreabă: