| Anonimus1457 a întrebat:

Salut! As vrea sa stiu cum pot scapa de cosuri, am f multe

5 răspunsuri:
| Mindfulness a răspuns:

Tratamente,,după ureche" îți pot face și mai mult rău, mai bine te duci la un dermatolog, mergi la sigur.

| lucianMKSro a răspuns:

Salut! Problemele cu acneea sunt frecvente și pot fi frustrante, dar există mai multe modalități de a le gestiona și trata.
Iată câteva sfaturi pentru a scăpa de coșuri:

1. Rutina de îngrijire a pielii
Curățare: Spală-ți fața de două ori pe zi(dimineața și seara) cu un cleanser blând, pentru tenul acneic. Evită produsele agresive care pot irita pielea.
Exfoliere: Folosește un exfoliant chimic cu acid salicilic sau acid glicolic o dată sau de două ori pe săptămână pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.
Hidratare: Aplică un hidratant non-comedogenic pentru a menține pielea hidratată fără a bloca porii.

2. Produse/Tratament
Produse cu Peroxid de Benzoil: Ajută la reducerea bacteriilor care cauzează acneea.
Produse cu Acid Salicilic: Ajută la deblocarea porilor.
Retinoizi: Retinolul ajută la regenerarea pielii și la prevenirea blocării porilor și este disponibilm fără rețetă.

3. Stil de Viață și Dietă
Dietă Echilibrată: Evită alimentele bogate în zahăr și grăsimi, care pot agrava acneea. Consumă multe fructe, legume, și alimente bogate în omega-3.
Hidratare: Bea suficientă apă pentru a menține pielea hidratată.
Stres: Gestionează stresul prin tehnici de relaxare, cum ar fi meditația, yoga sau exercițiile fizice.

4. Obiceiuri de Îngrijire
Evită să îți atingi fața: Atingerea frecventă a feței poate transfera bacterii și uleiuri care pot cauza coșuri.
Schimbă Fețele de Pernă Des: Spală fețele de pernă și prosoapele frecvent pentru a evita acumularea de bacterii.
Nu Stoarce Coșurile: Stoarcerea poate duce la inflamație și cicatrici.

5. Consultă un Dermatolog
Dacă acneea este severă sau nu răspunde la tratamentele de mai sus, consultă un dermatolog. Acesta poate recomanda tratamente mai puternice, cum ar fi antibiotice, terapii cu laser sau tratamente hormonale.

| AncaDorina1993 a răspuns:

Eu folosesc o crema tare buna. Dimineața de regulă aplic, apoi seara după duș iar.
O folosesc in mai multe. Deci e binevenita in orice casă.
Costă 120 lei dar merită.

O mai folosesc la arsuri solare/accidente bucătărie, călcâie, mâini aspre, înțepături insecte, răni, iritații ale pielii, la bebe in zona scutecului, chiar și după operație m-am dat cu ea. Fiind un antibiotic natural.
Tu poți lua una de la farmacie mai ieftină daca ți se pare mult sa dai 120 lei pe o crema.

| newaccountbye a răspuns (pentru AncaDorina1993):

Nu ai spus denumirea

| AncaDorina1993 a răspuns (pentru newaccountbye):

Https://foreverliving.ro/aloe-propolis-creme-art0027?rid=400-000-769-127

Intră pe link și informează te despre ea și beneficiile ei. Deasemenea de acolo o poți comanda.