| alandalaaaa a întrebat:

Salut! Astazi am fost sa imi pun cercei(nu mi-au pus parintii cand eram mai mica) pe langa cei din lob mi-am mai pus unul si in cartilaj. Gaurile au fost date cu pistolul la o bijuterie. Este normal sa ma doara putin? Cat trebuie sa port cerceii medicinali pana cand sa-i schimb cu unii de argint? Si cum as putea pastra igiena la locul gaurilor?

1 răspuns:
| Ilincoana a răspuns:

Iti sugerez, pe viitor, sa eviti sa iti faci gauri cu pistolul. Presiunea pe care o aplica pistolul traumatizeaza zona respectiva si pentru majoritatea cazurilor, lungeste timpul de vindecare. Nu este un timp standard la care iti poti schimba cerceii, depinde de cum te simti tu. Teoretic, ii poti schimba atunci cand observi ca zona nu mai este rosiatica, nu e umflata, cercelul se poate misca in gaura si nu te mai doare. Referitor la igiena, ai grija sa cureti zonele zilnic cu betisor de ureche si apa. De obicei, la bijuterii iti da un tubulet cu o solutie pentru piercinguri, nu stiu de ce nu ti-au dat. Ai grija sa nu dormi pe ele, incearca sa eviti presarea lor pe perna pentru ca de la frecat si presiune, se umfla si te dor.