| Andiiiiiii a întrebat:

Salut cum pot scapa de tenul gras? Adica mereu cand ies afara nici nu apuc sa traspir sau ceva ca pe fata in special pe nas am un fel de ulei straight face si nu-mi place de acnee am mai scapat cum am putut dar de tenul asta gras nu pot ceva idei?
Funda!

Răspuns Câştigător
| Amilik a răspuns:

Demachierea tenului gras

Nu ai nevoie sa cumperi neaparat un demachiat foarte scump sau unul dintr-o anumita gama de produse cu care sa iti cureti tenul gras, dar incearca totusi sa eviti pe cat posibil sa iti speli tenul gras cu produse prea ieftine sau de o calitate indoielnica.
Acestea pot contine ingrediente dure, cum ar fi un agent de spumare - lauril sulfat de sodiu, care curata pielea prea tare si o va usca si chiar descuama daca se foloseste in exces. Acest lucru nu va duce decat la fortarea pielii de a produce mai mult sebum.

Alternativ, poti incerca un sapun "fara sapun" cumparat din farmacie sau o lotiune usoara de curatare a tenului gras, ceva foarte delicat si obligatoriu non-comedogenic, care sa nu blocheze porii. Astfel secretia de sebum se va echilibra si nu va mai da aspectul lucios tenului tau.
Cauta lotiuni ce contin ca ingrediente: rose geranium (echilibreaza productia de uleiuri naturale ale pielii), benzoin (curata pielea) sau chamomile (musetel pentru calmare).
Tonifierea tenului gras cu ceai verde

Prepara o lotiune din ceai verde care nu numai ca iti va tonifia tenul dar il va apara si impotriva acneei, astfel:

100 ml apa fiarta
2 pliculete de ceai verde
o aspirina netamponata pisata foarte fin

Se prepara ceaiul si se lasa acoperit 10-15 minute, se adauga aspirina pisata, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Dupa ce se raceste, se strecoara ceaiul de doua ori pentru a elimina praful de aspirina nedizolvat (poti pune o discheta demachianta in strecuratoare pentru a filtra mai bine ceaiul) si apoi se toarna intr-un pulverizator pe care il pastrezi la frigider.
Poate fi folosit 3-4 zile (2-3 zile pe timp de vara) fara probleme, pentru ca isi va pastra proprietatile foarte bine daca il depozitezi la rece.

Pulverizeaza lotiunea rece pe fata dimineata si seara, dupa ce te-ai demachiat bine si incearca sa nu iti mai atingi tenul cu mana pana ce nu se usuca lotiunea complet, apoi aplica-ti crema hidratanta adecvata tenului tau.
Vei vedea ca tenul tau nu va mai fi incarcat, porii se vor inchide iar pielea va fi mai catifelata, mai luminoasa si... vor disprea si ridurile fine happy
Hidratarea tenului gras

Tenul gras poate fi si el deshidratat chiar daca este uleios, asa ca trebuie neaparat sa folosesti creme hidratante.
Opteaza pentru cele fara uleiuri, usoare si care se resorb rapid in piele si nu lasa o pelicula lucioasa sau lipicioasa pe fata.

Cauta in magazine produse cu ingrediente antiseptice si de calmare, cum ar fi cele cu esente de arbore de ceai, lavanda, menta, lamaie, brusture si rozmarin, benzoin si musetel.
Ar trebui sa folosesti si o crema de ochi, chiar daca ai tenul gras, pentru ca si la tine ochii sunt predispusi la deshidratare si la aparitia ridurilor.
Zona T

Tenul gras capata un aspect mult mai lucios in zona T (adica frunte, nas si barbie) si la fel se intampla si pentru tenul mixt, care are zona T grasa iar pe obraji si gat are pielea uscata si iritata.
Daca ai tenul mixt, trebuie sa folosesti doua tipuri de creme: hidratanta pentru tenul uscat (mai cremoasa si pe baza de musetel, de exemplu) si hidratanta pentru tenul gras (cu ulei de arbore de ceai pentru pete).

4 răspunsuri:
| MOOVEMEX a răspuns:

Eu folosesc mai multe optiuni, o crema de la plafar care merge super si un baton garnier cu aroma de menta

| Liviu_2019 a răspuns:

Incearca creme matifiante precum Roche Posse Matifiant dar din proprie experienta nu e chiar grozava, iti tine tenul matifiant dar depinde cat de gras il ai. Eu unu am scapat de tenul gras cu tratamente cu vitamina a si e. AM inghitit trei luni si am avut rezultate foarte bune. Mi se mai ingrasa tenul dar putin si oricum ma mai sterg cu un servetel de 2 ori pe zi si e ok chiar sunt foarte multumit. Eu am problema si cu acneea, e ceva usor mai imi ies cateva cosuri dar cu tenul gras e ok pot sa spun fata de cum era in perioada dinaintea tratamentului. Acum ma mai dau cu Retin A si Skinoren asa de intretinere astea fiind bune si pentru sebum.
Tratamentul cu vitamina a si e a fost recomandat de medic, nu am inghitit singur de capul meu deoarece sunt toxice si te poti intoxica.

| jacobtim44 a răspuns:

Vezi Aici http://ingrijireatenului.cabanova.com/cosmetice-ingrijire-ten.html
Sunt foarte bune o sa fi multumita

Sper sa te ajute

Întrebări similare