Matreata este o afectiune extrem de raspandita a scalpului si toti ne confruntam cu ea, la un moment dat. Ceea ce o provoaca este o hipersecretie a unei ciuperci numite Pityrosporum Ovale, care se gaseste, in mod natural, in sebumul produs de scalp. Cand se intampla acest lucru, consecinta o reprezinta o supraproductie a celulelor pielii, care se strang la nivelul scalpului si, ulterior, se desprind sub forma de coji.
In majoritatea cazurilor, matreata se trateaza cu succes folosind sampoane special concepute in acest scop. Produsele anti matreata contin ingredienti activi, precum piritonat de zinc, ketoconazol, climbazol sau octopirox. Daca problema este mai serioasa, medicul dermatolog va recomanda un produs mai puternic.
Cat de des ar trebui sa te speli pe cap? Raspunsul este relativ. Astfel, unele produse sunt concepute pentru spalarea zilnica a parului, in timp ce altele vor fi folosite de 2-3 ori pe saptamana. Este important sa citesti cu atentie instructiunile de utilizare si respecta-le cu strictete.
Incearca un sampon natural, cum e samponul solid galador, pentru ca nu-ti usuca pielea capului si nu mai are de unde sa apara matreata.pentru mai multe informatii despre cosmetice si frumusete, intra pe blogul meu, gasesti adresa la profilul meu de pe TPU. xoxo
Foloseste clear galben, face minuni, matreata si par gras, eu aveam f mari probleme si am scapat cu clear si cunosc multe persoane care au fost multumite de el
Matreata are 2 rezolvari:ori nu ti se potriveste samponul la tipul tau de par sau nu te limpezesti foarte bine de balsam.
Wash&Go + balsam = minuni, cel putin pentru mine asa a fost
Am avut par gras, si matreata... daca foloseam decat W&Go nu mergea, dar si cu balsam... pufff, zici ca-i o reclama ieftina
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: