Daca vrei iti spun cum procedez eu, poate te va ajuta
In fiecare seara dupa ce ma demachiez si mi-e curata fata pun ulei de masline pe o discheta demachianta iar apoi imi sterg fata cu ea dupa care ma pun in pat (intra repede in piele, in caz ca ai ten uscat sau mixt deci nu-ti fa griji ca nu vei pata perna).
Iar cea mai tare chestie pe care am descoperit-o recent este scrub-ul facut cu ulei de masline. Pui intr-un bol zeama de la o portocala, 3-4 lingurite ulei de masline si 3 pliculete de zahar brun, dupa care "te speli pe fata" si "freci" in zona nasului, a fruntii...pentru exfoliere. Stai 1/2 minute cu amestecul pe fata dupa care te speli. Eu am fost intr-un fel sau altul socata de rezultat asa am renuntat sa mai cumpar orice gel cu scrub pentru ten. Incearca si tu si spune-mi cum ti s-a parut
Pentru par se face ca o maioneza din 1-2 galbenusuri crude de ou(depinde cat de lung si bogat ai parul) cu 2-3 linguri de ulei de masline, adaugat treptat si frecat bine.
Se unge tot parul cu aceasta compozitie, cu o pensula, se infasoara capul cu... ceva si se sta 20-30 min. Apoi se spala parul din abundenta cu sampon. Urmarea va fi un par matasos, lucios si care nu va mai cadea.
Pentru ten nu am prea auzit, dar pentru piele, in general este foarte bun. Mai ales la arsuri solare sau opareli.
Tratament pentru par: te va ajuta la o mai buna hidratare a parului pentru a evita neplacerile unui par casant, degradat, cu matreata, oferindu-ti placerea de a avea un par stralucitor, sanatos si matasos. Maseaza scalpul cu cateva liguri de ulei de masline. Acopera capul cu o punga din plastic si lasa uleiul sa actioneze pentru 30 de minute, dupa care samponeza ca de obicei.
Pentru ten: poti folosi drept crema de noapte o mixtura din 1/2 cana ulei de masline, 1/4 cana de otet si 1/4 cana apa. Uleiul de masline hidrateaza profund, iar otetul decoloreza petele inestetice ale tenului, omoara bacteriile si indeparteaza celulele moarte. Este foarte important sa umezesti fata inainte de aplicarea compozitiei. De asemenea, uleiul de masline poate fi folosit ca si demachiatn in cazul in care tenul tau este foarte uscat.
Pentru buze: foloseste uleiul de masline pe post de balsam, in cazul in care te confrunti cu probleme legate de buze uscate, chiar crapate.
Pentru unghii si cuticule: in cazul in care cuticulele iti dau batai de cap, iar unghiile sunt fragile care se rup si se exfoliaza foarte usor, uleiul de masline iti poate fi de un folos real! Inmoaie unghiile timp de 30 de minute intr-un paharel cu ulei de masline. Sper ca te-am ajutat :*
Pentru par stiu ca se pune ca balsamul, il va face sa straluceasca si il ingrijeste, pentru ten nu stiu.
Pentru par :ulei de masline, ulei di ricin, vitamina A cam o jumatate de sticla 1 pe saptamana daca ai parul gars si te clatesti ori cu lamaie ori otet ca sa creasca mai repede.....pt ten: e bun sa dai asa fara nimic dupa demachiere, hidrateaza foarte bine tenul
Pentru par stiu si eu ca este, ca masca cu galbenus de ou. se face prietena mea
Buna!
Uite aici un link care te-ar putea ajuta:
http://www.youtube.com/watch?v=9oJQMDPUhx4
kalakkas întreabă: