anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut prieteni, de ceva timp ma gandesc sa imi fac pierce in limba, apropo sunt baiat, si vreau sa stiu cateva chestii. Am inteles ca timp de aproximativ o saptamana nu o sa pot sa mananc mancare solida, decat supe, iaurt si cam atat. Altceva care vreau sa stiu este ca dupa fiecare masa trebuie sa imi dezinfectez gura, si am aflat ca pentru asta pot folosi apa de gura Listerine, deoarece contine alcool si este un bun dezinfectant. Astept raspunsuri de la cei care au pierce, si careimi pot impartasi din cunostintele lor. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| TatianaCecilia a răspuns:

Evita alcoolul, mancarurile picante, tari sau lipicioase, fara tutun, spalate pe dinti dupa fiecare masa si nu folosi apa de gura..iti poti clati gura cu apa calduta cu sare.In general incerca sa consumi alimente moi.

| PTMLucian a răspuns (pentru TatianaCecilia):

Multumesc de raspuns, mai am o mica intrebare, care sunt mai bune de fier sau de plastic?

| TatianaCecilia a răspuns (pentru PTMLucian):

Pentru mine cele mai bune sunt cele din titan, sunt suportabile.Din silicon nu am incercat.

Imi dai si mie id tau te rog?

| TatianaCecilia a răspuns (pentru PTMLucian):

Iti trimit mesaj privat.

Ok

8 răspunsuri:
| Amilik a răspuns:

Nu folosi produse chimice pentru igiena orala, ce de exemplu apa de gura. Limiteaza-te la a face gargara cu apa curata si iti va fi bine. Asteapta-te ca limba sa se umfle putin, timp de cateva zile dupa piercing. Nu intra in panica – este un lucru foarte normal. Imediat ce simti acest lucru, foloseste niste gheata pentru a reduce durerea si inflamatia. Gargara cu apa foarte rece poate fi de ajutor.
Igiena orala este obligatorie! Este crucial sa mentii intotdeauna o igiena dentara foarte buna. Asigura-te ca te speli pe dinti de cel putin trei ori pe zi, dar, din nou, fara a folosi nici un tip de apa de gura. Gura si dinti murdari pot duce la o multime de infectii si afectiuni ale gurii, precum o respiratie urat mirositoare (halitoza).
Fixeaza piercing-ul in mod constant. Odata cu reducerea edemului, fixeaza bulbul insurubandu-l in spatele limbii. Acest lucru va preveni largirea gaurii, asa ca asigura-te ca e mereu strans.
Mergi la control dupa doua saptamani la cel care ti-a facut piercingul. Asta pentru ca el sa observe daca totul a iesit asa cum trebuia. Daca simti orice disconfort sau durere si inflamatie prelungita, nu ezita sa contactezi imediat persoana care ti-e facut piercingul.
In primele zile cand limba e inca umflata este recomandat sa mananci doar supe. Nu consuma sub nici o forma LAPTE., nu fuma, si nu consuma bauturi alcoolice.

| TatianaCecilia a răspuns:

Buna! Eu am pirce. Faza cu iaurtul e exact invers.Nu ai voie.Si eu am stiut initial ca nu iti dauneaza cu nimic, dar m-a tinut cu limba umflata o saptamana.De curatat trebuie sal cureti frecvent si trebuie sa fi atent in momentul in care tise face, pentru ca daca nu gaseste locul potrivit iti poate afecta papilele gustative.

Imi poti spune cum se poate curata pierce-ul?