Cu crema de epilat ar fi cel mai ușor, dar eu prefer cu mașina de tuns barba. Parul creste înapoi în 3 săptămâni oricum, indiferent de metoda aleasă
Epilarea cu ceara calda faca posibila cresterea inceata a parului, fiindca este smuls din radacina si creste in 3-4 saptamani.
Daca te razi cu lama,o sa te manince nitel,apoi firele de par pot inytra sub piele cand cresc,pentru ca is taiate,nu toate dar unele din ele asa intra.
Daca te epilezi cu ceara,aia trebuie sa platesti ori sa ai pe careva sa te rezolve,dar in orice situatie,la ceara tot trebuie bani,trebuie sa cumperi ceara,chiar daca stiu si eu tear epila iubita,sau altcineva.
Mai poti taia parul cu un trimer,adica masina de tuns cum zic unia,dar e bun ala trimer,adica masina aia de tuns cu care te finiseaza frizeru,daca o avea ala la care te tunzi tu.
Cea mai rapida metoda si mai ieftina este sa te epilezi cu aparatul de tuns sau trimer,firele in cazul asta nu vor intra sub piele,sau unele fiere,asa cum se intampla cand tai cu lama.
Lama taie f scurt,cam la sprafata pielii,ori nitel mai jos,pentru ca firul de par sta intr-o alveola, deci f putin adincit, taind firul este este cu marginile taioase, nu-i rotunjit, asa ca atunci cand incepe sa creasca loveste pielea la marginile alveolei si asa poate creste sub piele, nu toate unele fire.
Cam astea is optiunile ce le ai.Eu te sfatui sa epilezi cu aparatul de tuns, iar dupa, faci dus sau ce faci tu, si dai pe unde ai epilat cu un ulei de corp, dai asa vreo 2 zile,asta te va ajuta sa nu te iriti,ori sa te iriti mai putin,asta daca te iriti.
Cel mai bun este epilatul cu ceara,sau smulsul firelor,pentru ca ceara asta face,smulge firele din radacina.
In cazul asta,firele vor creste mai greu,comparativ cu lama sau masina de tuns.
De asemenea firele de par vor creste noi si vor avea virful rotunjit,nu vor intra sub piele.
Chestia e ca ai putea sa te iriti,dar asta depinde de persoana, unia se irita, altii deloc, sau mai putin.
In orice caz, indiferent ce metoda folosesti, dupa ia un ulei de corp si foloseste cum am zis vreo 2-3 zile.
DaciaRomania întreabă: