| Ryder_Liviu_1999 a întrebat:

cum pot scapa de cosuri? Am incercat cu eryfluid si sapun cu sulf dar nu merg.

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma doare capul deja.
Zineryt recomanda majoritatea dermatologilor dar este o prostie. E pe baza de alcool si alcoolul e iritant. Iti usuca tenul la exterior dar in interior tenul tau tot v-a produce sebum pentru ca v-a intelege prin aceasta uscare excesiva ca e nevoie de sebum. Rezultatul? Si cu tenul uscat dar si cosuri.

Cumpara-ti la roche posay effaclar duo, are ingredientele foarte bune si scapi de problema. E vreo 60 lei. O alternativa mai ieftina este Ivaterm Akne Syt dar are 30 ml in loc de 40 si are si alcol. Pe net sunt poze inainte si dupa folosirea cremei. happy

| LoveTenis a răspuns:

Buna!happy
1. Ai grija ce mananci.

Potrivit dermatologiloe exista multe mituri legate de mancare si ten, cum ar fi ciocolata care ar provoca aparitia cosurilor, dar sunt numai asta - mituri. Totusi, tot dermatologii avertizeaza ca hormonii din lapte pot fi relationati cu acneea, deci fii atenta la ce fel de lapte consumi. Cele mai bune lactate sunt cele care provin de ferme bio.
2. Rutina de ingrijire
3. Cum iti cureti tenul in mod corect

Iata cei trei pasi pentru a-ti curata corect tenul;

A. Gaseste o lotiune de curatare potrivita pentru tipul tau de ten. Daca ai acnee atunci ai nevoie de una cu ingrediente precum zincul.

B. Foloseste apa calduta pentru a-ti umezi tenul inainte de a aplica lotiunea de curatare.

C. Maseaza-ti fata cu lotiunea respectiva cel putin 30 de secunde si maxim un minut si apoi clateste-te cu apa calduta.

4. Hidratarea

Daca ai tenul gras nu inseamna ca nu ai nevoie de o crema hidratanta. Multe femei gresesc si ocolesc cremele hidratante daca au acnee. Daca iti usuci tenul prea mult atunci reactia lui naturala va fi de a produce si mai mult sebum, ceea ce inseamna ca iti vor aparea si mai multe cosuri. iesi din acest cerc vicios holosind o crema hidratanta speciala pentru tenul gras.

5. Ai rabdare

Orice tratament anti-acnee ai incepe trebuie sa ai rabdare deoarece rezultatele nu apar peste noapte. Urmand sfaturile noastre de mai sus, o sa ai un ten viyibil mai frumos in circa o luna sau doua. Daca situatia nu se imbunatateste nu ezita sa schimbi produsele sau sa consulti un dermatolog
Sau ai putea sa te ajuti singur(WTF?!laughing ) si sa iti faci singur cremele:Cartof crud

Felia de cartof crud are multe întrebuinţări potrivit sfaturilor bunicii, iar una dintre cele mai utile este efectul antiacneic. Taie o felie dintr-un cartof crud alb şi lipeşte-o de zonele cele mai afectate. Dacă este lăsat să acţioneze timp de 5-10 minute, cartoful reduce şi inflamaţia provocată de coşuri.

Fulgi de ovăz

Masca de fulgi de ovăz este una dintre cele mai folosite tratamente naturale pentru coşuri. Măcină bine un pumn de fulgi de ovăz şi amestecă-l cu puţină apă. Lasă mască să acţioneze 15 minute, timp în care stai întinsă pe spate.

Gălbenuş de ou

Un gălbenuş de ou, bătut bine înainte să fie aplicat pe faţă cu o pensulă cosmetică, este un tratament eficace împotriva coşurilor. Lasă-l să se usuce şi spălă-ţi faţa după 10 minute cu apă călduţă. Repetat zilnic timp de o săptămână, acest tratament poate avea efecte excelente.

Mere cu miere

Amestecă un sfert de mâr ras cu o linguriţă cu vârf de miere pentru a obţine o mască naturală şi eficientă cu efect antiacneic. Dacă mierea este foarte groasă, poţi adăugă şi puţină apă la mască ce se ţine pe faţa timp de 20 de minute.

Bicarbonat de sodiu

Amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu devine o pastă ce te poate ajuta să scapi în mod natural de coşuri.
Poţi opta pentru o mască facială completă, care se spălă cu apă călduţă după ce s-a uscat, sau poţi aplica amestecul doar pe coşurile cele mai mari.

Ceai de mentă

Infuzia de mentă are un efect dovedit împotriva coşurilor şi îţi împrospătează pielea, reducând inflamaţia şi petele roşii. Dacă ai pielea foarte sensibilă, testează mai întâi reacţia la ceaiul concentrat de mentă pe o zona redusă.

Oţet cu sare

Un amestec de oţet cu sare de masă fină şi cu apă poate fi o altă soluţie naturală accesibilă acasă oricând. În funcţie de sensibilitatea pielii tale, poţi dilua oţetul mai mult. Nu păstra amestecul pe faţă mai mult de 5 minute, după care spălă-ţi faţa cu apă rece.

Ghimbir

Dacă ai acces la ghimbir proaspăt, această plantă poate avea un efect antiacneic excelent. Sucul obţinut la tăierea unui rizom de ghimbir proaspăt are un efect puternic împotriva coşurilor şi calmează inflamaţia atunci când este aplicat local. După câteva zile de tratament, erupţia poate dispărea complet.

Ulei de arbore de ceai

Nu degeaba arborele de ceai este un ingredient folosit în multe produse cosmetice cu efect antiacneic. Uleiul extras din această plantă are efecte puternice atunci când este aplicat direct pe coşuri.

Castravete

Dacă ai porii dilataţi, acneea poate fi mai vizibilă şi mai neplăcută. Sucul obţinut dintr-un castravete proaspăt are un efect puternic pentru calmarea acneei pe un ten cu pori deschişi. Se ţine întins pe faţă timp de 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă.
Sper ca te-am ajutat!happy

Răspuns utilizator avertizat
| livscomsha a răspuns:

Bea apă. Pielea este cel mai mare organ al corpului. Pentru ca ea să rămână frumoasă şi sănătoasă este necesar să te hidratezi. De apă au nevoie şi celelalte organe pentru a funcţiona corect şi mai ales pentru a scăpa de celulele poluate şi toxine. Opt pahare de apă pe zi îţi vor ajuta întreg organismul.

Mască cu argilă

Amestecă argila cu apă pentru a obține o pastă groasă și aplic-o direct pe zonele afectate și așteaptă 20 de minute (sau o noapte), după care spală cu apă rece.

Aloe vera

Aloe vera este planta care are cele mai bune proprietăți de vindecare a pielii, acționând ca un gel calmant. Aceasta te ajută să previi acneea și inflamația. Freacă zonele afectate cu gel de aloe vera pentru îndepărtarea cicatricilor.

Miere

Poți aplica miere pe zonele afectate, timp de 30 de minute, pentru a face acnee să dispară. Înainte de aplicare spală-te cu apă călduță, iar după cele 30 de minute, spală-te cu apă rece, pentru închiderea porilor pielii. ( asa am scapat eu )


Portocale

Se decojesc portocale și cojile se pun la uscat, la soare. După uscare, se pisează pentru a obține o pulbere fină. Se adaugă apă, pentru a obține o pastă fină care va fi aplicată pe zonele afectate, timp de 10-15 minute, după care se spală cu apă călduță.

| IngerPazitorr a răspuns:

Buna!
-Acum ca aproape a venit vara, trebuie sa ai mai multa grija ce mananci.
-Daca nu te speli pe fata in fiecare zi, iti vor iesi cosuri automat.
-Iti spun din proprie experienta ca poti incerca orice, dar in zadar. Eu am incercat tot felul de masti si de creme, dar nu au functionat. Pur si simplu mi-am cheltuit banii degeaba.
Bafta!

| Ovidiuo a răspuns:

Zineryt e bun!

| KrisTian_Edy_1993 a răspuns:

In primul rand nu mai trebuie sa mananci lucruri de genul ciocolata, chipsuri, cartofi prajiti, etc.Si eu am o problema cu cosurile.Eu folosesc Skinoren.