| Tnc_Petrik_1998 a întrebat:

big grin! ma intereseaza gaura pentru piercing in sprinceana si nu stiu daca se infecteaza sau dupa cat timp pot scoate piercingul... Ma ajutati tongue?

2 răspunsuri:
| ValentinBogdan a răspuns:

1.Reactii alergice - poti sa te confrunti cu ele, mai ales daca alegi bijuterii din metale precum nichelul

2. Probleme la nivelul gurii - daca alegi sa-ti faci un piercing pe limba, ai grija sa nu-ti spargi vreun dinte sau sa-ti ranesti gingiile

3. Infectii ale pielii - se manifesta prin roseata, dureri, umflaturi si pot aparea la cateva zile dupa implant

4. Infectii in sange - atentie maxima la ustensilele pe care le folosesc saloanele. Asigura-te ca sunt sterilizate ca sa nu te trezesti infectata cu HIV, hepatita B sau C.

5. Cicatrice oribile - ai grija ca un piercing iti poate crea mari neplaceri daca esti predispus la cicatrice urate

6. Traumatisme - daca nu esti atent si-ti smulgi din greseala piercingul, s-ar putea sa ai ne voie de cateva copci la un cabinet de chirurgie

Durerea. Aceste proceduri pot fi dureroase, iar medicamentele si solutiile anestezice actuale nu sunt utilizate in mod frecvent, la scara larga.

Infectarea. Tatuajele si piercing-urile pot reprezenta sursa a foarte multe neplaceri si infectii... Infectiile dureroase ale pielii (si uneori chiar si ale sangelui) pot aparea in cazul in care procedurile nu au fost realizate in conditii sterile sau daca pielea afectata nu este ingrijita corespunzator dupa aceea.

Mult mai periculoasa este posibilitatea ca aceasta operatiune sa cauzeze raspandirea unora dintre virusurile care pot duce la infectii ale intregului organism, cum ar fi hepatita B, hepatita C si HIV, virusul care cauzeaza SIDA. Pentru ca aceste virusuri se pot transmite din cauza unui ac nesterilizat, este crucial ca adolescentul sa aleaga un studio care foloseste tehnici de sterilizarea adecvate si ace de unica folosinta si sterile.

Reactii alergice. Oricine poate avea reactii alergice fie la vopseaua tatuajului, fie la bijuteriile pe care le presupune piercing-ul. Pentru a reduce acest risc, este recomandabil sa se poarte doar bijuterii realizate din otel inoxidabil chirurgical, aur de 14 carate, niobiu sau titan.

Daca adolescentul este totusi decis sa mearga pana la capat cu aceasta fantezie, atunci este extrem de important sa urmeze instructiunile "de dupa" realizarea procedurii. Acestea variaza in functi de tipul de tatuaj sau de partea corpului care este supusa piercing-ului.

In general, aceasta parte a corpului trebuie pastrata curata si uscata. Poti aplica un unguent pe baza de antibiotic in zonele exterioare piercing-ului, ajutand astfel procesul de vindecare a pielii, care poate dura chiar si cateva luni, in functie de locatia aleasa. Zona afectata de aceste proceduri trebuie supravegheata indeaproape, pentru a vedea cel mai mic semn de infectie - simptomele la care trebuie sa fiti atenti, atat tu, cat si adolescentul, sunt: inrosirea pielii, puroi, sensibilitate crescuta sau febra. Daca se observa oricare dintre aceste semne, trebuie sa apelezi la sfatul medicului specialist dermatolog de urgenta!

Tatuajele si piercing-urile sunt foarte indragite si populare printre adolescenti, creand o anumita... aura celui care le "poarta", fiind o adevarata fantezie pentru viitorii adulti... Desi nu sunt proceduri care sa implice probleme de sanatate grave, unele dintre acestea devin relative "blesteme". Avand in vedere aceste lucruri, cel mai important este ca adolescentul tau sa cunoasca toate datele problemei si toate riscurile implicate, astfel incat sa poata lua o decizie informata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic sa te lecuiesti laughing. O prietena a avut in spranceana si cu un dram de neatentie cand s-a sters cu prosopul la mare a ramas cu piercingul in prosop, i s-a facut pielea varza acolo. Plus ca ramane semn daca renunti sa nu-l mai porti.