Nu stiu la ce te referi mai exact. In primul rand, spui ca ar exista o operatie de hiperpigmentare a pielii, care nu exista, ea se cheama bronz sau sedinte la solar. Exista metode de a REDUCE hiperpigmentarea pielii, pentru ca se intampla ca o portiune de piele sa fie mai inchisa dintr-un motiv sau altul si, ca sa fie o culoare uniforma, se fac fie tratamente cu laser, fie peelinguri chimice, dar din nou, astea sunt pentru a reduce hiperpigmentarea, nu pentru a o cauza. In al doilea rand, intrebi daca se poate face operatie de hiperpigmentare (hiper = mai mult) pentru a obtine o culoare a pielii mai deschisa (mai putin pigmentata), termenii se bat cap in cap.
Pielea produce incontinuu pigmentul care se cheama melanina in cantitate mai mare sau mai mica, in functie de fondul genetic si de expunerea la raze UV (ca protectie, pentru ca razele UV au proprietati cancerigene si pielea se inchide la culoare, devenind mai opaca pentru respectivele raze). Celulele pielii se innmultesc de la un strat bazal, spre exterior. In functie de necesitatea de inchidere a tonului pielii, se produce mai multa sau mai putina melanina, care ramane in celulele create pana ajung la suprafata si mor. Daca esti bronzat, se poate exfolia mai repede pielea (fie cu solutii din comert, fie cu suc de lamaie) ca sa scapi de stratul de celule mai pigmentate si sa incepi sa produci celule mai putin pigmentate pe masura ce expunerea la soare se reduce.
Sper ca ti-am fost de ajutor, daca mai ai nevoie de clarificari, imi poti da linistit un mesaj.
Https://www.prevention.com/beauty/skin-care/g26409415/diy-body-scrubs/
Ce vrei tu de aici, cred ca sunt suficiente exemple
DaciaRomania întreabă: