Buna!
Eu am activat ca si fotomodel 5 ani in Romania-Anglia, dar in Romania, doar ca si fotomodel, se castiga foarte prost. Eu spun ca nu merita. Daca vrei o cariera in modeling, mergi la o agentie, sa te trimita la prezentari/defilari. De 1000 lei/lunar, cu greu treci de suma asta. Doar daca faci nud-uri se castiga mai bine.
Un fotomodel incheie diverse contracte cu agentii de moda si nu numai, prin urmare castigurile nu sunt fixe, ci in functie de sumele prevazute in contract. Ca sa iti faci o idee, in New York, media anuala de castiguri ale unui fotomodel este sub 50.000$. Ceea ce este putin. Insa desigur ca exista si fotomodele patite cu salarii de 500.000$ pe an si se ajunge si la cateva milioane in anumite cazuri.
Asadar, depinde de agentia pentru care lucrezi, dar in Romania sa nu te asepti la sume prea consistente. Am un prieten care a semnat un contract de 30 000 de Euro cu o agentie olandeza care avea un proiect in Romania si aia au fost cam toti banii pe care i-a facut pe o perioada de 2 ani din modeling. Deci depinde foarte mult.