| Akhen a întrebat:

Salut, TPU. Peste doua luni împlinesc 16 ani, însă am o serie foarte mare de complexe în legătură cu fața și corpul meu(sunt băiat, dar sunt perfecționist, asta fiind unul dintre cele mai mari probleme) și nu știu ce pot face. M-am apucat sa fac exerciții fizice pentru un corp tonifiat, dar cu defectele prezente la nivelul fetii nu știu ce sa fac. Întotdeauna mi-am dorit sa am un jawline puternic, sa nu am double chin sau hump, iar lista cu defecte poate continua. Sunt pasionat de modeling, acest fiind și un motiv pentru care sunt complexat. O idee?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
11 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Da. Disforia corporală e o boala psihică. Se tratează medicamentos și psihoterapeutic

| Akhen explică (pentru Violleta2022):

Am uitat sa precizez ca am 1, 81 și 72 de kg, dar tot mi se par mult prea multe kilograme+sunt un mare fan al operatiilor estetice, visul meu cel mai mare fiind sa devin chirurg estetician ca să pot ajuta și alte persoane care trec printr-o situație asemănătoare cu a meu sau mau grava. În legătură cu cerințele impuse de acea agenție, se pare ca nu prea ma încadrez, mai ales ca mai nou au început sa îmi apara foarte multe coșuri, iar cum ziceam, nasul meu nu este tocmai potrivit pentru fata mea, fiind puțin cam mare, având o denivelare și apoi o coborâre brusca(sper ca am explicat cât se poate de bine).

| Akhen explică (pentru Donsavas):

Te asigur ca nu sufar de nicio boala psihica, doar ca este unul dintre cele mai mari visuri ale mele de a avea o fata fata defecte și un corp tonifiat și armonios.

Am putea vorbi mai multe în privat dacă nu te deranjează?

Ți-am trimis un mesaj în privat, sper ca am reușit, ma cam depășește aplicația asta?

| Donsavas a răspuns (pentru Akhen):

Se numește disforie corporală și este o boala psihică indiferent ca tu crezi sau nu asta.

| Akhen explică (pentru Donsavas):

În primul rand, termenul de "disforie corporala" pe care îl tot folosești nici nu exista, te poți informa numai printr-un simplu click.
În al doilea rand, aceasta disforie ar presupune sa te simți incomod, sa nu fii mulțumit de tine însuți, în urma căruia vor rezulta diferite efecte negative, cum ar fi anxietatea, depresia, etc.
Te asigur ca ma simt foarte bine în propria mea piele, doar ca visul meu de când ma știu a fost sa pot profesa ca și model sau măcar sa am mici tangente cu acest domeniu.

Perfecționismul și obsesia pentru schimbarea anumitor aspecte corporale ascunde Disforia.
Și eu as fi vrut sa fiu cântăreț dar nu am voce deci prin urmare nici nu voi avea treaba cu domeniul.

Https://en.m.wikipedia.org/wiki/Body_dysmorphic_disorder
Dismorfobie,poate asta e denumirea corecta