| PerPum a întrebat:

Știți cumva măști bune pentru tenul gras, si care curăță fața? Gen de coșuri și puncte negre? Pot fi măști care le faci in casa sau pe care le cumperihappy Pe lânga masca neagră, ca din aia am dejabig grin

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se pune sapun pe fata pentru ca ingredientele care mentin sapunul in stare solida blocheaza porii, un sapun bland nu are parfum si alti iritanti, punctele negre nu dispar cu un banal scrub care doar indeparteaza capatul oxidat si doar da impresia ca nu mai ai puncte negre iar scrub-urile nu se aplica niciodata pe un ten care are acnee pentru ca exista riscul de a sparge cosurile si a raspandi bacteria. 8->

1. Argila are proprietati absorbante, cea mai mare putere de absorbtie o are cea verde ( indicata pentru un ten mixt sau gras ), urmata de cea albastra ( ten normal sau mixt ), iar cea mai mica putere de absorbtie o are argila alba ( indicata tenului uscat sau sensibil ).
O gasesti in plafar sub forma de pulbere, nu o cumpara gata preparata. Fa-ti o masca cu ea [ o combini cu apa plata, ceai verde ( este antiinflamator ) sau ceai de musetel (este calmant ) - niciodata cu uleiuri pentru ca ii "omoara" proprietatile absorbante ] pe care o lasi sa actioneze pana se usuca complet.

2. Masca cu drojdie de bere este indicata pentru acnee ( ea contine si vitamina B3 care este benefica pentru tratarea acneei si petelor post-acnee dar ajuta si la reglarea sebumului ), ea se poate combina doar cu apa dar poti sa combini drojdia de bere cu argila albastra (Raciu pulbere ), propolis si ceai verde pentru un efect mult mai bun. Aplica masca cu drojdie de 2-3 ori pe saptamana.
Poti sa iei si suplimente cu drojdie de bere, curele cu drojdie de bere sunt indicate in tratarea acneei - pastilele astea contin doar drojdie de bere, nu are excipienti sau alte minuni :
https://www.bioportal.ro/......al-p21754/

3. Niacinamida este un ingredient foarte fain pentru vindecarea cosurilor si pentru reglarea productiei de sebum. Eu am ingredientul asta si il aplic in mastile mentionate mai sus sau il combin cu apa plata, il aplic pe fata si dupa aplic o crema hidratanta si in cateva minute crema devine mata. Gasesti la Gerovital o crema cu ingredientul asta intr-o cantitate mare (e al 2-lea ingredient ) : https://www.farmec.ro/produse/ten/emulsie-hidratanta-matifianta-431.html sau poti sa-ti cumperi un ser cu niacinamida de la The Ordinary : https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10054060

" Proprietăţile cosmetice ale niacinamidei

- atenuează acneea şi petele
- reduce roşeaţa, hiperpigmentarea
- întăreşte bariera de protecţie a pielii
- previne pierderea apei din piele
- reînvie tonusul şi textura pielii
- îmbunătăţeşte elasticitatea pielii
- uşor efect regulator de sebum "
sursa : https://www.elemental.eu/ro/924-niacinamida.html

4. Pentru punctele negre poti sa folosesti albus de ou si servetele pentru extragerea punctelor negre. Bati albusul bine, il intinzi pe zonele cu probleme, aplici un servetel subtire, mai adaugi un strat de albus si astepti pana se usuca complet dar tot mai eficient mi se pare un exfoliant chimic cu acid salicilic.

5. Ca reguli generale ca sa previ punctele negre : evita produsele iritante si care usuca tenul pentru ca tenul prin uscare excesiva intelege ca trebuie sa mareasca productia de sebum, evita produsele mult prea emoliente ( crema emolienta, texture grase, unguente ), nu folosi sapun sau demachiante emoliente, daca ai tenul gras sau mixt foloseste argila verde sau albastra ( argila este un bun absorbant ). Evita mancarurile grase sau care au fost preparate cu mult ulei.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Iti recomand cu incredere o curatare manuala cu malai si sapun!
Curata in profunzime pielea, scoate cosurile si punctele negre.
Procedura este asa:
Se spala fata foarte bine cu apa calda si sapun bland (sapun de bebelusi, ori Dove, care-i cremos si delicat).
Cand ai spuma pe fata, introdugi degetele umede in malai (ai nevoi de1-2 linguri de malai, puse pe o farfuriuta mica) si pui degetele cu spuma de sapun si malai pe fata, incepand de pe frunte, masand usor in in cerc, coborand spre tample, nas, pomenti, barbie si gat, daca este cazul.

Atentie, nu se freaca zona ochilor, fiind foarte delicata pielea, poti sa-ti faci rani!
Se insinsta pe nas, in jurul nasului, barbie, sau unde ai puncte negre multe.
Dupa terminare, se clateste fata cu apa calda pana la curatare si se strege prin tamponare, cu un prospop de fata, foarte curat si pufos, doar al tau.
Procedura se poate repeta la 2-3 zile pana se curata fata in totalitate, dupa care se poate face odata pe saptamana, pentru indepartarea impuritatilor si a pielii care se exfoliaza.

| Popm a răspuns:

Incearca www.cassiopea.ro! recent i-am descoperit si eu