Bună!
O primă cauză care determină uscarea şi crăparea călcâielor este dată de deficienţa de vitamine şi minerale din organism. Alţi factori pot fi funcţionarea deficitară a glandelor sudoripare, problemele legate de glanda tiroidă, obezitatea, statul în picioare prelungit, dar şi încălţămintea decupată la spate. Netratate la timp, crăpăturile se adâncesc, ducând la apariţia durerilor în timpul mersului, a senzaţiilor neplăcute de mâncărime şi a sângerărilor.
Tratamentul călcâielor crăpate trebuie să debuteze cu hidratarea acestei zone. Înainte de aplicarea unei loţiuni hidratante, picioarele trebuie înmuiate în apă caldă. Procedeul trebuie repetat zilnic, spun specialiştii. Pentru refacerea ţesutului epidermei, medicii dermaltologi recomandă şi folosirea vitaminei A sau a uleiului de măsline, în locul cremei hidratante. Pentru a reduce pielea îngroşată, este indicat, de asemenea, un tratament cu cremă exfoliantă, ce trebuie aplicat de două sau trei ori pe săptămână. Băile calde şi curăţarea adecvată a călcâielor cu ajutorul pietrei ponce sau cu o cremă exfoliantă sunt la fel de eficiente, contribuind la îndepărtarea straturilor de piele moartă.
Tratamentul pentru călcâiele crăpate implică şi adoptarea unui regim alimentar bogat în calciu, fier, zinc, vitamina A şi C.
Te pup!
Multumesc foarte mult
Bună.
O afecțiune a pielii, o boală autoimună, psoriazis, etc.
Numai dermatologul poate da un diagnostic diferențial și un tratament.
Talpa crăpată poate fi efectul lipsei de calciu din organism, o lipsă de hidratare.
O cremă puternic hidratantă de călcâie.
Pa, pa.
tzaka27dec întreabă: