Buna!
Parul creste in medie 1 cm pe luna, iar maximul este de 2 cm pe luna.De obicei viteza cresterii parului este determinata genetic, dar si de starea de sanatate a persoanei in cauza.Este necesar sa tunzi macar 1 cm-2 cm o data la 6 luni deoarece parul se rupe, acesta creste, dar tu vei avea senzatia ca nu mai creste.Varfurile se despica, si incep sa se rupa.Foloseste sampon adecvat parului tau, unul cat mai putin,, agresiv" cu parul si scalpul, si neaparat macar un balsam, daca nu o masca de par dupa fiecare samponare pe care sa o lasi pe lungimi macar 10-15 minute.E important sa eviti pe cat posibil utilizarea feonului, placii si ondulatorului deoarece acestea duc in timp la deteriorarea si dezhidratarea firlui de par, ceea ce duce la ruperea/caderea firului de par.Cand vrei sa le folosesti neaparat, foloseste un ser termo-protector, care de asemnea iti protejeaa parul si de razele UV care sunt nocive pentru par, il usuca. Daca mai ai intrebari sau doresti sfaturi in legatura cu parul, iti raspund cu mare drag!
Multumesc frumos pentru raspuns.
Nu, nu o sa folosesc niciodata feon sau placa din aia...nu stiu, nu am folosit, deci nu stiu cum se numesc chestiile alea. )
Cat despre parul meu si ce ai scris mai sus, ai ghicit.
Incepe sa-mi pice, am matreata foarte multa si niste coji mici pe scalp, nu intelege gresit, nu am paduchi sau ceva de genul.
Am incercat o gramada de sampoane, nimic, tot fac matreata.
Cat despre balsam, nu, nu am folosit pana acum un balsam, o sa incep sa folosesc si eu.
Stai linistit, nu interpretez, cunosc destule persoane cu probleme dermatologice, si eu m-am confruntat cativa ani cu una, asta nu inseamna ca nu esti ingrijit.Matreata apare de obicei din cauza ca pielea scalpului se regenereaza prea repede si celulele moarte nu au timp sa se desprinda.Nu mai folosi sampoane anti-matreata, de obicei fac mai rau, sunt prea agresive.Foloseste un sampon bland, eu de exemplu folosesc unul de bebelusi.Majoritatea persoanelor care au inceput sa faca asta s-au declarat multumite. Daca nu functioneaza in nici un fel, e posibil sa nu fie matreata si acele cojite sa fie de fapt alta afectiune dermatologica de care tu sa nu iti dai seama, o eczema, o ciuperca, si ar trebui sa consulti medicul de familie sa iti dea trimitere da dermatolog pentru un tratament adecvat. Daca ai trimitere nu mai platesti si consultatia.De asemenea, daca e o afectiune dermatologica s-ar ptea ca aceasta sa fie si unul din factorii care duc la caderea parului si fragilizarea lui.
Am inteles, multumesc frumos pentru raspunsuri.
Nu exista lungimea maxima dar pana in pamant iti creste in 10 ani cel putin sa ghicesc esti baiat si esti roker?
Am inteles, deci il las sa creasca pana ajunge la marimea care imi place mie, multumesc mult pentru raspuns.
Nu, nu sunt rocker, n-are legatura asta cu parul meu, pur si simplu imi place sa am parul mare.
Uite, ceva de genul as vrea sa am. :D
http://prntscr.com/7tdx7w