"ca un fel de piele întoarsă"?
Nici macar nu stii din ce material sunt si cum se intretin!
Cel mai bine ii tii in cutie sa nu se murdareasca!
Iarta ma steaua, de aia am intrebat pe TPU. Google spune ca este piele întoarsă, nu ai habar nimic de o pereche de papuci nu raspunzi, imi spui ca nu stiu sa ii întrețin a da serios? Daca stiam sa îi întrețin/curat nu intrebam.
Baiatu, ti-ai luat papuci de peste 1 000 de lei iar tu nu stii MATERIALUL din care sunt facuti.
Cu asta incepe ingrijirea, sa stii din ce material sunt. Diferite materiale se curata/ingrijesc diferit. Iar unele nu merita atata banet.
Nu-ti face tu griji despre cunostintele mele. Cu banii aia imi cumpar si poseta asortata la incaltamintea din piele! Pt ca stiu CE sa cumpar si cum sa le ingrijesc ulterior. Si evident, stiu cat face fiecare.
Salut! Ai dreptate – Jordan 4 University Blue sunt făcuți din piele întoarsă (nubuck/suede), un material foarte sensibil la apă și produse agresive. Iată un ghid sigur pentru curățare, fără a le deteriora:
1. Instrumente necesare (se găsesc în magazine de încălțăminte sau online):
Periuță de sued/nubuck (cu fire moi de alamă sau cauciuc – exemplu).
Radieră de sued/nubuck (exemplu).
Spray curățator special pentru sued/nubuck (ex: Jason Markk sau Crep Protect).
Spray protector pentru sued (ex: Tarrago Nano Protector).
2. Pași de curățare (fără apă!):
Șterge praful superficial:
Folosește periuța de sued uscată și freacă în sensul firelor materialului (de obicei de la vârf căti călcâi).
Îndepărtează petele:
Pentru pete uscate (ex: noroi), freacă ușor cu radiera de sued până dispar.
Pentru pete ușor uleiate (ex: mâncare), folosește un spray curățator special (testează întâi pe o zonă mică și ascunsă). Pulverizează pe o cârpă de microfibra și tamponează, nu freca!
Reîntoarce textura:
După curățare, folosește din nou periuța de sued pentru a "redresa" firele materialului.
3. Protecție după curățare:
Aplică un spray impermeabilizant: ține spray-ul la 20 cm de încălțăminte și acoperă uniform. Lasă să se usuce 24 de ore.
Recomand Tarrago Nano Protector (găsești pe SportGuru) – protejează fără a închide porii materialului.
4. Interzis:
Apa și săpunul de vase: distrug finisajul și lasă urme albe.
Șervețele umede sau alcool: decolorează.
Perii dure sau presiune excesivă: deteriorează pielea.
5. Mentenanță zilnică:
Curăță praful după fiecare purtare cu periuța de sued.
Evită să porți Jordan 4 pe vreme ploioasă (dacă nu sunt protejați cu spray).
Produse recomandate în România:
Crep Protect Kit (găsești pe FreshRo) – include perie, radieră și spray.
Jason Markk Essentials Kit (pe SneakerLab).
Dacă petele sunt foarte grave, recomand să apelezi la un service specializat de încălțăminte (ex: Sneaker Doctor în București).
Hai să-ți revină ca-n prima zi!?✨
https://www.replicawatchespro.is/rolex.html
pitbull93 întreabă: