Buna!
Depinde,sa stii, foarte mult de liceul in care esti, de regulament, dar si de profesori.La liceu, unii chiar nu au treaba cu ce porti tu.Atata timp cat nu le cauzezi probleme la ore si inveti cat de cat la materia lor,poti sa vii si verde in cap,cu sutienul peste bluza si cu gatul bandajat. Glumeam,nici chiar asa,dar ca sa intelegi ideea.
Sunt,in schimb, profesori care eticheteaza dupa imagine, daca esti decent, daca nu, dai ai pierce-uri etc..si la note te vor,, articula"s in functie de asta, fara sa iti spuna nimic de aspect, dar iti vei da seama.Sunt si profesori care iti vor spune direct, ba te vor lua si peste picior(a patit unul de la mine din liceu cu vreo 3-4 profi).
Degeaba sunt de acord parintii tai, daca de exemplu directorul nu va fi, sau vreun prof care iti preda si are vreo functie in scoala gen director adjunct. Daca mai vin si parintii sa vorbeasca, nu isi va schimba parerea, va crede ca provii dintr-o familie..doar fiindca nu aveti aceleasi conceptii ca ei.Sunt multe tipologii de profesori,dar e normal,la urma urmei toti oamenii suntem diferiti. Sfatul meu este sa mai astepti,sa inceapa scoala, sa vezi cum e la tine la liceu, ce fel de dirig/a si profi ai, si apoi faci ce si cum vrei in limita in care iti este permis, ca nu iti faci nici tu probleme.
Buna Marius! In principiu la liceu profesorii sunt mai ingaduitori si inteleg majoritatea " mofturilor " pe care elevii le au, depinde acum insa si de profesor.
Eu te-as sfatuii totusi sa iti faci si daca parintii tai sunt de acord cu asa ceva, e perfect.
Daca uni profesori nu te lasa sa porti, iti poti ruga parintii sa le comunice ca ei sunt de acord si ca nu ii deranjeaza cu nimic.
Dar ti-am zis, in mod normal profesorii de liceu nu sunt de aia "comunisti".