| Nyo a întrebat:

Salutare! Mie mi se decoloreaza hainele,cred că de la soare ca fac curierat glovo cu bicicleta, se poate face ceva ca sa le dau culoarea inapoi sau nu se poate?

7 răspunsuri:
| Floreenofficial a răspuns:

Salut! De la soare sau de la mașina de spălat, oare? Bafta!

| dullcat a răspuns (pentru Floreenofficial):

E de la soare.Eu am invelit o cutie de carton cu un tricou rosu, sa fie asa ca un mic adapost pentru pisici. Dupa cateva luni, din cauza soarelui s-a decolorat teribil.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu este de la soare, se decoloreaza de la detergent, poti pune vanish care readuce culoarea inapoi cauta in supermarket la raionul detergenti

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Dulcat maninci

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu se poate sa faci nimic pentru a le aduce la starea initiala. Vopselurile la plic din magazine, adesea ieftine, ofera doar efect temporar, hainele revenind la starea spalacita/decolorata.Eu am probat asa pentru niste blugi si n-a tinut minunea decat 1 luna. laughing

Procesul chimic de vopsire din fabrici e extrem de intens si toxic, tocmai pentru a obtine acea culoare care rezista mult timp. Dupa ce e vopsit articolul, sunt mai multe ture de clatire si se irosesc sute pana la mii de litri de apa doar pentru un tricou, de exemplu. Deci ce gasim prin comert este doar asa de diy, pentru joaca, pe langa vopselurile si pigmentii din fabrici. Documentarele arata ca aceste fabrici polueaza rauri intregi, devarsand acele ape toxice din urma procesului industrial direct in sursele de apa locala. Daca ar fi asa de usor de vopsit, nu ar mai exista problemele astea. Iar o alta solutie, vopsirea naturala, cu pigmenti obtinuti din plante, este iarasi un proces de lunga durata, plus ca depinde de nuanta de care ai nevoie.

Cel mai intelept ar fi sa porti tricouri in nuante deschise, cum ar fi alb, gri, bej, etc.Acestea nu necesita un numar mare de pigmenti si prin urmare nu se decoloreaza asa usor de la razele UV ale soarelui.

| dullcat a răspuns:

CristiDinBucuresti a dat-o pe mandarina?laughing,, Dulcat maninci''
Sper ca nu ti-ai scapat telefonul in toaleta din moment ce nu ai continuat propozitia.Raspunsurile tale sunt oricum cam shitty.

Iar in 2023 se scrie cu â din a in interiorul cuvintelor. Spor la invatat: https://diacritica.wordpress.com/2009/06/15/i-din-a-si-a-din-i/

| Zxcv6 a răspuns:

Eu am luat din Italia niste plicuri și le bagam cand spalam diferite culori si revenea culoarea daca gasesc link revin