Eu am inceput de pe la 9-10 ani
Nu exista o varsta, dar mai bine este duap 9 ani
Eu it dau un sfat:Nu te epila inghinal decat cu crema!
Epilator si ceara te vor irita(pe langa durerile groazice),asta este sfatul meu
Epileaza-te la axila si pe picioare( ca mine), eu iti recomand epilatorul, pentru ca este o metoda mai putin durereoasa ca ceara si mai indelungata decat crema sau lama
Eu am inceput sa ma epilez total (si inghinal total) la varsta de 10 ani, pentru ca sunt satena spre brunet si aveam o pilozitate care ma deranja.
Eu recomand epilarea cu ceara traditionala, nu cu cea de unica folosinta, intrucat cea din urma e capabila sa smulga doar firele cu radacini puternice si mari, pe cand cea traditionala ia si puful si un strat de piele, astfel incat ajuta epiderma sa se regenereze mai repede si scapi de exfolierea pe care trebuie sa o faci acasa.
Problema cu epilarea se pune la 2 zone: inghinal si axila - le voi lua pe fiecare in parte.
Inghinal e posibil sa apara foliculita, ceea ce presupune ca firele de par vor creste in carne si vei face anumiti "bumbi" la nivelul radacinii, pentru ca se blocheaza porii - se intampla rar, dar este posibil. De aceea unii medici ginecologi recomanda ca in zona inghinala sa te tunzi sau in cel mai rau caz, sa te razi. Dar iarasi, riscul este extrem de mic, depinde de la om la om, daca ai predispozitie pentru incarnarea firului de par sau nu (vezi cum are mama ta).
La axila s-a pus mult timp problema daca este bine sau nu sa te epilezi cu ceara, intrucat au fost emise anumite pareri conform carora este posibil ca prin smulgerea firului de par cu ceara sa afectezi ganglionii si glandele sudoripare aflate in aceasta zona. Pe masura ce a trecut timpul, s-a aflat ca acest lucru nu se produce decat la acele persoane care sunt predispuse sa pateasca acest lucru, indiferent daca se epileaza cu ceara sau nu.
Eu una ma epilez integral - adica inghinal total (nu las niciun fir de par), cat si interfesier, pentru ca asa ma simt eu bine. Depinde de la om la om ce preferinte are si nu inseamna ca daca o fata se face intr-un anume fel, trebuie sa adopti aceeasi metoda.
Pe brate ma fac incepand cu varsta de 14 ani, cand mi s-a pus mie un pitic pe creier ca nu imi place acel puf care incepuse sa se innegreasca.
Avantajul pe care il confera ceara traditionala este ca in timp, daca te faci constant, va rari firul de par, pentru ca pe masura ce trece vreme, radacinile se slabesc si ajung sa dispara singure...
Dar repet, pana la urma este alegerea ta ce metoda alegi (ceara traditionala, de unica folosinta, rama de ras, aparat, crema depilatoare), in functie de cum te simti tu mai bine si de confortul pe care ti-l da fiecare in parte.