Mergi la doctor. e cel mai simplu. poate ai altceva, vreun fungus, reactie alergica, etc care poate fi acolo si sa se manifeste prin matreata.
Selsun sau alt șampon echivalent pe baza de sulf (vezi compoziția pe prospectul șamponului ).
Citește și respectă instrucțiunile de aplicare.
Eventual discută cu un dermatolog. Cauza mătreții e o ciupercă care irită pielea capului și o face sa se cojeasca.
La mine a functionat doar selsun blue si nizoral, se gasesc in farmacie. Fratele meu a scapat folosind syoss anti-grease.
Incearca ce e mai ieftin si daca nu ai rezultate poti sa optezi si pentru un sampon mai scump. Poate ca ai nevoie de un simplu ulei avand aceasta descuamare a scalpului pentru ca il ai prea uscat, cine stie.
Mergi in Sensi Blu, sau in orice alta farmacie, si cere un sampon special pentru problema scalpului tau. E mai scump decat cele din supermarketuri, insa dau rezultate foarte bune. Cele de la Ducray de exemplu sau cele de la Herbosophy...
Un sampon natural cu siguranta te va ajuta. Citeste despre samponul vivese senso duo. pentru mine este un produs foarte bun in toate problemele parului.
Salut!
Sper sa te ajute urmatorul articol :
http://sfatulparintilor.ro/......-naturale/
Din cate stiu, Hegor si Dan free sunt sampoane foarte bune pentru matreata si alte probleme ale scalpului. Cred ca Dan free se gaseste mai greu in farmacii, deci s-ar putea sa iti fie mai dificil sa faci rost de el insa Hegor se gaseste in majoritatea.