| Adolf8 a întrebat:

Salutare tuturor! Vin cu o întrebare mai delicată, este vorba de coșuri pe pielea feței. Imi vin coșuri mereu, mă bărberesc cu bicul nu cu aparatul (am auzit că irită) fac duș zilnic, mă spăl cu apă caldă și spaun de 2 ori pe zi pe pielea feței, mă dau au aftărșeiv cu și fără alcool, evit să pun mâna în zona feței. Oare din cauza organismului se întâmplă să am mereu coșuri?

3 răspunsuri:
| SharpEagle a răspuns:

Te barbieresti cu BIC, care e posibil sa IRITE, te dai cu AFTER SHAVE ("aftar sheiv" - "dupa barbierit").
In functie de varsta pe care o ai, da, e posibil sa fie o perioada de acnee. Sunt multe produse cosmetice, unul dintre ele este Benzaknen gel. Acneea se face de la un exces de grasime, o bacterie (https://en.wikipedia.org/wiki/Cutibacterium_acnes) si celule moarte care se acumuleaza acolo.
N-as crede ca un tratament excesiv, adica spalat foarte des, dat cu alcool, rupt cosuri cu lama de ras o sa aduca rezultate, ba, dimpotriva. Eu as cumpara mai degraba un aparat de tuns barba (atentie, nu de ras), care iti taie parul destul de ok, e drept, nu chiar din radacina, ca si cum ar fi ras, dar aspectul general e decent.

| Frank51 a răspuns:

Eu după ce am renunțat la bărbierit cu bic și la aftershave, am pielea fină și nu mi-au mai apărut coșuri. Folosesc un aparat trimmer care taie la 1mm, de vreo 3 ani.

Dacă vrei să scapi de coșuri scapă de bic și aftershave. Dacă totuși vrei bic, îl lași în dezinfectant înainte să-l folosești, și în loc de aftershave folosești o cremă cu aloevera. Înainte să pui mâna pe față te speli pe mâini. Pe față nu dai cu toate prostiile ce-ți ies în cale, spălate doar cu apă, și folosește doar crema simplă hidratantă.

| sierra1 a răspuns:

" Adolf8: mă bărberesc cu bigul...mă dau au aftărșei cu și fără alcool"

lasă-ți barbă, nu te mai da cu "big" nici cu "aftărșei" și vezi ce e după vreo 14 zile