| Jadhandmade_Jadluxury_1969 a întrebat:

Se spune ca pietrele pretioase au actiuni benefice asupra corpului si ca fiecarui om i se potrivesc anumite pietre. Stiinta despre puterea pietrelor este foarte veche, dovada ca si vechii egipteni, aztecii, maiasii, romanii, grecii din vechea Elada... toti pretuiau pietrele, le purtau nu doar pentru frumusetea lor, ci si pentru puterea ce o raspandeau.
Voi credeti in puterea pietrelor pretioase ( jad, smarald, opal, onix, ametist, etc... )

Răspuns Câştigător
| MeimeiPinguinu a răspuns:

Ceau
Eu chiar cred, fiecare persoana dintr-o zodie anume are anumitele pietre magice caruia i se potrivesc:

Berbec

Rubinul este simbolul curajului si este piatra care iti va furniza energie pentru a depasi greutatile din calea ta. De asemenea, te poate tine concentrat si constiincios, dar in acelasi timp afectuos cu cei din jur. Punctele tale slabe iti vor fi intarite si vei avea ocazia sa intorci rezultatul situatiilor in avantajul tau.

Smaraldul simbolizeaza bunastare, judecata cumpatata si calm. Purtand un smarald, vei atrage sinceritatea celor din jur, iar increderea in sine va creste considerabil. Gandurile si sentimentele vor sta sub semnul armoniei.

Jaspul rosu e responsabil pentru inflorirea capacitatilor de exprimare si pentru intelegerea mai buna a lucrurilor care ti se intampla tie sau altora. In plus, stimuleaza initiativa. Deoarece aceasta piara este simbolul continuitatii si al stabilitatii, si pentru ca genereaza incredere in fortele proprii, increde-te in ea pentru a-ti atinge scopurile.

Taur

Cuartul roz ii stimuleaza pe nativii care il poarta si le vindeca starea mentala si psihica, facandu-i mai afectuosi. Ii protejeaza de violenta altora si uneori de furia proprie. Curatul roz contribuie la dezvoltarea creativitatii si romantismului, deoarece simbolizeaza intuitia si candoarea.

Safirul intareste efectul cuartului roz deoarece dezvolta intuitia si increderea in sine. Calmeaza spiritul si e capabil sa creeze o armonie care stabilizeaza si protejeaza, eliminand gandurile negre. Cu ajutorul safirului puteti ramane fideli si sinceri, imbunatatind relatiile interumane.

Granatul se ocupa cu dezvoltarea caracterului si se concentreaza pe stimularea pasiunii si a sexualitatii. Fiind o piatra foarte puternica, are si puterea de a proteja impotriva scaderii energiei, ajutandu-te sa perseverezi si sa iti atingi telurile. Este simbolul consistentei, a caldurii si a dinamismului.

Gemeni

Piatra lunii aduce mai multa sensibilitate si intelegere, ceea ce te va ajuta sa construiesti legaturi fara conflicte. Deschizandu-ti mintea catre necunoscut, iti va stimula perceptia si puterea de comunicare.

Turcoazul este simbolul relatiilor solide. Iti va stimula intuitia si atentia, si te va proteja de dusmanii din interior si exterior, aducandu-ti pace si intelepciune.

Ametistul aduce armonie intre apropiati, faciliteaza comunicarea si vindeca mintea pentru ca alunga gandurile negrea si stimuleaza intuitia. Te va face mai hotarat si va stabili echilibrul emotional.

Rac

Topazul e responsabil cu dezvoltarea inteligentei si a capacitatilor organizatorice. Te poate ajuta sa iti depasesti grijile si sa traiesti intr-o atmosfera calda si fericita. Fiind o piatra a fericirii, iti va aduce un plus de incredere si siguranta pe sine cand te vei afla in fata necunoscutului.

Opalul iti imbunatateste vitalitatea si are un efect pozitiv asupra sistemului nervos si a sensibilitatii psihice. Iti poate elimina starea de nefericire si iti da energie. Impreuna cu el, vei putea depasi cele mai inalte obstacole si iti vei atinge scopurile.

Cuartul galben (sau citrinul) se manifesta prin dezvoltarea luciditatii, a calmului spiritual si prin stimularea intuitiei. Efectul revigorant pe care il are asupra organismului si a mintii, iti vor indeparta tristetea si depresia. Entuziasmul pe care ti-l ofera te ajuta sa te exprimi si sa comunicii mai eficient.

Leu ( Zodia Mea :X :X happy )

Acvamarinul te va calma si va fi cel care iti va facilita detasarea si capacitatea de analiza a situatiilor fara sa va implicati emotional. Grijile vor fi tinute la departare de tine, iar stabilitatea si siguranta mentala iti vor fi stimulate. Piatra a tolerantei, acvamarinul te va face si mai atent, mai intuitiv si iti va spori logica.

Rubinul e piatra curajului si de el ai nevoie pentru energia de a depasi obstacolele. Tot el iti aduce si concentrare si mai multa constiinciozitate, dar in acelasi timp si afectiune pentru cei din jur. Are puterea de a-ti intari punctele slabe si de a intoarce cauzele deja pierdute in favoarea ta.

Diamantul e cel care iti poate da putere si curaj, cel care iti va furniza numai ganduri pozitive si cel care iti va indeparta energiile distructive. Tot el iti va spori vointa si te va ajuta sa realizezi ce ti-ai propus. Purtat adesea va avea un efect si asupra capacitatilor extra-senzoriale, imbunatatindu-le. Unde mai pui ca diamantele sunt simbolul dragostei eterne.

Fecioara

Onixul e "vinovat" pentru simtul responsabilitatii si al muncii sustinute, pentru setea de cunoastere si nevoia de educatie. Creeaza un cadru propice, unde greselile nu au ce cauta, previne si actiunile inconsistente. La nivel biologic, onixul te va ajuta sa iti detoxifiezi organismul.

Topazul excita inteligenta, abilitatile de cunoastere si capacitatile organizatorice. Vei scapa de griji si atmosfera din jurul tau va fi una calda si fericita. In fata necunoscutului, te vei bucura de o siguranta pe sine mult mai mare. Mai mult, topazul e piatra fericirii.

Agatul iti aduce noroc si iti va da bucuria de a trai, ajutandu-te sa scapi de pesimism. Va fi protectorul tau in fata pericolelor si va elimina ganduri negative. Te va ajuta sa te exprimi mai bine si sa te faci mai clar cand iti expui gandurile. Creaza un echilibru fizic si psihic, propulsand creativitatea.

Balanta

Safirul iti sporeste intuitia, increderea si intelegerea sinelui. Te va calma si va creea relatii extrem de puternice stabilizndu-ti starea afectica si protejandu-te impotriva gandurilor negre. Relatiile cu cei din jur vor fi protejate deoarece safirul imbunatateste fidelitatea si sinceritatea.

Topazul e cel responsabil cu dezvoltarea inteligentei, a cunoasterii si a capacitatilor de organizare. Grijile vor fi inlocuite de o atmosfera calda si fericita atunci cand porti un topaz. In fata necunoscutului, nu te vei pierde cu firea, ci, dimpotriva vei fi mai sigur pe tine. Si mai fericit totodata pentru ca e piatra fericirii.

Jadul e responsabil cu cresterea charismei si intarirea trupului. Cand ai nevoie de o gandire pozitiva si cu un organism sanatos, poarta un jad. Iti regenereaza mintea si corpul.

Scorpion

Onixul e piatra simtului responsabilitatii si favorizeaza munca sustinuta, setea de cunoastere si apetitul pentru educatie. Previne actiunile inconsistente, creand un cadru stabil si lipsit de erori. In plus, onixul actioneaza la nivel fizic, ajutandu-te sa iti detoxifiezi organismul tau.

Topazul iti dezvolta inteligenta, capacitatilor de organizare si abilitatile de cunoastere. Isi spulbera grijile si creeaza o atmosfera calda si fericita. In fata necunoscutului, iti confera siguranta si nu uita ca topazul e piatra a fericirii.

Cornalina iti ofera spontaneitate, dinamism si vitalitate. Te tine la distanta de sentimente false si te protejeaza de erorile de judecata. Favorizeaza sociabilitate si te va ajuta sa te exprimi mai bine.

Sagetator

Ametistul se ocupa cu intetirea spiritului armoniei cu cei dragi, iti vindeca sufletul si te ajuta sa comunici mai bine. Risipeste energiile negative, iti imbunatateste intuitia si iti scoate in evidenta hotararea si echilibrul emotional.

Opalul iti furnizeaza vitalitate si iti linisteste sistemul nervos. Sensibilitatea psihica si abilitatile de clarviziune vor fi sporite cand il porti. E responsabil cu indepartarea nefericirii si iti confera energii dinamice. Iti intensifica psihicul si te va ajuta sa rezolvi cele mai dificile probleme.

Lapis Lazuli te fericeste cu inteligenta si simpatie. E protectorul tau, tinand la distanta oamenii care vor sa iti faca rau sau sa te sfatuiasca gresit. Te ajuta sa fii autentic si sa iei decizii bune. Lapis Lazuli simbolizeaza adevarul si onestitatea.

Capricorn

Calcedonia te va determina sa fii diplomati si un bun negociator. Fiind o piatra a familiei este cadoul ideal pentru membrii ei. Va impiedica aparitia infidelitatii si va avea grija de casnicia ta. Iti va intari compasiunea si relatiile cu ceilalti.

Smaraldul simbolizeaza bunastare, judecata cumpatata si calm. Purtand un smarald, vei atrage sinceritatea celor din jur, iar increderea in sine va creste considerabil. Gandurile si sentimentele vor sta sub semnul armoniei.

Onixul e piatra simtului responsabilitatii si favorizeaza munca sustinuta, setea de cunoastere si apetitul pentru educatie. Previne actiunile inconsistente, creand un cadru stabil si lipsit de erori. In plus, onixul actioneaza la nivel fizic, ajutandu-te sa iti detoxifiezi organismul tau.

Varsator

Turcoazul este simbolul relatiilor solide. Iti va stimula intuitia si atentia, si te va proteja de dusmanii din interior si exterior, aducandu-ti pace si intelepciune.

Acvamarinul te va calma si va fi cel care iti va facilita detasarea si capacitatea de analiza a situatiilor fara sa va implicati emotional. Grijile vor fi tinute la departare de tine, iar stabilitatea si siguranta mentala iti vor fi stimulate. Piatra a tolerantei, acvamarinul te va face si mai atent, mai intuitiv si iti va spori logica.

Jaspul sporeste increderea si spiritualitatea, fiind alaturi de tine cand vei vrea sa iti depasesti limitele, facandu-te mai puternic, atat fizic, cat si psihic. Iti va alunga indoielile si temerile, favorizand vindecarea si energiile vitale. Jaspul simbolizeaza daruirea.

Pesti

Ametistul aduce armonie intre apropiati, faciliteaza comunicarea si vindeca mintea pentru ca alunga gandurile negrea si stimuleaza intuitia. Te va face mai hotarat si va stabili echilibrul emotional.

Safirul intareste efectul cuartului roz deoarece dezvolta intuitia si increderea in sine. Calmeaza spiritul si e capabil sa creeze o armonie care stabilizeaza si protejeaza, eliminand gandurile negre. Cu ajutorul safirului puteti ramane fideli si sinceri, imbunatatind relatiile interumane.

Succes! happy

Răspuns utilizator avertizat
| MeimeiPinguinu a răspuns (pentru Jadhandmade_Jadluxury_1969):

Cu placere, imi place foarte mult sa citesc despre zodii big grin

Multumesc pentru fundita! Eu ma retrag la somn, nu m-am simtit prea bine ieri.Noapte buna si ai grija de tine! happy

28 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O prietenă de-a mea, mi-a povestit că și-a luat de la tine niște coliere d-astea de care faci tu, și cică s-a iritat pe la gât, și nu știu ce alte chestii ia mai ieșit pe piele.
Pe bune.
Vezi că are cont aici, și o să apară și ea imediat.
Iar mâine vrea să îți scrie pe blog despre treaba asta.
Ai înțeles?
Bine.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Jadhandmade_Jadluxury_1969):

Eu acolo am postat e-mail-urile iubitei mele, și nu fostei, deci n-ai înțeles nimic din ce am scris eu acolo, și mai mult decât atât am făcut-o cu acordul ei.
Iar ceea ce m-a deranjat e că te-ai apucat să-i dai sfaturi auirea, fără să știi despre ce e vorba și m-ai jignit, iar acum mă urc pe tine, și o să stau călare-așa până mă plictisesc.
Despre bijuterile mele nu vorbim, că nu-i frumos.Se supăra aia mică-a mea.
Deci? Când îți ceri scuze pentru ce-ai scris acolo?
Sau ștergi răspunsul?
Tu alegi.

| seagate a răspuns:

Mie mi-a recomandat cineva diamantul, si nu-mi pot permite decat pe acela de taiat geamuri. happy
Exista diferite metode de a interoga subconstientul pentru a afla care piatra este benefica si care nu.

| kingofdice66 a răspuns (pentru seagate):

Terminati ma cu prostiile astea, uitati-va in oglinda si dati-va
seama cat de penibili sunteti rolling on the floor))))))))

| seagate a răspuns (pentru kingofdice66):

Mars la joaca.

| kingofdice66 a răspuns (pentru seagate):

Probabil ma confunzi cu un copil de gradinita, si daca as fi, tot as avea mai multa minte decat voi rolling on the floor) rolling on the floor)))) rolling on the floor)))

| MeimeiPinguinu a răspuns (pentru kingofdice66):

La prostie, da, ai mai multa minte.

| kingofdice66 a răspuns (pentru MeimeiPinguinu):

Te rog fi mai explicita! Ce fel prostie ai vazut tu in comenturile mele?
Vad ca nu gandesti rational, cum poti crede asemenea bazaconii, sau ai postat doar pentru a primi acea fundita?
Sau...esti genul de persoana care daca i s-ar spune ca o coada de veverita daca o ti in casa ti-ar aduce o gramada de bani, noroc si asa mai departe, ai crede din prima clipa =))
Dar, daca s-ar fi facut niste teste, experimente si din acele teste, experimente ar iesi acea concluzie, cum ca... ce ai afirmat tu, atunci da, poate as crede, dar pana atunci...
Daca stai foarte bine la capitolul engleza, te rog urmareste : http://www.youtube.com/watch?v=C0A7v8PeFNk

Este vorba despre Feng Shui si cata armonie iti poate aduce in casa =)) =)) =)) =)) =)) =))
Nu ma mai pot opri din ras din cauza bazaconiilor voastre. =)) =)) =))

`ai sictir, pui fara sens : rolling on the floor, iti place sa arati lumii cat de prost esti.
Daca as vrea funda as cersi-o, dar nu sunt pe acest site pentru funde, pentru ca nu castig nimic cu ele.
Mai ai si un nume de ****, te crezi regele cacatului iar cele 20 de raspunsuri ale tale sunt inutile si proaste.Mai bine astepti sa mai cresti inainte de a ne mai aburii pe aici.

Vad ca nu mi-ai raspuns la intrebare si pe deasupra ti-am observat inteligenta.
Ma asteptam la asemenea jigniri din partea unei fiinte ca tine, care crede tot felul de bazaconii. Oare cata minte poti avea sa crezi in asa ceva?
Ce ai facut, ai ramas fara cuvinte, ai ramas fara replici, nu poti purta dialoguri fara injuraturi -nu ca m-as fi asteptat la ceva mai mult de la o persoana ca tine- si spre ghinionul, tau te anunt ca am douazeci si sase de ani(26).
Dar...propun sa incheiem civilizat, haide sa ne oprim aici happy

Am dreptul sa cred orice vreau deci intrebarea ta e inutila si in primul rand fraiere tu ai inceput cu jignirile: Terminati ma cu prostiile astea, uitati-va in oglinda si dati-va
seama cat de penibili sunteti rolling on the floor))))))))
Nu am de ce sa raman fara cuvinte sau fara replici in fata unui nimeni.

Corect, eu am fost primul cu insultele si imi cer scuze, dar nu suport persoanele care vin cu astfel de chestii, te stoarce de bani promitand talismane norocoase si asa mai departe, exemplu acelor vrajitoare care au stors de bani multe persoane. Dar pana la urma fiecare crede ce vrea, face ce vrea -desigur in limitele impuse de lege happy-, doar traim intr-o democractie, avem dreptul la libera exprimare samd.

Si daca nu suporti ignora, trebuia sa ignori si intrebarea lui. Fiecare pune ce intrebare vrea, nu rezolvi nimic daca il jignesti si te coiesti ca un copil. Tu vezi-ti de viata ta si lasa-i pe altii sa creada in "prostii"

Eh si ce daca incerc sa-i pun mintea la contributie laughing, si totusi imi esti amic deci iti iau partea.

N-ai de ce sa ramai datoare.
Uau, credeam ca esti barbathee hee.

| anonim_4396 a răspuns (pentru kingofdice66):

Ai http://www.tpu.ro/......t-pe/citit asta?

| kingofdice66 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu nu am nimic importriva cuiva care isi promoveaza marfa, in acest caz, niste bijuterii frumos lucrate, din punctul meu de vedere. Dar am ceva importriva atunci cand le promoveaza drept niste pietre tamaduitoare si asa mai departe.
Nu poti lasa aceasta pseudostiinta sa-ti indrume viata.
Cauta cuvintul PSEUDOSTIINTA pe wikipedia pentru detalii amanuntite.

| kingofdice66 a răspuns:

Du-te bai de aici cu bazaconiile tale. Nu ai altceva mai bun de facut in afara de a vinde niste pietre fraierilor care cred in astfel de bazaconii?
Pot masura acele asa zise "puteri" care le emit acei bolovani? Eu stiu, sa vin si eu cu un aparat de masura sa masor radiatiile emise de acei bolovani, ca nu vreau sa port materiale radioactive la gat sau la maini rolling on the floor