Este dificil si traumatizant pentru par ca peste o vopsea definitiva neagra sa fie decolorat si apoi vopsit blond. Pentru asta trebuie ca parul sa se poata decolora, dar daca este vopsit deja, nu cred ca se poate.
Trebuie mai intai sa il decolorezi, si ca sa nu dai gres mai bine te duci la salon. Spala-l mai des sa se mai duca din vopseaua neagra, mai asteapta o perioada daca nu te grabesti, si il faci pe urma cand e mai natural ca sa fie mai usor de decolorat. Si tunsoarea conteaza foarte mult.
Am facut eu tampenia asta.
Ca sa nu-l ard prea tare (si pentru ca vroiam sa le incerc pe toate) am facut prima decapare si apoi m-am vopsit roscata, urmand ca dupa cateva luni sa ajung la blond.
Zis si facut, am ajuns roscata. Foaaarte faina culoarea! Problema era ca in doua-trei saptamani, orice vopsea as fi folosit isi pierdea stralucirea si se transforma intr-o nuanta f urata. Asadar, la maxim 4 saptamani revopsirea era obligatorie.
Dar asta nu-i nimic.
Dupa prima decapare, cu toate tratamentele pe care mi le-au bagat in par, nici nu am simtit ca e prajit. Era parca putin mai usor, dar am zis ca mi se pare. Am realizat abia peste cateva saptamani, cand a inceput sa devina din ce in ce mai uscat si mai fragil ca l-am deteriorat f tare. A trebuit sa merg sa ma tund (aveam parul pana aproape de baza coloanei, initial). Am zis ok, nu-i bai, mai am destul par. Dupa alte cateva vopsiri a trebuit sa ajung iar la coafor si m-am trezit cu parul pana la jumatatea spatelui. Am zis si de data asta ca trecem peste, inca mai eram hotarata sa ajung la blond.
Dar, pentru ca imi placea f mult culoarea, am mai pastrat-o inca vreo 2-3 luni. Moment in care parul meu era deja... matura ciufulita! Arata ca naiba si nici un tratament nu isi mai facea efectul. Puteam sa bag si masca si balsam si ser si orice... nu isi mai revenea. Mi-am reanalizat optiunile si am renuntat sa mai fac si cea de-a doua decapare necesara pentru a ajunge la blond, asa ca m-am intors la brunet - nu inainte de a ma mai tunde inca odata.
Sincer, nu as recomanda nimanui sa faca ce am facut eu. Abia acum, jumatate de an mai tarziu si tratamente pentru par foarte costisitoare incepe sa isi revina podoaba mea capilara.
Sfatul meu este urmatorul:
1. Ori renunti f mult la lungime si iti faci damblaua cu blondul, dar iti vei arde ingrozitor parul...
2. Renunti la idee si ramai bruneta, mai astepti cativa ani sa iti creasca parul fara sa il mai vopsesti, si atunci blondul va fi mult mai usor de obtinut.
Păi dacă ești brunetă vopsită, nu cred că ai șanse să devii blondă, și în plus îți strici părul, nu știu..de ce nu îți faci șuvițe? sau. dacă vrei așa tare să devii blondă poți să-ți deschizi culoarea părului drepatat, dar prea multă vopsea și-ți distrugi părul.x_x
Nu face prostia pe care am facut-o eu! Du-te la coafor, acolo stiu ce sa iti faca. Eu am vrut sa imi iasa blond din saten inchis, m-am vopsit acasa, mi-a iesit o nuanta draguta, dar nu uniforma, in cele din urma am dus la coafor si am ajuns la o nuanta frumoasa si uniforma ( un saten foarte deschis spre roscat). Ai grija parul vopsit cere mai mult atentie, trebuie sa il ingrijesti. E de la atata vopsea cred ca am ajuns la 3 sferturi din parul pe care il aveam inainte. Firul de par se rupe mai repede, se inspica mai usor, e aspru etc.
Cred ca la coafor o sa ajungi la nuanta dorita dupa a 2-a sau a 3-a vopsire. Depinde si de par si daca ai mai fost vopsita inainte. Multa bafta!