anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Solarul (de bronzat) are vreun efect benefic asupra corpului?

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Nu-mi vine a crede ce citescsurprise! Elena ai ajuns sa-mi dai dreptatewinking! Eu sunt total impotriva solarului! Nu am fost niciodata si nici nu am de gand! In primul rand, exista riscuri mari sa faci cancer de piele si alte boli de piele, apoi fotoimbatranirea-imbatranirea prematura a pielii care devine aspra, ingosata, patata, ridata, cu elasticitate pierduta, efecte datorate in special UVA care penetreaza pielea in profunzime si distrug colagenul si tesutul conjunctiv de la nivelul dermului. Daca ai alunite e periculos sa le expui razelor atat de puternice, poti ramane cu arsuri, basici.Singurul efect benefic este bronzul artificial care da bine intr-adevar dar nu dureaza.Frumusetea conteaza, dar sanatatea are prioritate!

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In afara de efectul benefic asupra psihicului, restul nu sunt reale. Raze ultraviolete pentru vitamina D u adult primeste suficiente fara solar. Insa incidenta melanoamelor mligne a crescut ametitor la femeile tinere de cand e plin de solare. Eu sfatuiesc pe toata lumea sa nu se duca la solar decat arareori, la ocazii, o data la 4-5 ani sau mai rar.

eileen
| eileen a răspuns:

Eu, recunosc, mergeam destul de des la solar, in ultimii 2 ani, e frumoasa culoarea, n-am ce zice... insa nu ti-l recomand, pentru ca nu este sanatos pentru organism, eu acum nu vad efecte nefavorabile dar pe viitor cine stie? asteapta vara, e mai fara risc!

doiny
| doiny a răspuns:

Efectele pozitive ale solarului:

Expunerea controlata la raze U. V. se presupune a fi mai sigura decat bronzul traditional dat fiind faptul ca in prima situatie razele sunt filtrate (lucru pe care nu ne mai putem baza atunci cand vorbim despre razele soarelui din cauza subtierii stratului de ozon).
Stimularea sistemului imunitar concomitent cu fixarea calciului in organism
Inducerea unei stari psihice bune, pozitive si optimiste
Poate stimula rezistenta la efort fizic
Se evita „arsurile" prin expunerea controlata, asistata
Razele UV ajuta organismul prin producerea vitaminei D3 cu o importanta deosebita in prevenirea si evitarea aparitiei osteoporozei.

Efectele negative ale solarului:

Zonele mai sensibile ale pielii (alunite, cicatrice, pete) trebuie acoperite pentru ca se forteaza oarecum efectele actiunii razelor U. V. si deci si efectul asupra respectivelor zone poate fi mai periculos.
Parul poate fi degradat rapid si de aceea si acesta trebuie protejat de o casca speciala sau orice altceva la indemana.
Chiar daca suntem nerabdatoare sa vedem primele rezultate nu trebuie sa abuzam de solar marind numarul sedintelor. Cu rabdare vom atinge si scopurile initiale intr-un mod mult mai sanatos!
Studiile au aratat ca solarul emite atat raze UVA cat si raze UVB, acestea combinate fiind cu cele UV „conglomerat" ce creste riscul aparitiei cancerului de piele.

cristian
| cristian a răspuns:

Tot ce este artificial nu poate fi benefic organismului uman.

| Delia 75 a răspuns:

Nu am incredere in solar, pentru ca cred ca beneficiile sint mai mici decit dezavantajele: iti imbatrineste pielea, bronzul la solar declanseaza o imbatrinire accelerata a pielii, care isi pierde elasticitatea. Ei iti spun acolo la solar ca, daca folosesti nu stiu ce lotiuni scumpe, nu ti se intimpla nimic, dar lotiunile astea tot ei ti le vind. Tot secolul asta al vitezei a adus si bronzarea asta accelerata, ca, pe vremuri, cu cit aveai pielea mai alba, cu atit erai mai frumoasa.

Bula
| Bula a răspuns:

In afara aspectului, "colorarii" pielii, nu prea are efect benefic. In schimb, are mai multe riscuri asupra sanatatii, daca se foloseste excesiv sau nu se foloseste corespunzator.

| kh1ss a răspuns:

Da... te ajuta sa faci cancer la piele... o nimica toata

| ShaKuri a răspuns:

Are are... precum sarea pentru rana.