| zuzuliana a întrebat:

Solarul este daunator...iti pot aparea alunite de la solar... ce e mai bine sa folosesti solarul...sau sa stai la soare sa te prajesti :d

Răspuns Câştigător
| alessandra a răspuns:

Aleg a 3-a varianta:bronzarea cu spray, la salon. Te bronzezi uniform, nu exista riscuri ca in cazul solarului, rezista destul de mult, si ai rezultate rapide.

6 răspunsuri:
| princess92 a răspuns:

Pai.la soare daca stii sa folosesti cum trebuie o crema solara...nu te prajesti si te si bronzezi.si naturaltongue acum na...dk vrei sa fi si iarna bronzata. poti sa iei o crema auto-bronzanta sau te duci la solar. eu prefer soarele decat solarultongue
si inca ceva,... dupa parerea mea solarul e un moft.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Razele a, nu sunt atat de inofensive pe cat credem, un aparat are un filtru special care TEORETIC ar trebui sa limiteze razele b care sunt f nocive/raze a, b si c/in cazul razelor de tip a nu trebuie sa ne expunem daca
/suntem insarcinate
/antecedente de cancer de piele in familie
/piele deschisa la culoar
/alunite sau pete
/daca urmam un tratament
afecteaza sistemul imunitar, apar leziuni cutanate, riduri si pierderea elasticitatii pielii

Bula
| Bula a răspuns:

Expunerea la raze ultra-violete trebuie facuta treptat, crescand zilnic timpul de expunere. Se incepe cu 5-10 minute in prima zi si se mareste "doza" treptat, zilnic cate 3-5 minute. Astfel ne bronzam dar nu ne ardem pielea.
Expunerea dintrodata al pielii la orce fel de raza cauzaeaza arderea pielii din cauza ne-adaptarii (valabil la orice fel de radiatii, inclusiv cele nucleare).

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca ti-ar aparea alunite ar fi foarte bine, dar pot aparea cancere de piel foarte agresive de la solar. Solarul este complet nerecomandat, mai ales persoanelor cu ten deschis la culoare sau care au multe alunite. Hai, ca moft, o data la 5-6 ani e permis, dar mai mult reprezinta un risc pentru sanatate,
Prajitul la soare e la fel de riscant. Brozatul in sine creste riscul de cancer de piele. Daca vrei neaparat sa fii bronzata, cel mai sanatos este in soare natural, stand cate putin si cu factor de protectie. Folosesti o saptamana factor 50, apoi scazi pe la 30 pentru o saptamana, apoi scazi la 10-15. La factorul asta te opresti. Un bronz sanatos il obtii cam in 4 saptamani de expunere la soare.Trebuie sa te expui cate putin si nu la orele amiezii: 15 minute in prima zi, 20 minute in urmatoarele 2-3 zile, 30-45 de minute in urmatoarele 2-3, ajungand la maxim doua ore, imaprtite preferabil o ora dimineata si o ora dupa-amiaza.

| miriam a răspuns:

Daca stai la soare nu neaparat te si prajesti trebuie doar sa-ti cunosti pielea, sa aplici o crema de protectie adecvata si sa respecti orele de expunere la soare, precum si sa ai rabdare si sa nu vrei sa te bronzezi dintr-o data, asta se face treptat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am si eu o intrebare mai degraba curiozitate. daca mergi la solar si te expui la soare dupa exista riscu sa nu te prinda?