Sa bei multa apa si eu imi fac si un scrub din tarate si bicarbonat de sodiu. Stai la aburi si apoi freci zonele afectate cu acest amestesc. cam o data pe saptamana.
Ai grija si sa-ti cureti tenul in fiecare seara cu un gel de curatare ca sa eviti acumularea de sebum care de fapt rezulta in cosuri si puncte negre.
Poti sa folosesti niste plasturi pentru extragerea lor sau sa mergi la o cosmeticiana priceputa.
Gasesti aici un review la niste plasturi :
http://dragonfly-accessories.blogspot.ro/......funda.html
Daca punctele tale negre sunt mult prea mici acei plasturi ar putea sa fie ineficienti in cazul tau, la mine asa s-a intamplat. :))
Aplicarea unor plasturi nu este suficienta ca porii sa fie curati si scrub-urile nu fac nimic doar indeparteaza partea oxidata a punctului negru ( " capul " ) dar restul ramane inauntru si se oxideaza iar. Trebuie sa folosesti un exfoliant chimic bine formulat ca sa le tratezi si previ.
Eu folosesc lotiunea exfolianta bha 2% de la paula's choice
http://www.paulaschoice.ro/skin-perfecting-2-bha-lotion-exfoliant.html
Eu am luat crema asta de 1/8 martie, aveau promotie 15% la depasirea comenzii de 150 de lei ( ceva de genul fata de promotia actuala care e pentru comnezi de peste 350 lei ) si mai dadeau si un ser antioxidant concentrat in varianta mini. Daca nu te grabesti iti sugerez sa-ti iei cand e o promotie mai faina la ei, aboneaza-te la newsletter.
Acestea sunt beneficiile bha-ului :
- amelioreaza si previne aparitia punctelor albe, negre si de grasime
- indeparteaza excesul de sebum din pori si reduce numarul de pustule care se formeaza in mod normal pe ten
- imbunatateste aspectul pielii
- stimuleaza productia de colagen si amelioreaza ridurile fine
- amelioreaza petele si cicatricile post acnee, dupa cel putin 6 luni de folosire
- are efect anti-inflamator si antibacterian usor
- ingredientele aplicate pe un ten exfoliat zilnic patrund in piele mai usor si mai repede datorita indepartarii stratului superficial de celule moarte
LovelyGirl3313 întreabă: