Cativa pasi pentru cresterea parului
1.mananca sanatos fara multe uleiuri, grasimi. dulciuri
2.ia-ti un sampon cu minerale dar sa fie unul profesional fara sulf pentru ca sulful chiar daca nu strica repede il strica in timp ( parul ) samponul profesional ajunge la max 40 de lei si te tine 1 luna jumate http://www.aoro.ro/
3. ia-ti ulei de Ricin de la plafar te dai la radacina cu o pensula moale si iti pui o folie de plastic 1-2 ore dupa care te speli foarte bine
poti sa faci masti pentru par din Ulei de ricin + Lamaie + miere
Ulei de masline + miere + lamaie
Ulei de ricin + Ulei de masline + lamaie/portocala
poti sa iti faci si masaj seara cand faci baie iti masezi pielea capului cu samponul vreo 5 - 7 minute
dupa fiecare spalare pentru un scalp mai curat da-te cu otet de mere diluat in apa nu foarte mult 50 ml otet 400 - 450 ml apa calda si te clatesti dupa ce te-ai spalat cu sampon
sper ca te-am ajutat, o zi buna :)
Pai incearca sa ii mai tai un pic din varfuri(nu mult).
Din cand in cand, ofera-i scalpului tau un masaj. Maseaza foarte bine pielea capului in timp ce te speli, prin miscari circulare, pornind de la zona gatului pana la frunte.
Masajul stimuleaza circulatia sangvina, ajutand astel substantele nutritive sa ajunga mai usor la radacina firului de par.
Un regim de viata sanatos reflecta un par asemenea, asa ca ai mare grija la ce mananci. Consuma cat mai multe fructe si legume, carne de pui si peste, verdeturi, lactate si bea cat mai multa apa.
Indicat ar fi sa consumi cat mai multe alimente bogate in vitamina A, B, C si E, responsabile cu refacerea tesuturilor si esentiale pentru cresterea parului.
In cazul in care ai carente de vitamine care nu pot fi tratate prin regim alimentar adecvat, poti lua si suplimente alimentare, dar nu in exces. Foarte bune pentru intensificarea cresterii parului ar fi o cura de zinc si seleniu, recomandate de asemenea si pentru parul gras deoarece inhiba hiperproductia de sebum. Varfurile despicate, pe langa faptul ca sunt inestetice, incetinesc si cresterea firului de par. Asa ca, desi iti doresti sa iti lasi parul sa creasca cat mai lung, e bine ca la un interval de maxim 2 luni sa tunzi putin din varfuri (nu jumatate din par) astfel incat sa creasca sanatos de la radacina pana jos. Astfel, firul de par va scapa de portiunea despicata si va putea creste in mod natural. Asa cum zi de zi ai grija de pielea ta, te demachiezi, folosesti o crema hidratanta, masca sau o lotiune tonica, la fel si parul tau are nevoie de o ingrijire speciala. In primul rand, periaza-l cu grija, astfel incat sa nu il rupi. Cel mai indicat ar fi sa folosesti o perie moale, cu dinti din plastic sau fire naturale. Foloseste la fiecare spalare un balsam hidrantant, care in acelasi timp are rolul de a descurca firele de par si a le face mai usor de periat. Nu uita de masca, macar o data pe saptamana si de un ser pentru varfuri.
Ca alternativa la mastile si tratamentele din comert, poti folosi masti facute in casa, in special cele din ulei de masline sau ricin. Nu abuza de produsele de styling si ai grija cu ce iti vopsesti parul. Indicate ar fi vopsele cu cat mai putin amoniac sau deloc.
Cristinaaaaaaa întreabă:
aureliaghindoac întreabă: