Ulei de ricin in fiecare seara.
Poti sa-l si incalzesti.
Sau lacul de unghii.
Nu incerca prostiile de la Avon, sunt neeficiente.
Pt exfoliere poti folosi ca tr naturist bai calde cu ulei de masline.Se incalzeste uleiul si se sta cu unghiile in el pana se raceste.Ai grija sa nu fie prea fierbinte ca e posibil sa te oparesti la degete.Pt a obtine rezultate tr trebuie facut minim o luna zi de zi apoi pentru itretinere se poate efectua saptamanal. Daca doresti o metoda mai sofisticata poti merge la un salon specializat de manichiura unde gasesti manichiura la cald si multe alte tr pentru problemele unghiilor.Atentie tr cu parafina calda este in mod special adresat pielii mainilor si nu unghiilor.Ideal ar fi sa-ti faci si un set de analize pentru ca poate fi o carenta de vitamine.Mai gasesti la farmacie suplimente specializate pentru par si unghii sau :in primul rand ar trebui sa-ti faci niste analize... Ca, Mg, K, Se pentru ca in general unghiile exfoliate sunt de la lipsa de vitamine. Degeaba tratezi pe afara daca pe dinautru corpul tau consuma! Eu am folosit de la farmec un lac cu vitamina B5 si de la Flor mar au un produs foarte bun!
sauoţi să ai o manichiură îngrijită şi unghii sănătoase, fără să fii "abonată" la un salon de cosmetică. Specialiştii de la "Libertatea pentru femei" îţi recomandă mai multe metode de îngrijire acasă.
Combate exfolierea. O problemă frecventă este exfolierea unghiilor, dar chiar şi aceasta poate fi tratată simplu şi natural. Tamponează unghiile cu o felie de lămâie, timp de 14 zile, de două ori în fiecare zi. În acelaşi timp, alimentaţia are o strânsă legătură cu sănătatea unghiilor. Consumul produselor bogate în vitaminele A, B şi C te ajută să-ţi păstrezi unghiile într-o stare excelentă.
Nuanţă naturală uniformă. Uneori, din cauza ojei sau a produselor chimice pe care le foloseşti în gospodărie, unghiile tale ajung să capete diverse pete. Pentru a le îndepărta, amestecă două linguri de suc de lămâie într-o cană de apă şi ţine degetele în lichidul preparat, timp de 15 minute. Aplică apoi o cremă puternic hidratantă.
Fortifică textura. Dacă unghiile tale se rup repede, ţine-le în ulei de măsline timp de un sfert de oră. Mai poţi folosi zilnic o pastă obţinută din castravete pasat amestecat cu puţină zeamă de lămâie, pe care apoi o aplici pe unghii. O laşi 20 de minute, clăteşti bine, iar înainte de culcare dă-ţi cu cremă de gălbenele în care poţi să mai adaugi puţină miere
E bună şi vitamina A uleioasă. Chiar am rămas mirată de faptul ca îmi şi întărise unghiile.
Deşi există o mulţime de lacuri de unghii care promit să te scape de problema exfolierii, cel mai simplu tratament este schimbarea anumitor obiceiuri. Iată ce ai de făcut:
- Evită udarea şi uscarea repetată a unghiilor. De exemplu, poţi să porţi mănuşi de cauciuc atunci când speli vasele sau când faci alte treburi gospodăreşti.
- Atunci când nu ai încotro şi trebuie să bagi mâna în apă, de exemplu când te speli pe mâini, ai grijă să-ţi dai imediat cu o cremă puternic hidratantă. Caută una care intră repede în piele şi ţine-o la îndemână tot timpul. Nu uita să-ţi dai cu cremă pe unghii şi în jurul lor.
- Alege duşul rapid în locul unei băi lungi. Nu numai unghiile au de suferit în urma unei băi lungi şi fierbinti, ci şi pielea care, de asemenea, se usucă.
- Nu-ţi mai folosi unghiile ca unelte. Încearcă să-ţi foloseşti buricele degetelor în loc de unghii, de câte ori e posibil şi caută alte unelte pe care să le foloseşti când ai nevoie de ceva ascuţit. Imaginează-ţi tot timpul că ai unghiile abia date cu lac.
- Nu încerca să-ţi cojeşti oja de pe unghii.
- Nu folosi instrumente din metal pentru a-ţi împinge sau tăia cuticulele. Contactul cu metalul crează mici zgârieturi pe suprafaţa unghiei şi îndepărtează stratul protector de deasupra.
- Când îţi pileşti unghiile, fă mişcări în aceeaşi direcţie. Dacă pilesti înainte şi înapoi se vor exfolia mai repede.
- Oja protejează suprafaţa unghiei, aşa că poţi să-ţi aplici cât mai multe straturi. Pe de altă parte, acetona trebuie folosită cât mai rar pentru că usuca unghia şi o face mai fragilă.
- Dacă unghiile s-au exfoliat deja, repară-le cu un lac incolor sau cu un lac special pentru unghii rupte.
Dacă ai luat toate aceste măsuri şi totuşi nu observi nicio îmbunătăţire, poate că ar trebui să ceri sfatul medicului. Suplimentele cu vitamine şi minerale nu te vor ajuta dacă nu îţi schimbi şi obiceiurile.
Sursa: http://www.unica.ro/......-5536.html - sectiunea "Tratamente pentru unghiile exfoliate"
Bună!
E important să ştii că sănătatea unghiilor stă în 3 lucruri: atenţia pe care le-o oferi, modul în care le foloseşti şi forma pe care le-o dai. Acum am să-ţi explic pe rând aceste 3 aspecte:
1. Forma: Cred că nu există fată care să nu-şi dorească unghii perfect pătrate, însă este cea mai complicată formă, şi TARE, TARE greu poţi reuşi să o obţii. Adică durează vreo 1 lună şi să le faci un unghi de 90 de grade, pilindu-le săptămânal şi nici nu reuşeşti să obţii bine forma, că se şi exfoliază şi se rup. Forma ideală este cea trapeză. Crede-mă! Chiar e adevărat! Aşadar, vârful îl pileşti pătrat, dar marginile le tai periodic cu o unghieră.
2. Modul în care le foloseşti:
Bănuiesc că şti ce-nseamnă asta. Adică nu ciupeşti, nu zgârii, nu deschizi pachete cu unghiile. Şi încă chiar mai mult de atât:ai grijă cum închizi fermoare, cum apuci obiecte, cum ţi pixul în mână, etc.
3. Atenţia pe care le-o acorzi:
Multe fete sunt tentate să zică că au grijă de unghiile lor dacă şi le vopsesc cu lac, dar nu e aşa. Lacul afectează grav unghiile. Dacă tot vrei să foloseşti lac, pune mai întâi un strat transparent şi totuşi fă-o doar la ocazii speciale.
Tratamente... poți încerca să le ți zilnic 10 minute în ulei, sau să-ți aplici zeamă de lămâie(eu folosesc acid citric) de 2 ori pe zi, iar după ce ai făcut asta nu spăla pe mâini 2 ore.
Succes!
Elenna21 întreabă: