| Anonimaaaa10 a întrebat:

Stie cineva ce sa folosesc pentru cosuri?
Creme,geluri de curatare,fara dermatolog
Nu este acnee, dar am fruntea plina si acum mi-am stor 2 de pe obraz si am facut o galma rosie si urata sad
Vreau din experienta voastra
Fundaa :*

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand, nu-ti mai sparge cosurile! Atunci cand spargi un cos bacteria se imprastie si in exterior si in interior, si o sa te trezesti cu mai multe cosuri. Cicatricile sunt bonus : dupa ce se vindeca inflamatia si dispare pata post-acnee poti sa observi o mica cicatrice pe ten. In plus, daca nu pastrezi zona curata dupa ce ai spart un cos te poti trezi cu tot felul de infectii si complicatii.

Cand iti speli parul ajunge spuma samponului si pe frunte? Unele persoane ajung sa aiba cosuri tocmai din cauza asta, sau pentru ca folosesc produse de curatare nepotrivite. ( sapun de exemplu, pe ten nu se foloseste sapunul )

Ce tipuri de cosuri ai? Care se regasesc pe frunte si care pe fata?
https://lh3.googleusercontent.com/......20acne.png

Trebuie sa ai si o alimentatie cat mai ok : fara snacks-uri, lapte ( eu am observat ca daca beau lapte a doua zi deja imi apar pustule ), cafea, sucuri accidulate sau cu zahar adaugat, carne de porc, conserve, ciocolata, prajeli etc si sa mananci cat mai multe fructe si legume.

Poti sa-ti faci analizele si sa vezi daca ai nevoie sa iei un complex de zinc + seleniu, acesta ajuta in tratarea acneei.

In prezent, ai o rutina de ingrijire a tenului? Daca da, ce produse folosesti ( denumire completa )? Ce tip de ten ai?

| Thepursuitbeginswhenthisportrayaloflifeends a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai avut probleme cu cosurile?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Thepursuitbeginswhenthisportrayaloflifeends):

Da, si inca imi mai apar daca mananc cartofi prajiti. laughing

| Thepursuitbeginswhenthisportrayaloflifeends a răspuns (pentru anonim_4396):

Si mie imi apar de la ciocolata, fmm viata laughing

7 răspunsuri:
| LexiEla a răspuns:

Eu iti recomand remedii naturaliste. Spre ex bicarbonat amestecat cu apa. Iti usuca in cateva zile cosurile (aplicand zilnic adica) dupa le poti stoarce fara sa ramana semne. Gasesti pe net mai multe.

| MihaelViorel a răspuns:

Te duci la farmacie si ceri o sticluta cu lugol (iod) este cel mai bun.

| Nicu20005 a răspuns:

În primul rând nu le mai stoarce, știu că sună că un clișeu dar asta e adevărul, și mai știu că pustulele alea albe și coapte arată rău, dar crede-ma că "galmele" alea roșii nu numai că sunt mai urâte dar se vindeca și mult mai greu și eventual lasă și cicatrici.
În al doilea rând după ce îți faci baie, dați cu apa rece pe față vreo 30 de secunde că să se închidă porii.
în al 3-lea rand du-te la un dermatolog pentru coșurile de pe frunte( Da știu că ai zis fără dermatolog). E gratis consultația daca ai trimitere și pe lângă asta îți dă cremele și gelurile compensate și nu mai trebuie să dai o grămadă de bani pe ele... As putea să îți înșir o lista de creme aici gen Isotrexin, Skinoren, Rețin A, Zynerit și să te duci sa dai bani pe ele așa aiurea și după să nu te ajute cu nimic, ba chiar există și riscul sa îți agraveze situația.
A, da și nu mai îți atinge fata, nu contează că tocmai ți.ai dezinfectat mâinile, pur și simplu nu o face decât când îți speli fata (de 2, ori pe zi, nu mai des nici mai rar, cu o spuma de curățare adecvata tenului tau și cu o crema de umezire dupa)
Ai fi surprinsă cum îți poți îmbunătăți aspectul tenului respectând niste reguli de igiena simple. Eu am transformat o acnee severa in una moderată doar imbunatatind igiena.

Am scris 100% din experiența ' am o istorie lungă cu acneea.

| Anonimaaaa10 explică (pentru Nicu20005):

Multumesc
Ma duc maine la farmacie sa-mi iau Zynerit.