Un ruj contine ulei de ricin, ulei sintetizat din floarea soarelui, ceara de albine, lanolina, dioxid de titanium, tocopheryl acetat si tocopherol (vitamina E), oxid de fier, diversi coloranti si arome si din pacate [i:00f6b9eb61][b:00f6b9eb61]paraben[/b:00f6b9eb61][/i:00f6b9eb61] (conservant utilizat in industria cosmeticelor, care creste riscul de cancer). Ceara naturala de albine e folosita pentru a da luciu buzelor si pentru a le hidrata - stiti bine ca buzele nu au glande sebacee.
90 % din ruj contine ulei de palmier si cosenile (niste insecte care uscate si pisate devin praj rosu).
Rujul este de obicei facut din şase ingrediente de bază. Aceste ingrediente includ, în general, o gamă largă de pigmenţi sau coloranţi,, ceară de petrol, alcool, parfum sau conservanti si antioxidanti. Unele branduri au aditivi, cum ar fi hidratante, protecţie solară şi vitamina e, precum şi colagen şi aminoacizi.
Ingredientele rujului sunt de obicei alese pe baza culorilor şi consistentei dorite de către factorii de decizie din produse. Companiile pot folosi numai ingrediente 100% non-toxice sau pot opta pentru componentele care nu sunt în totalitate non-toxice, dar considerate sigure de către agenţiile de reglementare.
Cele mai comune tipuri de finisaje includ ruj mat, creme, pete. Caracteristicile suplimentare includ adesea luciu suplimentar şi culoare de lungă durată. Anumite mărci au aditivi care conţin diferite arome sau proprietăţi medicinale destinate pentru a se vindeca sau preveni buzele crapate.
Rujurile mate au emoliente puţine în ele şi sunt adesea încărcate cu ceară şi pigmenţi. Rujurile crema au culori profundr de tipuri mat, dar cu adaos de strălucire furnizate de ulei. Pete de obicei contin o cantitate minima de culoare şi de a evidenţia culoarea buzelor 'natural cu ulei si ceara. Ruj îngheţat dispune de un finisaj lucios creat prin adăugarea unui compus bismut pearlizing. Soiurile de lungă durată, în general, sunt imbogatite cu ulei de silicon, care actioneaza ca un izolant.
Coloranţii şi pigmenţii din ruj, în general, sunt derivate din plante sau substanţe chimice create de amestecare. Uleiuri utilizate la fabricarea rujului sunt de multe ori vegetale sau minerale. Alte uleiuri sunt ulei de ricin si lanolina.
Ceara este folosita pentru a lega ingredientele şi de a menţine forma. Majoritatea au o combinaţie de ceară de albine, ceară carnauba şi ceara de candelilla. Ceară carnauba vine din frunze de palmieri din Brazilia. Ceara de candelilla este obţinută din frunzele unui arbust diminutiv la părţi din Mexic şi Sua.
Alcoolul este o parte necesară, deoarece acţionează ca un solvent pe uleiurile produsului şi ceară pentru a face rujul cremos. Parfumul este adesea folosit pentru a masca mirosurile neplacute de alte ingrediente. Antioxidantii sau conservanţii asigura o valabilitate lungă şi va rămâne în stare proaspătă.
Citeşte mai mult : http://ro.ogdeo.com/care-sunt-diferite-ingrediente-ruj.html#ixzz1XXdYcd5F
Eu stiu ca rujul este facut din grasime de caini... oricum nu ma prea intereseaza ca eu oricum folosesc
Cica rujul este facut din caine dupa cum am mai auzit eu de la mai multe persoane. Dar dupa cum am citit cred ca de la el se face cancer.Nu incercati asta acasa
Georgian1992 întreabă:
kalakkas întreabă: