O metoda clasica de combatere a cearcanelor este "lingura din congelator". Puneti doua linguri din inox in congelator pentru jumatate de ora, apoi le scoateti si masati cearcanele cu partea bombata a lingurei.
Si castravetele este eficient in tratarea cearcanelor. El este folosit inca din vechime in tratamentele cosmetice. Puteti taia feliute de castravete si sa le aplicati pe ochi.
Va mai puteti aplica o masca din lapte praf si miere. Amestecati o lingurita de lapte praf cu 1 lingurita de miere de albine. Apoi aplicati aceasta compozitie peste cearcane si lasati-o sa actioneze timp de 15-20 de minute.
Si masca din galbenus de ou este foarte buna daca o folositi o data pe saptamana. Aveti nevoie de putin ulei de migdale dulci, putin galbenus, cateva picaturi de zeama de lamaie si un varf de cutit de praf de borax. Se amesteca bine toate substantele si se aplica de jur-imprejurul ochilor. Dupa 10-15 minute se clateste cu multa apa clada.
Daca nu reusiti sa scapati de cearcane cu tratamente naturiste puteti folosi produse cosmetice pentru mascarea lor. In acest caz cei mai buni prieteni sunt anticearcanul si fondul de ten.
Un cub de gheata si apa foarte rece imbunatatesc vizibil aspectul pielii din jurul ochilor. Ar fi bine sa folosesti si apa termala (de la Avene), o crema speciala pentru zona din jurul ochilor si sa iei pe cale orala vitaminele E si A. Succes! Numai bine!
Dimineata dupa ce te-ai spalat pe fata,poti taia cateva felii de castravete si apoi le aplici pe ochi,le ti cateva minute si vei vedea ca da rezultate.Bafta!
Eu am pus felii de castravete pe cearcane si am stat relaxata cateva minute in fiecare zi. Ai mai putea incerca si cu cuburi de gheata, dar pisca si e cam neplacut.
Salut! Uite aici cateva remedii : http://www.kudika.ro/......ositi.html Sper ca te-am ajutat!
Avea dreptate amica Legiuitoarea, cand zicea ca n-avem timp sa le invatam pe toate. Azi o sa-mi notez in carnetel la new entry, tratament naturalist pentru cearcane si farmacie naturala. Daca mai stiti expresii noi, ziceti-mi-le va rog, ca n-as vrea sa mor proasta.
Da crema de galbenele
e foarte foarte buna se gaseste la farmaciile naturale sau poti sa o faci tu daca ai ingredientele pls funda
DaciaRomania întreabă: