Chiar dacă pistruii nu sunt periculoşi pentru sănătate, sunt persoane care-şi doresc să scape de ei. Iată câteva dintre metodele naturale care ne ajută în astfel de situaţii.
Comprese cu lapte dulce
Pistruii se tamponează de 2-3 ori pe zi cu o loţiune preparată din lapte dulce şi castravete. Tăiat în rondele mici, castravetele se pune într-o cană, se acoperă cu lapte proaspăt nefiert şi se lasă la macerat câteva ore la rece. Apoi se scurge laptele şi se aplică această mască de câteva ori pe săptămână.
Cremă cu hrean
Un pahar de rădăcină rasă de hrean se pune într-o sticlă de 500 de mililitri. Se adaugă 250 de mililitri de oţet şi se lasă cinci zile la macerat, timp în care sticla se agită zilnic. După cele cinci zile, soluţia se strecoară, iar cu zeama rămasă se ung locurile unde există pistrui sau pete
Mască de păpădie
Se prepară un amestec din sucul rezultat în urma pisării florilor şi tulpinilor de păpădie, cu o cantitate egală de suc de lămâie şi miere, peste care se adaugă şi câteva linguriţe de argilă până se obţine o soluţie păstoasă. Această mască se poate aplica de 3-4 ori pe săptămână în special seara după demachiere;
Buna!
Incepi prin a-ti prepara o infuzie de soc, pe care o veti folosi dimineata si seara pentru a-ti curata tenul, evident dupa ce te-ai demachiat in prealabil, precum si pentru celelate zone afectate. Dupa ce te-ai sters cu aceasta infuzie, astepti sa se usuce si apoi clatesti cu apa calduta. Infuzia de soc poate sa fie alternata cu infuzie de patrunjel care diminueaza pistruii precum si petele maronii de pe fata si pe care o vei aplica in acelasi fel, lasand-o mai intai sa se usuce.
Efect garantat asupra pistruilor il are telina: fierbi cateva frunze de telina si aplicati cataplasme cu acest produs in zonele cu pistrui. Zeama de lamaie reprezinta si ea un remediu pentru aceasta problema. Se poate folosi zeama ca pe o lotiune cu care freci pistruii sau puteti sa folositi miezul intreg, fara a mai stoarce lamaia.
Solutii naturiste:
Estomparea petelor de pe piele se poate realiza cu ajutorul unor masti sau tratamente naturale in special pe baza de lapte, lamaie, caise sau castraveti. Este adevarat insa ca nu ne putem astepta la minuni daca apelam la aceasta varianta mai ales ca nu intotdeauna acelasi tratament are efecte pozitive pentru toata lumea. Trebuie deci sa existe disponibilitatea de a incerca in mod repetat pana cand rezultatele incep sa fie vizibile. Iata asadar cateva masti pe care orice medic homeopat ni le-ar putea recomanda:
1. Amesteca un suc natural de patrunjel cu o cantitate egala de suc de lamaie, suc de coacaze si portocale dupa care adauga lotiunea obtinuta in crema ta preferata si aplica aceasta masca de cateva ori pe saptamana.
2. Pistruii se tamponeaza de 2-3 ori pe zi cu o lotiune preparata din lapte dulce si castravete. Taiat in rondele mici, castravetele se pune intr-o cana, se acopera cu lapte proaspat nefiert si se lasa la macerat cateva ore la rece. Apoi se scurge laptele si se foloseste asa cum precizam anterior.
3. Se prepara un amestec din sucul rezultat in urma pisarii florilor si tulpinilor de papadie, cu o cantitate aproximativ egala de suc de lamaie si miere, peste care se adauga si cateva lingurite de argila pana se obtine o solutie pastoasa. Aceasta masca se poate aplica de 3-4 ori pe saptamana in special seara dupa demachiere.
4. Puteti opta si pentru o masca formata din 3 linguri de zeama de lamaie, 20 de grame de drojdie de bere si alte 20 grame de tarate de grau, aplicata asa cum mentionam si la mastile precedente.
5. Se poate face si un amestec din ceapa si otet (o ceapa taiata marunt si amestecata cu 3 lingurite de otet). Lotiunea trebuie pastrata la frigider si, desi are un efect benefic, trebuie avertizat in privinta mirosului destul de neplacut al acesteia.
Sper ca te-am ajutat!
anonim_4396 întreabă: