Suferi de acelasi complex pe care l-am avut si eu, din pacate, real, ca si la mine. Eu, la 1, 98 m aveam doar 66 kg! Da, in cazul tau, nu e doar imaginea de sine care e afectata, cum e la multi care se complexeaza din te miri ce, ci te confrunti cu ceva real, o deficienta reala. Nu stiu cum e cu tine, dar eu am avut probleme serioase in privinta asta. Cel mai urit era cind eram strigat "Paluga". Mai era "Lunganu" sau "Doua bete-nfipte-n fund/ Aparat de mers pe drum" Ma durea cind auzeam asta.
Eu am scapat pentru ca am mers la sala (si acolo la inceput rideau baietii de mine, insa pentru ca am mers cu un prieten, mi-a fost mai usor, am facut din acel lucru o provocare, si asa am mers inainte pina ce am inceput sa arat binisor).
Tie, ce pot sa iti spun? Mergi si fa volei. Voleiul iti dezvolta fundul si picioarele frumos, deci partea de jos a corpului, mai ales la fete. Cauta sa vezi diete de slabit, si fa exact opusul - ceea ce e contraindicat pentru slabit, pune-te si maninca cit mai mult. Maninca, chiar si 5 mese pe zi. In special seara, caci atunci se depune cel mai bine. Daca asociezi asta cu miscarea, nu va fi o problema ca maninci seara (seara nu e indicat de medici sa maninci prea mult), mai ales daca maninci cu cel putin o jumatate de ora inainte de culcare, sau faci putina miscare inainte de a te culca.
Nu te astepta la rezultate imediate. Insista in ceea ce faci, si in citeva luni de zile vei vedea schimbare. Altfel, nici o schimbare rapida nu ar fi buna. Inima ta e obisnuita sa lucreze la greutatea pe care o ai, iar daca ai pune 5 kg intr-o saptamana ar fi grav, ai avea probleme cu ea, pina s-ar obisnui cu noua greutate. De ce sa iti distrugi sanatatea doar pentru atit?
Buna.
Eu am 1. 68 si vreo 52 de kg.Si tot ma simt complexata.Deci nu cred ca te ajuta 5kg in plus. Cel mai bine e sa te placi asa cum esti.
Asta incerc si eu sa fac...
Si inca ceva. Atenueaza acest defect printr-o personalitate placuta, cauta sa te faci placuta celor de linga tine, si vei vedea ca relatiile, legaturile dintre oameni tin mai mult de personalitate decit de fizicul pe care il avem, Cind eu am inteles asta, inca eram f slab, dar, totusi am reusit sa imi fac o multime de prieteni. Desigur ca incepusem sa lucrez nu numai la sala, ci si la personalitatea mea, la caracterul meu.
Daca vrei sa te ingrasi, ia o luna cel putin vitamine centrum si te vei ingrasa, deoarece, te vei trezi si noaptea in somn sa manci, bafta
Cand eram si eu mai slabuta pe la 16 ani purtam fuste lungi dar cu o crepatura fie pe picior, fie la mijlok in spate si imi ascundea faptul ca aveam picioarele subtirii, iar la blugi purtam in talie stramti si de la picioare largi, http://images.google.ro/......tp?/images
Nu sopui ce varsta ai, este foarte important, pentru ca schimbarile hormonale care se produc la anumite varste fac sa urci sau sa scazi in greutate, ce activitati faci, ce mananci, cum mananci...Cineva spune sa iei vitamine, vitaminele se iau doar cu recomandarea medicului, pentru ca iti pot da metabolismul peste cap iar unele se asimileaza in corp si nu pot fi eliminate, vitaminele nu sunt o sursa de calorii care se transforma in masa musculara, ci doar un complement al dietei.Mananca 5 mese regulate pe zi, sanatos, fa sport, mult sport si asa iti vei modela corpul.Nu trebuie sa iti faci probleme, sa te placi asa cum esti, daca vei urca in greutate mai tarziu ne vei intreba cum poti scapa de kg in plus, care cu greu pot fi date jos si de multe ori ai si carente de vitamine din cauza dietelor necorespunzatoare.Sa nu mananci mancaruri grase si nici dulciuri, acestea se depun sub forma de grasime intre fibrele musculare, vei fi grasa si atat, nu te vor ajuta cu nimic, doar ca vei avea probleme de circulatie si de glicemie.
DaciaRomania întreabă: