Buna Elena! Te rog sa nu mai gandesti asa! Fiecare dintre noi avem multe defecte, iar tu nu ar trebui sa te invinovatesti singura din cauza lor. nu exista om pe aceasta planeta, fara defecte, nimeni nu este perfect. Esti o fata foarte frumoasa, nu ar trebui sa schimbi nimic la tine! Incearca sa nu te mai invinovatesti singura din cauza defectelor, nu mai asculta de gura lumii, ei vorbesc mult si prost iar daca e sa le iei in considerare opiniile iti faci foarte mult rau. Croieste-ti singura un drum numai al tau in viata, asta este reteta succesului si a fericirii
Poate nu o sa iti placa raspunsul meu dar stii care e problema ta? Varsta! pe bune, pubertatea e o perioada foarte dificila si multa lume trece prin stari prin care treci si tu acum. Au loc multe modificari in corpul tau, te maturizezi si de aceea te simti asa.
Alta chestie : nu exista fata sau femeie urata! Doar fata care nu se stie pune in evidenta. Si sa stii ca asa cum alte fete au calitati, asa ai si tu si cum tu ai defecte fii sigura ca si ele au. Asa sunt toti oamenii, cu defecte si calitati, smecheria e sa inveti sa scoti in evidenta ceea ce iti place si sa ascunzi ce nu iti place prin vestimentatie, prin modul de aranjare a parului si cand vei fi mai mari prin machiaj.
Trebuie sa analizezi ce nu iti place la tine? Ai cosuri? Consulta un dermatog. Nu iti plac dintii tai? Consulta un dentist, deci chiar exista o problema se poate rezolva. Daca ti se pare ca nu iti place nimic atunci e clar, e varsta, ti-am spus nu exista om fara calitati sau fara defecte, invata sa iti descoperi lucrurile care iti plac la tine, ochii, buzele, parul, tu stii analizeaza te, sigur vei gasi!
Buna, Elena,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
E normal ca la varsta ta sa treci printr-o perioada mai zbuciumata, in care sa-ti accentuezi defectele, sa te ingrijorezi de aspectul fizic etc.
Chiar daca ai impresia ca ceea ce-ti voi spune e inutil si nu te ajuta deloc, doar fa asta constant si-ti vei schimba viziunea pe care o ai despre tine.
Uita-te in oglinda foarte atenta si analizeaza-ti ochii, nasul, pometii, fruntea, sprancenele, genele, buzele si admira-le, ''spune-le'' ca sunt frumoase.
Pe urma indeparteaza oglinda si uita-te in continuare atenta si spune-ti ''sunt frumoasa''. N-o spune doar asa, ca sa fie spus, ci crede ceea ce zici. ''Da, sunt frumoasa.''
Automat te vei vedea altfel decat te vezi in prezent. Nu fa acest ''experiment'' o singura data, ci de mai multe ori.
Poate te astepti sa primesti enspe mii de complimente din partea utilizatorilor TPU, dar degeaba le primesti. Te vei simti bine o perioada scurta de timp, iar pe urma iarasi vei fi complexata de modul in care arati. Trebuie sa te accepti asa cum esti, sa te iubesti, sa te cunosti, sa ai incredere in tine.
Iar daca peste cativa ani vei dori sa schimbi ceva, o vei face. Pana atunci insa, accepta-te asa cum esti si cu bune, si cu rele. Pana la urma, fiecare persoana e speciala in felul ei si are ceva frumos, care o deosebeste de restul lumii.
Te pup si sa faci exercitiul care ti l-am propus de cate ori ai ocazia!
Nu mai gandi asa! Fiecare fata e frumoasa in felul ei! "Ma vedeam chiar frumoasa, normala." Cum adica te vedeai normala? Acum esti anormala sau ce? Fii serioasa! Nu stiu, daca vrei poti face o schimbare de look ceva, o tunsoare noua, breton sau ceva, dar nu mai zice chestii din astea. Adica uita-te putin la poza mea. Sunt o emo si o rockerita si nu-mi pasa de ce zice lumea! Doar fi tu insuti, nu te schimba pentru cineva, doar daca vrei tu. Prin schimbare nu ma refer la schimbarea de look de care ti-am zis. Doar fi tu si bucura-te de viata ca e frumoasa, lasa prostiile ca esti urata si chestii de-astea, ok? Si eu ma vad urata cateodata, dar in comparatie cu baietii care imi plac mie, adica cantaretii Si ce ti-a venit, asa dintr-o data? In fine, lasa. Doar bucura-te de viata si lasa prostiile.
E doar o perioada mai naspa in care morarul tau e la pamant dar o sa treaca. Incearca o mica schimbare de look. O tunsoare noua sau doar du-te la coafor sa te coafeze fara nici o ocazie. Incearca si o mica sesiune de shopping. Incearca ceva nou.
Bafta
Multumesc mult pentru sfaturi :*! O sa am mai mult curaj de azi inainte. Va pup pe toti si sa aveti o zi bunaa. :*