| Anaiseudiwbs8ensu a întrebat:

Știe cineva cum sa scap de puncte negre acasă? Am o gramada si nu știu ce sa mai fac!

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este foarte simplu si usor sa scapi de puncte negre, uite cum:
Ai nevoie de apa calda, sapun si 2 linguri de malai.
Se clabuceste foarte bine fata cu apa calduta si sapun (fara sa dai pe ochi sau in jurul ochilor) si apoi, cu mainile pline de sapun introduci doar degetele in malai si le pui pe frunte, de unde vei incepe curatarea, prin rotire usoara.
Cobori spre tample, spre nas, dar incet-incet ca sa nu freci prea tare ca te poti rani. cand ai termiant malaiul de pe degete, faci din nou clabuc si bagi degetele in malai, continaund procedura.
Aceasta este o curatare mecanica care nu te costa nimic si usor de facut.

Punctele negre sunt puncte formate de la praf si impuritati de pe strada, amestecat cu transpiratia fetei, care se depun in porii fetei si ii astupa.
Punctele negre se pot indeparta cu aceasta procedura de curatare manuala cu apa, s apuns i malai, sau se poate prevenii aparitia punctelor negre, daca te speli zilnic cu apa si sapun pe fata, musai cand intri in casa dupa ce ai fost pe afara, ca sa elimini imediat praful si toate impuritatile care nu au apucat sa intre in porii fetei.
Cand punctele negre astupa integral un por al fetei, pielea nu mai poate respira si atunci se infecteaza, aparand bubele pe fata (acneea/ cosurile). asadar, spala fata ZILNIC cu apa calda si sapun si vei avea intotdeauna fata curata, fara puncte negre sau cosuri.

| Anaiseudiwbs8ensu explică (pentru Violleta2022):

Dar chiar funcționează? Adica nu prea are logica cum ar funcționa... dar oricum multumesc din inimă!

| Violleta2022 a răspuns (pentru Anaiseudiwbs8ensu):

Eu si copii mei nu am avut niciodata puncte negre si nici cosuri pe fata, fiindca am folosit aceste sfaturi si retete natursite, mostenite de la bunica si folosite cu incredere de o viata.

Aveți Instagram, Facebook ceva ca vreau sa vă întreb mai multe va rog?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Anaiseudiwbs8ensu):

Ma poti intreba aici, pe TPU, scriindu-mi la mesageria privata:
https://www.tpu.ro/utilizator/abxpzn

Multumesccc ti-am dat mesaj

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Iti poti cumpara un exfoliant.

| F6x5 a răspuns:

Mască cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o soluție foarte eficientă atât în tratarea acneei, cât și în tratarea punctelor negre, astfel încât aceasta este o soluție la îndemâna oricui, accesibilă și foarte ieftină, iar o lingură de bicarbonat cu puțină apă se aplică pe zonele în care sunt punctele negre, se lasă să acționeze aproximativ 10 minute, iar apoi se clătește.

Tratament cu albuș de ou

Acest tratament reprezintă o soluție extrem de simplă pe care o puteți pune în aplicare în cel mai ușor mod, astfel că albușul de ou se bate bine, iar apoi cu ajutorul unei pensule se aplică pe față. Zonele afectate vor fi acoperite cu un șervețel, iar apoi se aplică din nou albușul de ou peste șervețel. Se lasă să acționeze aproximativ 15-20 de minute și este foarte eficient în tratarea punctelor negre, combate acneea, dar și rozaceea.

Mască de față cu miere și făină

Cu ajutorul unei jumătăţi de linguriță de miere, o lingură de făină și o linguriță de apă călduță se poate prepara un amestec lipicios care poate fi pus pe niște fâşii și lipite pe față. După circa 10 minute se îndepărtează, iar punctele negre dispar și ele foarte ușor.

Mască de față cu scorțișoară și miere

Masca exfoliază eficient pielea și ajută la regenerarea celulară. Cu ajutorul a două lingurițe de miere și a unei jumătăți de linguriță de scorțișoară, se amestecă bine și se aplică pe față, se ține 10 minute, iar apoi se îndepărtează și se clătește.
Sper ca te-am ajutat!