Pai eu de ceva vreme dupa ce vin acasa si stiu ca nu o sa mai ies in oras imi demachiez fata cu lapte demachiant de la Farmec apoi imi dau cu o lotiune astrigeanta de la Avon iar ca sa nu am fata uscata de la lotiune aplic o crema hidratanta.
Seara inainte de culcare aplic din nou lotiunea astrigeanta si o crema de noapte.
P.S.Cand aplic lotiunea o pun pe un prosop de hartie iar crema de noapte e de la Yves rocher.
Eu folosesc măști făcute în casa. De exemplu din iaurt degresat întins pe toată suprafața feței sau orice loc vrei tu, îl lași în jur de 15, 20 de minute - se va întări el dar nu este nici o problemă, și după te clătești din abundență cu apă calduță, cât pentru temperatura corpului. Vei obține o piele pufoasă îi spun eu, catifelată și fină, nu este restricție de timp când poți face masca asta.
Deasemenea eu mai fac o masca de fața din câteva boabe de struguri, o linguriță mică de făină și un vârf de bicarbonat de sodiu. Poți prepara asta într-o lingura japoneză - acele linguri mai adânci sau chiar într-o linguriță de la siropul de tuse. Storci cu grijă sucul boabelor de strugure ( 3, 4 boabe, depinde și de mărimea lor) fără sâmbure sau acea pieliță, adaugi câte puțină făină până se dizolvă, să fie ceva nici prea lichid căci va fuge de pe față, dar nici prea solid că va ieși foarte foarte puțin, ca mai apoi bicarbonatul de sodiu. O poți întinde pe față cu o pensulă de blush, pudră sau nu știu, poate un disc de curățare a feței, ce vrei tu, ( măștile din struguri sunt recomandate datorită beneficiilor care le aduce pielii, dacă ai observat marile firme care produc cremă pentru îngrijirea pielii de calitate au conținut de strugure, de asemenea în șervețelele se mai găsește un astfel de conținut- poți face și mască numai din strugure dacă vrei). După 15 minute clătești fața și voila. Un ten ușor luminat, o piele fină, mie îmi aduce mult cu pielea unui bebeluș.
Seara poți să te demachiezi bine de tot poți să stai cu fața deasupra unui vas cu apă călduță ( să iasă bine aburi ), cât de mult reziști tu ( bine, asta nu înseamnă că stai acolo 1 minut, ar fi puțin ridicol) poți să folosești din nou acea soluție cu care te-ai demachiat înainte (porii sunt deschiși mai bine datorită aburilor și poți să îi cureți mult mai bine) Ca mai apoi să folosești crema ta de fața, un balsam de buze ( sau clasicul strugurel de la o farmacie, ieftin și eficient) și poți liniștită să te culci.
Înainte să te machiezi poți cu vreo 5 minute înainte (aproximativ, ca să poată avea timp să intri în piele) poți să aplici un strat subțire de cremă.
Mai poți încerca de asemenea să îți cureți fața cu acea apă care iasă de la cartofii fierți ( când mama ta prepară cartofi piure poți să o rogi să îți lase puțină apă într-o cană) - o să rezulte un chip luminat și de asemenea cartofii te pot scăpa și de unele pete de pe față (de la coșuri sau mai știu eu ce). Dacă nu ai timp de acei cartofi fierți, poți de asemenea să tai niște felii de cartofi cu care sa le treci peste prin mișcări care de preferabil să nu irite pielea- e oarecum cam aceeași chestie, dar decât deloc, e bun și așa.
Am auzit cam aceeași chestie și cu roșiile ( sau chiar și castravetele cum zicea @Costyna) și ele sunt foarte bune, nu am încercat, dar nu văd ce rău ar putea aduce.
Cu un search pe google sau youtube poți găsi multe de genul acesta. Ce ți-am scris eu mai sus sunt trucuri descoperite pe internet și testate și folosite cu fiecare ocazie când am timp și de fiecare dată am fost mulțumită de ele.
Nu sunt prea complicate sau costisitoare aceste trucuri. Sper să le folosești cu plăcere și să le reușești.
Ceao`
Eu folosesc un gel de curatare special pentru tenul gras (e la garnier).Din cand in cand imi fac o infuzie cu musetel sau o masca cu miere de albine.
Trucuri? Nu folosi prea des fond de ten. (tenul nu va putea sa respire si vor aparea cosuri)Curata fata in fiecare seara, chiar daca nu ai fost machiata.
Dimineata te speli de 10 ori cu apa rece si de 10 ori cu apa calda, pielea iti va fi suuper fina. Daca vrei ceva din comert gama Bioten sau exfoliantul de la Clean & Clear se gaseste la farmacie.
Puneti pe fata feli de cartofi crud si stai cu el c-am 15-30 min dupa aceea poti sa te speli... tenul tau va capata stralucire, se va mai albi si vor disparea unele imperfectiuni, se poate folosi in jurul ochilor pentru a face ca cearcanele si pungile sa dispara. E o reteta naturala si foarte buna incearca! Eu o folosesc mereu.
Poti incerca asa:iti jur ca nu am luat de pe net!
Puneti intr-un vas apa aproape fierbinte dar nu prea multa putin... apoi tineti respiratia si baga capul in vas.(ATENTIE:sa nu fie apa fierbinte fierbinte! Iti tii respiratia cat poti apoi cand scoti bagi iar-si capul! Daca vrei fa cum scrie daca nu nu la mine a mers.
E nevoie si de somn bun si mult...dormi macar 8 ore noaptea si daca poti si 1 ora la amiaza macar...
ceai de musetel caldut pe fata pentru piele fina
pasta de dinti pentru uscarea cosurilor sau proplis
crema cu vitaminaE pentru fata (f buna )
spalatul pe fata dimineata cu sapun(de fata nu stiu exact cun se numeste)
pana si sa mananci echilibrat poate ajuta la ten ca de exemplu:legume,peste,fructe, oua, nuci si altele si de baut cat de multa apa... cand esti hidratat/a pielea luceste si arata mai sanatoasa asa ca este important sa bei apa in timpul zilei
Andr33a123 întreabă:
anonim_4396 întreabă: