Ti-am mai scris: trebuie tuns complet ca sa-si revina.
Nici lemnaria arsa la un incendiu nu-l poti zugravi, trebuie schimbat cu totul, la nou.
Pai si daca il tund treptat? cate 1 cm la 2 luni?
Arata mai rau un par ars decat unul scurt. Mai ales in tabara de vara.
Parul scurt este mai "sportiv", parul ars e mai rau decat unul neingrijit, nespalat.
Eu din ce am auzit uleiul de argan ii da un aspect sanatos. eu am doar 2 suvite arse sa zic asa, restul parului e sanatos. si asta ma enerveaza rau de tot. ca s-au gasit 2 suvite sa fie ele arse compelt
Ulei de argan pe parul ars?
Arata exact ca machiajul pe un fotomodel mort.
Daca sunt doar doua suvite, e cu atat mai simplu: le tai si nu mai ai problema.
De cand te vaieti aici cu "tot parul ars", ti-a mai crescut cel putin 5 mm parul.
Se observa daca le tai p'alea doua A mai crescut, da. Un prieten mi-a zis ca de cand m-a vazut prin centru ( cam o luna) a mai crescut. Si ce ma mira e ca in timpul ala am mai si tuns din el un cm.Dar mie nu mi-a zis nimeni niciodata ca am parul ars, il observ doar eu cand il pieptan sau cand e ud parul.
Nu cunosc tratament. Dar si daca l-ai tunde, parul va creste la loc. Nu e ceva ce vei pierde pentru totdeauna. Nu trebuie sa te ingrijorezi.
Pai da. Dar dureaza mult si chiar nu imi sta bine cu el scurt. In vara plec in tabara si preferam sa arat si eu bine. daca il tund treptat pana atunci nu e ok?
Da, cred că cel mai bine este să îl tunzi treptat. Să îi tai doar vârfurile pe fiecare lună. Si eu cred că vârfurile cresc înapoi într-o lună.
Sfatul meu este să nu mai folosești nici un fel de ulei si nici o altă substanță pentru păr, si sa îl lasi asa spălat cu șampon la 2-3 zile, si este suficient. Si nu folosi prea des uleiul acela. Ci numai în cazurile de urgență. Uleiul acționează ca și crema de față: folosită des, pielea nu-si va mai dezvolta glandele sebacee pentru că ea simte că nu are nevoie din pricina cremei. În timp, peste ani, dacă nu se va mai folosi cremă, pielea va fi uscată, pentru că nu a fost lăsată să producă ea însăși in mod natural grăsimea necesară. Un astfel de om va fi nevoit să folosească pentru totdeauna cremă.
La fel stau lucrurile și cu substanțele pentru păr, oricât ar fi ele de naturale. Părul si pielea nu-si vor mai putea redobândi capacitatea de regenerare din pricina că ea a fost stopată datorită cremelor si uleiurilor si a altor produse.
Folosirea șamponului tine de curățenie si implicit de sănătatea părului si nu de cosmetizare. Pe când cosmetizarea trebuie folosită doar în cazuri de urgență, si nu trebuie să facă parte din toaleta noastră zilnică.
Acum poti folosi acel ulei daca ajută părul să se refacă; dar dupa ce s-a refăcut, invata părul să nu devină dependent de acel ulei.
Am inteles. Multumesc frumos.Eu voiam totusi sa ii tund varfurile o data la 2 luni, ca sa mai creasca si el nitel.
Sincer și eu l am avut și oameni masca chiar și cu unt de cacao sau cu cocos care sunt cele mai hidratante nu i va da revitalizarea de care are nevoie..eu iti din propria experienta ca ar trebui sa te tunzi..si daca nu vrei sa te tunzi mai scurt dacă ai o parte mai mare din partea arsa atunci fa o treptat
Dar crede ma. poate or exista tratamente dar cel mai sănătos pentru parul tău e sa îndepărtezi firele deteriorate
Și exista cazuri in care parul creste asa dar îți dai seama cum se vede
Pai sunt cateva tratamente care ii dau aspectul de par sanatos, nu il repara. eu asta vreau.
Păi, eu nu stiu multe despre uleiul de argan, eu am folosit unul special pentru unghii de la esence (pentru ca imi erau foarte deteriorate de la unghiile cu gel UV) si ajuta foarte mult pot spune că dacă te dai de două ori cu el pe unghii sunt ca și noii.Pentru par am o mască preferată, care efectiv iti vindeca parul despicat :
Ingrediente: 1 lingura de Ulei de cocos (sau de argan), 1 lingura de miere și o lingura de iaurt.
Poti pune cate doua din fiecare depinde cat ai parul de lung.
Se amesteca uleiul cu mierea si se baga la microunde 30 sec. (ca sa se topească și să le poti amesteca)după adaugi iaurt si amestecul foarte bine. Il aplici pe păr si masezi scalpul. După îl poți prinde într-un coc. Eu am lăsat masca 3 ore
Alex2126 întreabă: