Uleiul de ricin este un lichid gălbui, vâscos, ce se extrage din semințele de ricin. Efectele sale miraculoase asupra corpului uman au fost descoperite și utilizate cu succes cu secole în urmă. Este un ulei cu o concentrație mare de acizi grasi nesaturați și prezintă puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.
Deși are un gust puternic și destul de neplăcut uleiul de ricin se utilizează intern, la recomandarea medicului, ca tratament împotriva constipației și paraziților intestinali.
Uleiul de ricin este un laxativ puternic, extrem de eficient în tratarea constipaţiei. Pentru a trata această problemă este indicat sa luați câte o linguriță de ulei în fiecare dimineață. Îl puteți consuma cu suc de portocale pentru un gust mai bun. Nu țineti această cură mai mult de 3 zile.
De asemenea, uleiul de ricin se utilizează cu succes și împotriva paraziţilor intestinali. Terapia, în acest caz, presupune administrarea lui în paralel cu seminţe de dovleac. Astfel, dimineaţa, pe stomacul gol se iau câte 100-200 g de seminte de dovleac, după care se iau 1-2 linguri de ulei de ricin. Urmați acest tratament timp de 7 zile.
Încă de acum câteva sute de ani, uleiul de ricin era folosit extern, pentru tratarea a numeroase afecțiuni și probleme de sănătate, dar și ca aliat al frumuseții parului si tenului.
Uleiul de ricin are puternice proprietati antiinflamatorii, ceea ce îl face ideal pentru masajul zilnic in lupta impotriva artritei. Este benefic pentru durerile articulare, inflamarea nervilor şi durerile musculare.
Persoanele care se confrunta cu dureri de spate cum ar fi cele provocate de sciatica pot scapa de neplaceri cu ajutorul compreselor cu ulei de ricin. Pe o panza curata se pune putin ulei de ricin si se aplica pe zona dureroasa. Acoperiti apoi cu un prosop incalzit in prealabil si stati astfel timp de 20 de minute. Procedura se poate repeta la fiecare două ore.
Uleiul de ricin calmeaza iritatiile pielii. Este o soluţie eficienta si la îndemana si in caz de eczeme, degeraturi, arsuri, de rani superficiale sau piele uscata. In plus, specialistii spun ca acest remediu ajuta si la combaterea acneei, la atenuarea petelor de batranete precum si la calmarea iritatiilor de la nivelul pielii. In toate aceste cazuri, se recomanda ungerea zonelor afectate cu ulei de ricin, care se indeparteaza dimineata cu sapun si apa calduta.
In sezonul rece ce tocmai bate la usa, uleiul de ricin ne ajuta sa inlaturam neplacuta senzatie de pielea uscata. Astfel, se amesteca zece picaturi de ulei de ricin cu un galbenus de ou si se aplica un strat subtire pe fata. Dupa cincisprezece minute, se indeparteaza usor folosind un decoct de musetel.
Utilizari ale uleiului de ricin deosebit de importante pentru frumuseţe:
• Pentru pielea intarita de pe coate, spre exemplu, este bine sa se unga portiunea de piele afectata cu ulei de ricin. Apoi se aplica o bucata de bumbac pe pielea inmuiată cu ulei de ricin si se tine cel puţin o ora. Se repeta tratamentul in fiecare seara pana la vindecare. In cazul bataturilor sau al pielii intarite de pe talpi se recomanda sa se unga talpa, in special zonele afectate, cu ulei de ricin si apoi sa incalti niste sosete de bumbac, pe care sa le tineti in picioare cel puţin 2-3 ore. Se repeta de asemenea tratamentul in fiecare seara.
• Uleiul de ricin poate vindeca negii, de care ne dorim atat de mult sa scapam. In acest sens, trebuie masata cu ulei de ricin portiunea de piele afectata de doua ori pe zi, timp de un sfert de ora. Pielea trebuie masata cu miscari circulare si energice, astfel incat uleiul sa intre cat mai bine in piele. Si in cazul alunitelor se poate aplica acelasi tratament.
• Va doriti gene mai lungi şi mai groase? Nimic mai simplu, salvarea este tot uleiul de ricin. Se aplica pe gene in fiecare seara inainte de culcare, iar a doua zi de dimineata se spala cu grija fata. Uleiul de ricin pe langa faptul ca intareste genele are si un efect de alungire a acestora. Datorita nutrientilor continuti ingroasa rapid genele, acestea crescand mult mai repede, devenind astfel mai frumoase. Dupa circa o luna, veti remarca rezultatele uimitoare. Metoda este testata si o puteti aplica cu incredere. Pentru a aplica uleiul de gene puteti folosi o periuta de la o mascara mai veche.
• Dacă aveti probleme cu sprancenele si vi se pare ca acestea sunt cam razlete, atunci solutia este tot uleiul de ricin. Acesta poate fi aplicat in fiecare seara, de preferinta tot cu o periuta mai veche pentru rimel iar dimineaţa trebuie sa aveti grija sa curati fata în profunzime. Uleiul de ricin va va ajuta sa aveti sprancenele pe care vi le-ati dorit in maxim o luna.
• Fiecare femeie isi doreste unghii mai rezistente. Pentru cele care au unghii care se exfoliază sau rup uşor, se recomanda tratamentul cu ulei de ricin. Seara indepartati lacul de pe unghii si aplicati uleiul de ricin. Lasati sa actioneze minim o ora cu uleiul pe unghii dupa care masati in continuu. Pentru rezultate vizibile tratamentul ar trebui urmat minim două luni.
• Pentru cei care au probleme cu caderea si cresterea parului uleiul de ricin este o solutie la indemana oricui. Tratamentul pentru par consta in masarea pielii capului cu ulei de ricin din abundenta inainte de culcare timp de trei zile pe saptamana. A doua zi pielea capului trebuie bine spalata si clatita din abundenta.
sursa: https://vegis.ro/blog/beneficiile-uleiului-de-ricin/
Buna, la mine a dat miracole mari
Nu mi-a crescut parul sub nici o forma mai mult, in schimb de ceva timp folosesc un șampon super bun de la Farmasi și chiar ăla ajuta, după o singura spălare deja mi-a crescut parul puțin mai mult. Poți folosi acel ulei de ricin pe unghii la cuticule am înțeles că ajuta la ceva, da nu știu la ce?
tzaka27dec întreabă: