Singura modalitate de a avea frumuseţea pe care ne-o dorim este aceea de a ne preocupa în mod constant de ea. Cum să faci din podoaba capilară accesoriul esenţial al frumuseţii tale? Dacă vrei să ai un păr frumos, trebuie să depui un minim efort pentru a-l face să respire frumuseţe. Cu ajutorul câtorva măşti şi tratamente de îngrijire, părul tău îşi poate recăpăta în mod natural aspectul suplu, lucios, radiind de sănătate, iar pentru asta trebuie să treci în primul rând pe la un salon de înfrumuseţare.
Produsele de calitate ne asigură rezultatele dorite
La Victorian Salon vei afla toate secretele necesare unui păr sănătos şi frumos la sfârşitul iernii. "După ce toată vara trecută părul a fost silit să suporte căldura şi apa sărată de la mare, fiind nevoit apoi să facă faţă şi trecerii bruşte de la temperaturi foarte ridicate la unele destul de scăzute şi la umiditatea excesivă, situaţia începe să se schimbe din nou. Deci, este nevoie de tratamente profesionale săptămânale sau lunare, după caz, care se pot aplica la coafor. Este important să folosim tratamente de calitate pentru a avea rezultatele dorite", a declarat hair-stylistul de la Victorian Salon.
Aceasta ne propune şi câteva tratamente pentru acasă. "Dacă vă duceţi săptamânal sau măcar de două ori pe lună la salon şi specialistul vă mai recomandă şi câteva tratamente naturiste, pe care le puteţi aplica dvs. acasă, atunci părul va fi cu siguranţă sănătos. Iată anumite tratamente care vă pot fi de folos. Aplicate o dată sau de două ori pe săptămână, tratamentele cu ulei cald acţionează în mod benefic asupra firului de păr, hrănindu-l şi întărindu-l. Puteţi apela la măştile-tratament pe bază de ulei de jojoba, de măsline, germeni de grâu sau vitamina E, iar aceste măşti se pot comanda la salon.
Uleiurile esenţiale, precum cele de rozmarin, lavandă sau cimbru, au şi ele un rol de regenerare a părului. Lăsaţi preţ de câteva minute recipientul conţinând ulei de păr într-un vas cu apă fierbinte. După ce s-a încălzit, aplicaţi uleiul pe pielea capului şi pe întreaga suprafaţă a părului. Aplicarea uleiului pe păr se face de la rădăcină spre vârf, după care părul se înveleşte într-un prosop umed, peste care se aşează unul uscat. Se lasă să acţioneze un sfert de oră, după care se îndepărtează prin şamponări succesive".
Pentru un plus de strălucire, lămâia face minuni!
Specialistul de la Victorian Salon continuă: "Pentru un plus de strălucire, clăteşte părul la sfârşit cu apă în care ai adăugat zeamă de la jumătate de lămâie. Masca cu gălbenuş de ou redă strălucirea părului uscat. Gălbenuşul de ou conţine lecitină şi vitamina A, hrănind firul de păr în profunzime. După ce ai bătut două gălbenuşuri de ou, amestecă-le cu o jumătate de cană cu apă minerală dezacidulată, caldă. Cu acest amestec masează uşor pielea capului şi părul. Tot pentru părul uscat, benefice sunt şi împachetările cu iaurt proaspăt, care pot fi efectuate în mod constant, de două ori pe lună.
Pentru tratarea părului foarte uscat sau puternic deteriorat, se pot obţine rezultate bune şi prin aplicarea de creme sau tratamente pentru păr cu un conţinut bogat de vitamina A. Spălarea părului cu extracte de plante lasă părul curat şi strălucitor. Pentru părul de culoare deschisă sunt recomandate spălările cu infuzie de muşeţel sau albăstrele, iar pentru părul de culoare închisă, ideale sunt băile cu gălbenele. Uleiurile eterice conţinute de aceste plante stimulează creşterea firului de păr. Pentru întreţinerea părului şi îndeosebi a pielii capului, puteţi apela şi la loţiunea de păr preparată prin amestecul uleiului de susan cu suc de ienibahar. Aceasta combate căderea părului, împiedicând totodată căderea lui", explică hai-stylistul.
Marca Joico are produse excepţionale
Cel mai indicat ar fi să trecem mai întâi pe la salon, unde se va face o diagnosticare a firului de păr, ca să ştim de ce tratament are acesta nevoie. "Nu este bine să ne apucăm să aplicăm pe păr tot felul de tratamente pe care le citim prin reviste sau le auzim de la cunoscuţi. Dacă nu ştim cu adevărat care este problema părului nostru, putem să gravăm situaţia cu un tratament naturist aplicat aiurea. Astfel, cel mai bine ar fi să cereţi părerea unui hai-stilyst.
Totodată, la coafor vi se va aplica un tratament profesional, care are efecte mult mai rapide şi de calitate decât cele naturiste, care, de fapt, au rol doar de întreţinere. Este important ca la salonul unde vă duceţi să se folosească produse de calitate. Noi, de exemplu, folosim marca Joico, deoarece are produse excepţionale. Tratamentul cu acestea pot reface integral structura firului de păr din interior spre exterior, revitalizează şi reconstruieşte firul de păr, dă un plus de strălucire, elasticitate, vigoare şi netezire părului, iar nivelele de hidratare sunt total restabilite şi porozitatea este egalizată pe toată lungimea firului de păr.
Totodată, există şi tratamente de reconstrucţie a firului de păr, dar şi de curăţare intensă. Eu consider că orice femeie trebuie să aibă grijă de ea şi să încerce să ajungă măcar o dată pe lună la salonul de înfrumuseţare. Ăsta este primul pas spre un păr sănătos!
DaciaRomania întreabă: