Mergi la un cabinet dermatologic pentru o microdermabraziune - o metodă prin care ți se îndepărtează toate impuritățile din pori. Dacă ai coșuri foarte multe, e foarte probabil, să ai acnee, care trece doar cu recomandările dermatologului.
Spala mereu fata, foloseste apa micerala de la gerovital, zineryt. Daca nu iti trece consulta un dermatolog.
În primul rând ai nevoie de un cleanser, pe care să îl folosești de două ori pe zi, dimineața și seara, care să îți curețe împuritățiile. După el, dimineața, aplici o emulsie (dacă ai tenul gras), o cremă sau chiar un ulei ușor, care să îți hidrateze tenul și care să regleze excesul de sebum. Înainte de el mai poți folosi și un toner (un hidrosol), cum ar fi apa de mentă, de trandafiri etc. pentru un plus de hidratare.
Cel mai important pas în lupta cu acneea este o cremă cu factor de protecție solară. Fie că e vară, fie că e iarnă, cât timp avem soare pe cer trebuie să porți o cremă (sau spray, cum preferi) cu SPF. Soarele are un efect foarte dăunător asupra acneei, mai ales dacă faci și un tratament cu vreo substanță activă între timp.
Seara, începe prin a te demachia (dacă folosești machiaj). O apă micelară este bună, sau un ulei natural. Laptele demachiant este recomandat persoanelor cu ten sensibil, dar puține persoane chiar au acest tip de ten. Servețelele demachiante nu le recomand, fiind un fel de "metoda a lenesului".
După demachiere, îți cureți tenul cu cleanserul și apoi poți folosi un tratament anti-acneeic pe bază de o substanță activă. Acestea sunt de obicei recomandate de medicul dermatolog și se dau pe bază de rețetă. Îți recomand să te duci la o consultație, dacă chiar îti dorești să scapi de coșuri.
Exfolierea tenului joacă și ea un rol destul de important "în menținerea unui ten curat". Sunt două tipuri, fizică și chimică, alege-o pe care consideri tu că ți se potriveste mai bine.
Cam aceștia sunt pașii unei rutine complete de îngrijire a tenului, sper că nu am omis nimic.
Bebis...₣ẹbℓẹŧsea Įu' ... întreabă: