Bună!
Aplica pe fata o masca cu miere o data sau de doua ori pe saptamana. Mierea de albine are proprietati antibacteriene, astfel incat este excelenta pentru dezinfectarea si vindecarea petelor rosii minore. In plus, mai are o mare calitate: actioneaza cu delicatete asupra pielii sensibile.
Te pup!
Acneea este o afecţiune supărătoare, care poate lăsa o amprentă puternică asupra psihicului suferindului. Întrucât manifestările acneice pot provoca frustrări şi inhibiţii, este necesară tratarea eficientă şi rapidă, iar de multe ori, acest lucru presupune atât urmărea unui tratament medicamentos, cât şi apelarea la remedii naturiste împotriva coşurilor.
Cel mai probabil, dacă te confrunţi cu această afecţiune, ai încercat déjà o serie de metode în încercarea de a o vindeca. Există tratamente uzuale pentru acnee, cum ar fi spălarea feţei în mod regulat, aplicarea de produse care conţin peroxid de benzoil pe piele şi controlarea excesului de sebum.
În afară recomandării evidente de a te adresa medicului dermatolog, există şi unele remedii naturale pe care le poţi folosi ca pe o armă împotriva acneei. În acest scop ţi-am pregătit o listă cu cele mai eficiente tratamente naturiste împotriva coşurilor supărătoare:
Ia în consideraţie faptul că ceea că îţi voi propune se pretează ca tratament local, multe dintre ele ar face mai mult rău decât bine aplicate pe întreaga faţă sau utilizate zilnic. Altfel, vei acuza uscarea excesivă a feţei sau iritaţii.
Argila
Argila este unul dintre cele mai bune tratamente pentru a controla excesul de sebum. Se foloseşte ca şi chelant în multe măşti de faţă pentru ten gras, adăugând pur şi simplu apă şi amestecând până se formează o pastă sau adăugând şi alte ingrediente naturiste împotriva coşurilor.
Aplicând pasta local şi lăsând-o să acţioneze peste noapte vei scăpa de coşurile neplăcute în două, cel mult trei zile.
Cidru
Foloseşte ca tratament local un Qtip (beţişor cosmetic) îmbibat în cidru ( aka alcool de mere), peste fiecare coş persistent. Dacă poţi suporta senzaţia usturătoare, nu îţi clăti faţa şi las-o să acţioneze peste noapte.
Lămâie
Atât sucul de lămâie, cât şi coaja acestui fruct este deosebit de utilă în uscarea coşurilor. Aplică local zeama proaspăt stoarsă şi las-o să acţioneze pe durata nopţii. Mă simt datoare să atenţionez în privinţa aplicării acestei soluţii împotriva coşurilor pe durata zilei, atunci când te expui la soare, întrucât sucul de lămâie determină fotosensibilitate.
Muştar
Aplică local pe coşuri muştar sau pulbere de muştar amestecată cu miere. Lasă acest aliment ce conţine acid salicilic să acţioneze pentru 15 minute şi apoi clăteşte-ţi faţa. Pe lângă conţinutul de acid salicilic, muştarul abundă în vitamina C, omega 3, acizi graşi şi zinc, toate recomandate pentru tenul gras.
Cuburi de ceai verde
Depozitează în congelator un ceai verde puternic şi foloseşte cuburile pentru a înlătura temporar roseata specifică tenului acneic, pentru a reduce inflamaţia şi pentru a te bucura de acţiunea antimicrobiana a acestui ingredient.
Uleiul de lavandă
Pentru a combate apariţia coşurilor, masează tenul cu puţin ulei de lavandă. Uleiul de lavandă şi cel din arbore de ceai pot fi folosite pe piele fără a fi diluate şi protejează tenul împotriva eczemelor, alergiilor, mâncărimilor şi dermatitelor, având un efect calmant, antiseptic şi cicatrizant al rănilor şi zonelor inflamate.
Tea tree oil – ulei din arbore de ceai
Un remediu foarte eficient pentru acnee este uleiul din arbore de ceai, întrucât acesta funcţionează ca un antiseptic natural. Tot ce trebuie să faci este să amesteci câteva picături de ulei de tea tree cu puţin ulei de măsline şi să aplici compoziţia pe zonele cu probleme ori de câte ori ai nevoie.
Usturoiul
O altă reţetă naturistă spune că nu-ţi trebuie decât câteva felii de usturoi pentru a avea un ten aşa cum ai visat. Asta pentru că usturoiul ucide bacteriile care provoacă apariţia coşurilor. Metoda este una dintre cele mai simple: freacă usturoiul feliat pe zonele cu coşuri şi aşteaptă câteva minute să-şi facă efectul.
Albuşul de ou
Albuşul de ou face minuni împotriva coşurilor, motiv pentru care întotdeauna când găteşti, te sfătuiesc să foloseşti puţin ca tratament local. Aplică mai întâi pe zona cu probleme suc de lămâie, lasă-l să se usuce şi acoperă cu albuş. Poţi păstra ingredientele pe faţa o oră, însă după clăteşte-le cu apă caldă.
Pulpă de roşii
Taie o roşie în două şi freacă uşor miezul de faţa, lăsând-o să acţioneze timp de o oră. Aceste alimente delicioase sunt astringente şi bogate în antioxidanţi, existând chiar şi zvonuri conform cărora ar vindeca cicatricele lăsate de acnee.
Mierea de albine
Poţi acţiona împotriva coşurilor şi pe timpul nopţii, dacă, după demachierea de seară, aplici puţină miere de albine şi masezi atent uşor zonele afectate. Pentru rezultate maxime, lasă mierea să acţioneze până dimineaţă.
Alimente bogate în Zinc
Zincul este un agent antibacterian şi un element necesar pentru glandele producătoare de ulei şi sebum ale pielii. O dietă din care zincul lipseşte sau se află în cantităţi insuficiente poate duce la apariţia coşurilor.
Tu ce remedii împotriva coşurilor foloseşti pentru a rezolva problemele tenului? Continuă lista soluţiilor minune antiacneice în secţiunea de comentarii de mai jos.
DaciaRomania întreabă: