Eu ti-am scris mai multe. Gasesti printre randuri rasp la intrebarea ta.
E sfatuiesc e a te duci la un dermatolog cu bilet de trimitere de la medicul de familie, nu trebuie sa platesti nimic. Eu am aceeasi problema ca si tine, cosuri. Referitor la cosuri eu am 24 de ani si am prb asta de la 13 14 ani. Dc nu le tratezi e greu sa treaca. Asa sunt multe prd pe piata dar nu stiu care ti se potriveste tenului tau. Creme pentru acnee usoara, medie sunt skinoren si brevoxyl darr ai grija ca sunt cam agresive si te poti irita la inceput, trebuie sa te dai seara si o data la 2 seri ntyr-un strat subtire si dupa 2 3 saptamani te poti da in fiecare seara. Nu ti-as recomanda sa te dai dimineata ca te poti arde rauuu mai ales acum ca vin caldurile. Asa creme mai blande sunt Keracnyl, Sebium AKN dar nu stiu daca sunt la fel de eficiente ca celelalte doua. Dc te duci la doctor e posibil sa iti recomande si ceva pastile (vitamine sau antibiotice) ca sa tratezi problema si in interior pentru ca daca folosesti doar creme nu ai rez bune. Si trebuie urmat un tratament de lunga durata 4 5 6 luni+ tratament de ingrijre a tenului gras.
Stiu ca te-am aburit dar crede-ma ca sunt familiarizat cu astfel de probleme de 10 ani de zile si cunosc.
De aceea iti zic din nou DU-TE LA DERMATOLOG ca altfel greu de crezut ca rezolvi prb. Repet nu trebuie sa platesti nimic, ia bilet de trimitere de la medicul de familie si te duci la dermatolog, acum e bine sa ii duci ceva o cafea niste flori ca stii cum e la noi in Romania. Dar decat sa te duci la clinici private unde e 70 de LEI consultatia, mai bine cumperi un pachet de cafea ceva un buchet de flori. Un tratament antiacneic e de lunga durata 3 4 5 6 luni si trebuie control periodic. EU itiu recomand sa te duci acum ca dc lasi sa se agraveze se poate trata dar mai greu s chiar dc se trateaza o sa ramai cu niste pete pe fata rosii si alea trec greeeeeeeeude tot, cu asta ma confrunt eu acum. Asa ca ia de bun ce iti spun si da-i drumul la dermatolog.
Bafta!
Nu mai incercati creme de la Vichi, Neutrogena, ca nu sunt extraordinare, intra-devar au un marketing foarte bun dar tot skinoren, brevoxyl, retin a, isotrexin RAMAN CELE MAI BUNE CREME PT ACNEE-astea sunt bune si pentru puncte negre si ten gras.
In paralel cu creme si pastile recomandate de medic poti incerca si niste masti cu argila cu suc de portocale sau lamaie.
Ce pot sa iti spun e ca trebuie sa ai multaaaa rabdareee pentru ca mie de ex de abia dupa 4 5 6 luni nu prea mai imi ieseau dar am ramas cu niste pete pe fata de care nu reusesc sa scap. Si in cazul in care te duci lka medic si iti da creme cu care sa te dai. e posibils a iti dea 2 3 creme pe care sa le folosesti una seara, una dimineata, sa folosesti dimineata NEAPARAT creme cu FACTOR DE PROTECTIE pentru ca altfel te arzi sau iti pot iesi pe fata pete pigmentate si crede-ma ia ca litera de lege ce scriu ca ma confrunt cu prb asta de 10 ani, dc ai fost la un dermatolog si nu te-a tratat corespunzator SCIMBA-L nu trebuie sa te duci la clinica privata ca e scump rau, intreaba si tu pe cineva la un spital poate cunosti pe cineva si scapi mai ieftin.
Dar trebuie sa ai rabdare, e posibil la inceputul trat sa iti iasa mai multe decat de obicei si dupa aia sa se vindece. Deci trebuie sa fii consecvent ca asa daca schimbi cremele la 2 3 luni NU FACI NIMIC. Dai banii degeaba, iti spun din proprie experienta.
Ca sapun foloseste Dove hidratant sau Dove exfoliant. Ca geluri iti recomand Keracnyl, Sebium Bioderma - vezi ca aici sunt mai multe, Avene, Ivatherm, Uriage si cam atat stiu eu.
La pete trebuie sa ai multa rabdare, eu am prb asta si nu reusesc sa scap de ele. Vezi ca pentru pete mai sunt Cicapeel de la SVR Laboratories, Glyco A de la Isyspharma. SI mai e o crema tot de la svr laboratorie Depigmentare intensa cu acid glicolic 20% si acid citric 10% dar e scumpa rau 1 mil si e posibil sa fie foarte agresiva, nu stiu cat de buna, stiu doar ca exista. Vezi ca astea si cele pe care ti le-am mentionat mai sus sunt agresive si trebuie sa te dai doar seara + crema cu factor de protectie dimineata 30 40 50 gen Uriage fluid, Photoderm, Avene fluid. Dc nu folosesti TE ARZI sau vei avea PETE PIGMENTATE pe fata.
De aia iti spun du-te la dermatolog
Costul depinde daca te duci cu bilet de la medicul de familie nu te costa nimic, dar e recomandabil sa ii duci doctorei un pachet de cafea un buchet cu flori, ceva.
Daca te duci la clinica privata e mai scump, prima consult 50 60 RON + urmatoarele consultatii 30 40 RON fiecare, trebuie sa te duci de mai multe ori ca tratat antiacneic necesita control periodic.
Referitor la creme + pastile depinde, depinde cate creme iti da si ce pastile sa iei, de regul pastilele nu sunt scumpe pana in 15 20 RON dar cremele sunt mai scumpe una e cam 30 40 RON si daca iti mai da sa iei crema cu factor de prot mai e si aia 30 40 50 RON depinde si o crema hidratanta 40 50 RON in total 1, 5 milioane dar nu neaparat poate chiar mai putin, poate iti da doar o crema si ceva pastile si atunci nu te costa mai mult de 50 60 RON, costul difera de la un tratam la altul.
Buna.
E foarte simplu de preparat o astfel de masca si efectele asupra tenului sunt benefice. Incearca si tu: se amesteca o lingurita de argila cu apa de la robinet sau apa plata. Amesteci pana se face o pasta groasa, dupa care se intinde pe fata. In functie de ten, poti inlocui apa cu suc de fructe sau legume. De exemplu, pentru tenul gras castravetele si lamaia sunt recomandate. Castravetele (unul mic) se rade printr-o razatoare fina dupa care se stoarce intr-o sita. Sucul astfel obtinut se amesteca cu o lingurita de argila. Masca se poate folosi o data pe saptamana. Pentru ten uscat se poate folosi ulei de masline in loc de sucuri de fructe. De asemenea, dupa ce ai scos masca, poti aplica o crema hidratanta, dar atentie: ia o crema care sa fie non comedogena.
Se da jos clatind fata cu apa calduta.
MAI POTI FACE IMPOTRIVA ACNEEI:
dupa site'u http://www.gradina-online.ro/......A3426.html
O seara plina de zambet si succese!
1. Masca cu rosii, lamie si fulgi de ovaz
Ingredientele pot fi folosite in combinatie sau pur si simplu. O sugestie pentru prepararea unei mastii este urmatoarea:
- doua rosii coapte
- doua lingurite de suc de lamaie
- doua lingurite de fulgi de fulgi de ovaz
Cum se prepara masca? Curatiti rosiile de coja si taiati-le in bucatele. Intr-un bol de marime mijlocie se adauga rosiile taiate, sucul de lamaie si fulgii de ovaz, amestecati pana cand se omogenizeaza totul. Se intinde pe fata si pe gat (inainte de a aplica masca trebuie sa demachiati si sa curatai tenul), evitand zona ochilor. Timp de 15 minute, puteti sa va relaxati. Clatiti cu multa apa calduta si uscati tenul cu un prosop moale.
2. Masca cu alge, aloe, miere, mere si vin rosu
Aceasta masca este recomadata si pentru tenul cu acnee. Imediat dupa aplicare, fata va deveni luminoasa, curatata, neteda si catifelata.
Pentru a realiza masca este nevoie de:
- o lingurita de alge
- o jumatate de lingurita de gel aloe
- o lingura de miere
- o lingurita de vin rosu
- o lingurita de suc de mere
Etapele prepararii acestui tratament sunt simplii. Pentru inceput, incalziti mierea (puteti sa o puneti intr-un pahar sau intr-un bol metalic si sa-l scufundati in apa calda, chiar fierbine pentru cateva secunde sau puteti la cuptorul cu micounde). Insa, aveti grija sa nu fie prea calda, este bine ca mierea sa fie sa curga.
Mierea si toate celelalte ingrediente se amesteca intr-un bol mare si se lasa deoparte, pentru 10 minute, astfel, pulberea de alge poate absorbi toate elementele. Intindeti pe fata si pe gat masand usor, evitand zona ochilor. Clatiti dupa 10 minute.
Atentie! Nu folositi acesta masca daca sunteti alergici la vreunul dintre componente.
Masti pentru tenul acneic (pentru cosuri)
1. Masca cu tataneasca, rozmarin, mustel, galbenus si argila
Este considerata o masca de baza pentru tenul cu probleme. Planta tataneasca este bogata in alantoina, un substanta care accelereaza reinlocuirea celulelor moarte de la suprafata pielii, musetelul are rolul de a calma pielea, iar rozmarinul este un antiseptic.
Argila elimina zona grasa, in timp ce albusul strange porii.
Ce cantitati sunt necesare pentru a prepara masca?
1. un albus de ou
2. o lingura de planta uscata de Tataneasca
3. o ingurita de flori uscate de Musetel
4. o lingurita de planta uscata de Rozmarin
5. un sfert de litru de apa de minerala
6. doua linguri de argila
Intr-un bol mare puneti planta uscata de Tataneasca si adaugati apa fierbinte. Acoperiti si dupa ce se raceste, stecurati. Amestecati galbenusul, rosmarinul si argila in alt bol, adaugand din cand in cand putin lichid de tataneasca. Repetati procedeul pana cand devine o pasta moale. Ce se intampla daca mai ramane lichid de tataneasca? Pastrati-l pentru mai tarziu.
Intindeti masca usor pe fata si pe gat, in cantitati egale, evitand zona ochilor. De acum puteti sa va relaxati pentru 20-25 minute. Clatiti apoi tenul cu lichidul de tataneasca ramas. Uscati fata si gatul cu un prosop moale.
In urma tratamentului, veti simti o senzatie racoroasa.
2. Masca cu mere, fulgi de ovaz, castravete si lapte
Pentru problemele tenului precum: zone rosii, grase sau cu puncte negre, incercati aceasta masca.
Aveti nevoie de: o jumatate de ceasca de fulgi de ovaz, o jumatate de mar copt, un sfert de castravete si doua linguri de lapte.
Cum faceti masca?
Taiati marul si castravetele in bucatele, punandu-le intr-un bol mare. Impreuna cu celelalte ingrediente amestecati pana cand se formeaza o pasta.
Intindeti pe intrega fata si gat, evitand zona ochilor. Dupa 20 minute se clateste cu apa din abundenta.
3. Masca cu capsuni, smantana si miere
Pentru a diminua impuritatile de peste zi de pe ten incercati masca cu capsuni, smantana si miere. Suna destul de delicios...
Se prepara masca folosind o jumatate de canita de capsuni, o lingurita de miere si o lingurita de smantana sau iaurt.
Mai intai, mierea se incalzeste, astfel incat sa curga. Capsunele, mierea si smantana sau iaurtul se amesteca toate (se poate folosi si mixerul), pana cand se formeaza o pasta. Folosind o pensula sau o spatula intindeti masca pe fata si gat. Evident, veti evita zonele ochilor. Cam dupa 20 minute clatiti cu multa apa rece.
4. Masca cu argila verde, ulei de Neem, levantica si lamaie
Argila verde prezinta proprietati antiseptice si vindecatoare. In acelasi timp, stimuleaza si creste circulatia sangvina si elimina impuritatile. Caracteristicele pudrei Neem sunt: antibacteriene, antiparazitare, antifungice si antivirale.
Masca se prepara din: doua picaturi de ulei de levantica, doua picaturi de ulei esential de lamaie, doua linguri de pudra de Neem, doua linguri de argila verde si apa minerala.
Se combina toate ingredientele pana se obtine o pasta omogena si apoi se aplica pe fata si pe gat. Intindeti-va si relaxati-va pentru 15-20 minute. Clatiti cu apa calduta si apoi cu apa rece.
5. Masca cu drojdie de bere, rosie, iaurt si lamaie
Tenul problematic are nevoie de un tratament deosebit. Drojdia de bere stimuleaza circulatia sangelului in piele, in timp ce rosia va absori excesul de grasime. Lamaia exfoliaza tenul, iar iaurtul va hrani si va calma tenul.
Sunt necesare:
- doua linguri de suc de rosii
- o lingurita de drojdie de bere
- o lingurita de iart natural
- o lingurita de suc de lamaie
Se urmeaza acelasi procedeu: se amesteca toate ingredientele pana cand se formeaza o pasta. Se intinde pe fata si pe gat cu ajutorul unei pensule sau cu o spatula. Evitati zona ochilor. Dupa un sfert de ora se clateste cu apa calduta si in final cu apa rece.
6. Masca cu morcovi, ceai verde, Tea Tree, miere si ananas
Uleiul Tea Tree are urmatoaele proprietati: antibacterian si antifungic, fiind foarte benefic pentru combaterea acneei. Ceaiul verde este un bun antioxidant. Mierea si iartul calmeaza inflamatiile tenului.
Cantitatile ingredientelor sunt:
- doi morcovi de marime mijlocie
- o felie de ananas proaspat
- doua lingurite de miere
- o lingurita de ceai verde
- trei picaturi de ulei Tea Tree
Cum prepari aceasta masca?
Faceti o canita de ceai verde si lasati-l deoparte cateva minute pentru a se raci. Fierbeti morcovii cu putina apa. Intre timp, incaziti mierea.
Filtrati ceaiul si amestecati-l cu miere, morcovii fierti, ananasul si uleiul Tea Tree. Amestecati bine, pana cand se omogenizeaza.
Aplicati masca pe fata si gat pentru cel putin 20 minute. Se clateste cu apa combinata, clada si rece.
7. Masca cu papaya, galbus de ou, mar, lamaie, miere, musetel si menta
Masca inlatura problemele tenului, lasand tenul curat si tonifiat.
Este o masca care de realizeaza imediat.
Ingrediente necesare sunt:
- un albus de ou
- un sfert de papaya proaspat
- o jumatate de lingura de suc mere
- o jumatate de lingura de suc lamaie
- doua linguri de miere
- o lingurita flori uscate de musetel
- o lingura de frunze taiate marunt de menta proaspata
Toate ingredientele se pun intr-un bol amestecandu-le cu un mixer. Pasta obtinuta se aplica pe fata si gat, evitand zona ochilor. Dupa 20 minute se clateste cu apa alternativa, claduta si rece.
Lasa o senzatie racoroasa.
Cateva sfaturi inainte de a folosi una dintre aceste masti:
- curatati bine tenul
- faceti o baie cu aburi pentru a deschide porii
Se poate utiliza in acelasi timp cu masca, doua felii de castravete pe ochi sau doua pliculete de musetel (dupa preparat un ceai si s-au racit) ori doua discuri de bumbac imbibate cu apa de trandafir sau de levantica.
Nu neaparat masti. eu folosesc fucidin. un unguent foarte bun cu antibiotic mai special. se gaseste in farmacie. e de la firma leo. Incearca :*
Masti pentru tenul gras
Curata doua mere si amesteca-le cu o lingura de miere. Lasa sa actioneze 20 de minute dupa care spala fata cu apa din abundenta;
Aplica pe fata o rosie foarte bine coapta, iar dupa 20 de minute o poti indeparta cu apa;
Amesteca doua linguri de tarate cu o lingurita de drojdie, o lingurita de suc de lamaie si o lingura de apa. Maseaza-ti fata cu aceasta pasta in special in zona nasului si a barbiei si evita zona ochilor. Lasa 1-2 minute sa actioneze, dupa care spala cu apa calduta;
Amesteca o jumatate de lamaie cu o jumatate de pahar cu faina de ovaz si un albus de ou batut spuma. Aplica aceasta compozitie pe fata si dupa ce se usuca, indeparteaz-o cu apa calda.
Dilaa98 întreabă:
MaryMaria333 întreabă:
Rebeca574 întreabă: