Uite baiatul meu imediat are 18 ani, si mergind zilnic la antrenament m-i se pare foarte normal sa faca dus zilnic.Si chiar de nu ar merge consider scuze, o timpenie sa interzici unui copil sa faca dus zilnic ca doara e vara si e nevoie sa facem baie mai des ca iarna.Cu dusul cartilor la biblioteca, iarasi m-i se pare anormal bine ar fi sa se bucure ca citesti, baiatul meu sta toata ziua pe calc si m-as bucura enorm sa citeasca as da eu si 1o lei pe drum numai sa citeasca.Deci ai dreptate nu e normal deloc.
La partea cu spalatul, trebuie sa te speci zilnic... cel putin in zonele esentiale. Cum sa nu te speli?! Cu cartile, explica-i mamei ca o sa platesti penalizari pentru fiecare zi de intarziere daca nu le duci la timp si o sa fie si mai aiurea. Inteleg ca vrea sa faca economie, dar ajut-o si tu - se poate! Daca o contrazici sau te certi cu ea, nu rezolvi nimic. Gaseste o cale de mijloc, nu fi risipitor. Cand vei munci o luna intreaga pentru banutii tai, atunci o vei intelege cu adevarat pe mama ta.
Dusurile fierbinti usuca pielea fa un dus cu apa desmortita.Si spune-le parintilor tai ca faci dus.Ei nu vor ca tu sa faci dus atat de des din cauza ca ei vor avea mult de platit la apa calda.Cand iti vei lua o casa vei sti ce inseamna sa iti intretii o familie si nu e nimic comic ca faci dus fara ca ei sa stie.
Hmmmmmmmm__pai parintii tai din cite vad eu incearca sa economiseasca bani prin a limita cheltuielile_eu ti-as sfatui sa le explici cum stau lucrurile_si tu la rindul tau incearca sa vezi poate intr-adevar ceea ce se intimpla se rezuma la faptul ca ei duc ceva lipsa de bani_poati tu nu stii aceste lucru__totus daca nu este asa pai demostreazale prin exemple concrete necesitatile tale!
O zi buna!
Probabil parintii tai nu au o situatie financiara foarte buna, insa asta nu e motiv si scuza sa nu te speli.mai ales ca acum e vara, cald, tranpiratii. daca faci 18 ani crezi ca tot ce zboara se mananca? nu e chiar asa.
Nu cred ca e normal dar am observat ca vor sa economisesti bani cat mai multi.Sincer nu e chiar foarte bine sa faci baie in fiecare zi poate daca stateai la oras...sincer nu stiu de ce nu te lasa la biblioteca dai 4 lei totusi daca te duci in fiecare zi ii inteleg ca vor sa mai economiseasca bani...
DaciaRomania întreabă: