| Speranta12 a întrebat:

Voi cu ce va spalati pe față zi de zi?

Si cu ce produse ar trebui curatat un ten uscat in mod corect?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Furnicuta000 a răspuns:

Si eu am facut greseala sa folosesc sapun multi ani dar m-am desteptat la timp laughing

Cand te speli pe fata iti umezesti fata mai intai apoi aplici o cantitate mica de gel pe mana si freci si o sa vezi ca se face spuma apoi o aplici pe toata fata. Ca sa fii sigura ca se face curatarea foarte bine poti folosi ori o perie pentru curatarea tenului (am vazut fete pe net ca folosesc) ori un dispozitiv gen Foreo (e bun dar e scump). Eu am folosit doar mainile pana acum si am frecat bine si a fost ok. La sfarsit te clatesti sa iei orice urma produs de pe fata si ideal ar fi sa nu freci cu prosopul. Eu nu folosesc niciodata prosop sa ma sterg pe fata pentru ca nu imi place ideea de prosop care a stat in baie pe fata mea. Iau un servetel si tamponez sau las pur si simplu pielea sa se usuce singura. O sticluta de gel ma tine si 6 luni ca ai nevoie de o cantitate mica de gel.
Atentie! Daca ai fost machiata, seara inainte de gelul de curatare foloseste un lapte demachiant (daca ai tenul uscat) sau un gel demachiant plus dischete demachiante ca sa indepartezi tot machiajul (eu folosesc servetele demachiante de la Bioderma sau Garnier cand mi-e lene, sunt bune si servetelele dar cica traumatizezi pielea cu ele laughing ).
Apoi dupa curatare urmeaza hidratare. Eu avand ten gras nu pot sa folosesc si crema hidratanta si crema cu spf pentru ca e prea mult asa ca aplic spf daca stiu ca stau mai mult pe afara prin soare sau daca stau doar in casa aplic crema hidratanta. Seara aplic crema hidratanta pentru ca spf nu are rost cand mergi la culcare. Si crema de ochi cateodata (ideal ar fi zilnic pentru ca daca te tot machiezi si demachiezi si pielea din jurul ochilor are de suferit).
Tu poti folosi dimineata ambele tipuri de creme inainte de fondul de ten. Daca observi ca e prea mult si ti se ingrasa pielea pe parcursul zilei, renunti la una.

| Speranta12 explică (pentru Furnicuta000):

Iti multumesc mult pentru raspunsul tau, m-ai salvat! Imi este de foarte mare ajutor!

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Speranta12):

Ma bucur
Eu am relatat din cercetarile pe care le-am facut. Desigur ca sunt multe persoane care recomanda mii si mii de feluri de produse (cu acid hialuronic, cu retinol, cu vitamina c, cu niciamide, exfoliante care mai de care, creme minune etc). Daca as incepe si eu sa imi dau cu 20 produse pe zi pe fata cred ca as da faliment la cat de scumpe sunt cele recomandate si mi-as strica si tenul pentru ca ce e prea mult strica.
Dar cand esti tanar tot ce trebuie sa faci e sa te asiguri ca ai un ten curat si hidratat.

Am inteles. O sa incerc sa am mai mult grija de tenul meu de acum inainte.

8 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Gel de curățare de la Avene, la roche possay sau Cerave dar eu am ten gras deci nu se aplică și la tine dar poți căuta de la firmele astea pe cele destinate tipului tău de ten

| gabicoo a răspuns:

Apă & săpun!

Eu ma spal cu gel de curatare de la Avene pentru ten gras pentru ca am ten gras. Tu ar trebui sa te speli cu un gel pentru ten normal sau uscat, recomand de la firme gen Bioderma, Garnier, Balea, dar in principiu oricare e bun.
Niciodata cu sapun pentru ca ala usuca foarte tare pielea. Si pielea uscata face riduri mai repede.
Apoi neaparat crema hidratanta.
Am urmarit multe clipuri pe Youtube despre rutina de ingrijire a tenului si am vazut unele ca isi dau si cu 20 produse pe fata zilnic. Pe bune? Cand esti tanar maxim un gel de curatare, o crema hidratanta, o crema cu spf si exfoliant din cand in cand ar fi de ajuns. Si crema de ochi daca vrei sa folosesti.

Multumesc mult! Eu pana acum tot cu sapun ma spalam. Ce prostie!
Si la gelul de curatare cum e? Te clatesti cu apa, apoi dai cu gel, apoi te clatesti si atat? Si cat gel se pune?

Si crema hidratanta poate fi si o baza pentru machiaj peste care sa aplic fondul de ten? La cat timp dupa ce aplic crema, trebuie sa aplic fondul de ten?

Legat de crema cu spf, o aplic peste crema hidratanta? Sau exista produse 2 in 1, gen crema hidratanta cu spf?

Scuze ca am pus atatea intrebari. Eu sunt abia la i ceput cu aceste produse.

Si tine minte, ridurile apar in principal din cauza tenului uscat, soarelui, poluarii. Deci daca vrei sa ai un ten tanar cat mai mult timp, fereste-te de astea. In cazul soarelul te feresti cu spf happy