Pentru a-ti scadea pofta de lucruri rele, trebuie sa mananci bine. Asta inseamna sa ai zilnic doua mese calde, sa manci supa, felul doi, mancaruri gatite prin fierbere, coacere sau sub capac, nu prin prajire. Pe langa toate alimentele recomandate pentru slabit, pe care le-ai enumerat, trebuie insa sa adaugi si un mic 'pachetel' energetic, cum ar fi nucile sau o patratica de ciocolata amaruie, dimineata sau inainte de perioadele de efort intens (fizic si/sau intelectual). Privarea de energie duce la rezultatul contrar asteptarilor, ca organismul va cauta sa-si faca provizii cand si unde poate, si in loc sa slabesti te vei ingrasa.
Mai departe intaresc si eu ce zice Mihai Sandra, o tinta mai realista este sa slabesti 4-5 kg in doua luni, nu mai mult, si sa faci activitate fizica ca sa arzi mai multe calorii. Si mersul pe jos este ceva, ca arde de 3-4 ori mai multe calorii decat statul.
Salut,
Roag-o pe mama sa nu mai gateasca atat de nesanatos, si pe cat posibil sa-ti faca alt fel de mancare.
Tine de tine si de vointa ta, sa te abtii de la asemenea placeri.
Si alearga mult, daca ai cum, fa si inot, si cand o sa incepi sa vezi rezultatele, o sa fii si mai motivata.
O tipa se duce la farmacie si intreaba:-Aveti ceva pentru slabit? Da, raspunde farmacista, avem plasturi. Si unde se pun? ...Pe gura!)))
Totul tine de vointa ta. Insa 8 kg in mai putin de 2 luni poate fi periculos pentru inima. Un 5 kg e mai sigur. Fa sport si cind iti este foame sau pofta, fa-ti un obicei in a te duce la oglinda si a-ti studia zonele cu "probleme" - asta o sa iti taie pofta instant. Bafta!
Si eu aveam exact aceeasi problema ca si tine, mancam numai ceea ce nu trebuia, dar am renuntat definitiv la sucuri cu acid, carne pe gratar, dulciuri, paine si am baut ( si inca beau ) in loc de suc APA. Am reusit sa ajung de la 65 kg la 55 in cateva luni. Atata timp cat nu ai vointa si nu iti impui sa slabesti, nu ai nicio sansa. Succes!