Pai poti sa reduci cantitatea de dulciuri, sa fii mai ponderata, si nu numai la dulciuri si la mancare, mananca in asa fel incat sa nu te ridici de la masa cu stomacul plin/greoi, iti pui in farfurie mai putin decat mananci tu de obicei.Si mai poti sa alergi in parc cat poti tu, alergi incet asa mai faci pauza si tot asa jumat de ora de alergat in parc e super bine pentru abdomen.Sa mai faci abdomene acasa, dar sa le faci corect.
Ma refeream la doar alimentatie, ca eu prin aerobic slabesc foarte repede, include si abdomene, nu mai e nevoie de alergare ca atunci cand ies din sala de sport curge apa pe mine zici ca am iesit de sub dus, imi curg picaturi de transpiratie pe parchet , multumesc de sfaturile cu mancarea
Eu vreau sa slabesc 5kg pe luna iar site-ul http://calorii.slabute.ro/calculator-calorii.html ma ajuta foarte mult ca iti faci un meniu pe fiecare zi(=un nr de kcal) + ce sport faci = - un nr de kg pe care le pui tu ca sa slabesti.
In principiu mananc 1200-1300 de kcal pe zi si fac 1 ora de zumba(-500kcal), iar asta inseamna - 5kg pe luna, dar tu facand 2 ore de aerobic inseamna cam -1000kcal si in functie de cat mananci chiar cred ca poti sa slabesti 4kg in 3 saptamani.(asta daca ai inceput dieta de la inceputul acestei saptamani, daca ai la dispozitie doar 2 saptamani o sa iti fie destul de greu + ai toate sansele efectului yoyo, asa pot sa iti dau o dieta prin care intr-o saptamana slabesti 3kg, incercata pe mine)
Atunci cand ai pofta de ceva dulce bea o lingura de otet + un pahar de apa, acest amestec ar trebui sa iti alunge pofta.
Motiveaza-te mereu si nu te lasa ispitita, dar ca sa eviti depresia include in dieta ta si ciocola(amaruie cu peste 75% cacao).
Ceaiurile de slabit nu ajuta atat de mult, adica ori daca bei un ceai normal sau un ceai de slabit au cam acelasi efect, adica te ajuta la digestie si in formarea unui bol alimentar echilibrat.
Bea 2l de apa pe zi sau daca poti chiar greutatea ta in apa( adica daca ai 50 de kg = 50 de pahare de apa), apa te ajuta sa elimini toxinele din corp.
Cafeina te ajuta sa iti imbunatatesti metabolismul si sa maresti arderea de calorii, insa fii atenta sa nu o indulcesti cu zahar ci sa alegi un indulcitor natural(stevia, zaharul brun, in general poti sa gasesti la plafar alte alternative)
Mananca cat mai sanatos si mancaruri preparate cat mai raw(crude), de asemenea si fierturile sunt bune dar nu la fel de gustoase.
Poti sa urmezi pentru 1-2 saptamani o dieta de detoxiere sau o dieta care sa fie doar din sucuri(facute din legume/fructe care sa iti furnizeze tot necesarul pentru buna functionare a organisumului).
Bea dimineata pe stomacul gol o lamaie(stoarsa) + 250ml. Lamaia ajuta foarte mult la slabit si actioneaza ca un energizant.
Seara poti sa faci un amestec din 2 lingurite de miere + 1/2 lingurita de scortisoara(se poate dilua cu putina apa calduta). Este bine sa il mananci dimineata pe stomacul gol sau seara inainte culcare, exista si o cura bazata pe asa ceva.
Multa bafta! Totusi iti recomand sa te uiti pe forumul Slabutelor pentru ca sunt multe diete, ponturi despre un stil de viata sanatos, sport etc, cam toate detaliile care te ajuta sa pui iti alcatuiesti un "plan de bataie" bun.
Nu am spus sa alergi dupa ce iesi de la sala, poti s-o faci in alta zi.Cititi frate mesajul mai atent inainte sa scrieti ceva.
Iti spun eu cum am slabit.[am tinut-o o saptamana]
Dimineata
+te trezesti si deschizi geamul
+mananci [ o felie de paine cu margarina si una cu pateu de ficat, bei un ceai, si apoi mananci un mar]
+dupa masa stai 20 de minute
+faci exercitii fizice[ sari coarda, alergi 2 ture de bloc, abdomene-100, flotari -20, genoflexiuni-200, un exercitiu care nu stiu cum se numeste, stai in fund si te tarasti pe covor, cu picioarele intinse, intinzi un picioar, apoi pe celalalt, gimnastica multa gen tumbe in fata si in spate]
-inchizi geamul si mai poti lua o gustare -un mar sau un fruct, fara dulciuri]
Pranzul
-masa se v-a servi la cel putin 3 ore dupa ultima gustare
-vei avea o supa usoara [daca nu mananci trebuie sa bei un ceai sau apa], felul 2 o mancare de cartofi, orice dar nu foarte gras
-vei repeta exercitiile de dimineata tot cu geamul deschis
-poti bea un suc natural sau o limonada
Seara
-vei maanca, dar nu foarte tarziu [maxim ora 8]
-mananci ceva usor, o mancare usoara, sandwich-uri, ceva fara grasimi
-sa nu uiti de sportul de seara [semana cu cel de dimineata in afara de alergat]
-seara fara gustari
-la culcare poti merge la orice ora [indicat ar fi dupa 1-2 ore dupa masa]
Inca cateva sfaturi
- nu manca la PC nimic
- cand faci sport sa te imbraci comod
-sa mesteci incet [bine nu sa stai 5 ani] dar nu pe fuga
-sa nu fii nervoasa cand mananci
-sa nu mananci nimic cu o pofta enorma.
Sper ca te-am ajutat. Fundita
Georgian1992 întreabă: