Exact, dietele nu sunt pentru tine si nici pentru altcineva, deoarece dupa ce se intrerupe se poate reveni treptat la vechile obiceiuri, ceea ce rezulta si aspectul fizic de la inceput. Mai intai ar trebui sa-ti faci ordine in alimentati, apoi sa incepi cu sportul. Alimentatie e aproximativ 70%, iar sportul 30%. Conteaza foarte mult cantitatea. Consuma totul cu moderatie, nu fa excese. Ar trebui sa spui "nu vreau ciocolata, prefer un mar". Nu spun ca sa renunti brusc la ele, ci incearca sa reduci consumul. Pe parcurs vei vedea ca nu o sa mai simti nevoia sa mananci prostii (fast-food, sucuri acidulate, dulciuri, cipsuri s.a.m.d). Profesoara mea de chimie mi-a spus ca a fost la o fabrica in care veneau aromele la saci, la propriu. Adica daca pe ambalaj scrie carne afumata, nu e afumata, ci doar e aroma la sac. Evita mezelurile sunt cele mai nesanatoase alimente impreuna cu sucurile. Alimentatia trebuie sa fie echilibrata. De exemplu dimineata mananci cereale cu lapte, la 12 un iaurt, la 15 iei pranzul, pe la 18 un fruct, pe la 20 cina. Conteaza cand mananci, cat mananci si cum mananci. Nu manca din picioare, incearca sa bei apa inainte de masa si dupa cam cu 30 de minute, mananca incet, nu te alearga nimeni, mesteca bine. Pentru a nu manaca mult, pune-ti in farfurie mai putin, deoarece daca mananci direct din oala sau de altundeva, nu stii de fapt at mananci. E doar parerea mea, sper sa te fii ajutat cu un sfat.
Din cate imi dau eu seama dupa cum ai formulat intrebarea, tie iti cam lipseste ambitia, nu prea ai chef sa faci eforturi, dietele nu sunt asa bune pentru tine, sportul nici el nu prea te incanta. Din pacate, nimic ce e bun in viata acesta nu pica din cer, trebuie sa muncesti daca vrei sa obtii rezultate demne de apreciere.
Nu ai nevoie de o dieta de genul la ora aia mananci mancarea aia, peste trei ore mananci nu stiu ce ci pur si simplu sa limitezi ce e rau. Uite, mie imi place fast food-ul, insa in perioadele in care manancam des puf ma ingrasam si atunci am facut o regula mananc fast food o data sau de ori pe luna doar. Daca azi m-e pofta mananc Mc, dar atunci nu mai imi iau si maine shaorma. Paste incerc sa nu mananc mai des de o data de saptamana iar paine mananc rar pentru ca nici nu ma omor dupa ea. Ideea e sa iti faci un regim personalizat care sa te ajute sa slabesti dar sa nu te frustreze. In principiu renunta la fast food, dulciuri, prajeli, patiserie (asta nu mai mananc de cativa ani), alcool, sosuri, chipsuri, paste, paine (sau in cel mai rau caz inlocuieste-le cu paste si paine din faina integrala). Bea multa apa, 2-3 litri pe zi, eventual ceai verde. Mananca putin si des. Fructele se mananc cu jumatate de ora inainte de masa sau cu 3 dupa masa. Intre mese sa treaca macar 3 ore. Nu sari peste mic dejun! Mananca multa carne slabe (curcan, pui, peste eventual si vita) fiarta sau la gratar, multe legume, fructe, lactate slabe, oua fierte, nuci seminte fistic migdale etc (cat iti incap intr-o palma), popcorn.
Sport nu trebuie sa faci nu stiu ce, e suficient sa te plimbi zilnic jumatate de ora sau sa mergi la alergat de 3 ori pe saptamana, sau la sala, la inot, cu bicleta, sa urci scari, ideea e sa faci ceva miscare zilnic.
Dieta si sport este raspunsul in cazul tau. Insa prin dieta ar trebui sa intelegi o alimentatie echilibrata si strictul necesar, daca te apuci de sport si mananci cat pentru 3 persoane este egal cu zero.
In cazul tau trebuie sa mergi de buna voie la un medic si acesta va fi singurul in masura sa te ajute in mod real.
Mergi la un nutritionist, daca vrei sa slabesti aa mult.
Renunti la dulciuri, grasimi, la produse fainoase, sucuri.
Bei ceai verde.
Sport.
Mananci mai putin.
Multa rabdare/ Majoritatea care incearca sa slabeasca, sunt dezamagiti de rezultate si renunta mult prea repede/ Eu zic sa incerci si diete combinate cu mult sport/
Alearga in fiecare seara. E un lucru bun)
Si mai este un secret de slabire foarte eficient. Nu e nevoie sa te abtii de la mancare, diete si fel de fel...doar trebuie sa mesteci foarte si foarte bine mancarea. Acest lucru va ajuta cu mult organismul si va prelucra mai usor hrana, astfel nu va trebui sa depoziteze grasimile. Ar trebui sa mananci de vreo 5 ori pe zi cu portii mici, iar dupa ultima masa luata alergi vreo 30 de min.
Sper ca mestecatul bine si alergatul sa te ajute
P.S. nu uita sa bei multa apa! Pune un pahar cu apa in cel mai vizibil loc si e cate ori dai cu ochiul de el, beai cateva inghitituri. Apoi dupa ce il termini il umpli la loc
Succese))
Ti-as recomanda sa incerci dieta South Beach, pe mine m-a ajutat sa slabesc 4 Kg in 3 saptamani, si acum mananc sanatos ca sa mentin.